Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamka:(

Paraca licencjacka

Polecane posty

Witam, W tym roku pisze pracę licencjacką. Napisałam 1 rozdział i promotor spokojnie go zaakceptował. Teraz jestem na etapie 2 rozdziału i mam straszne problemy. Jeśli chodzi o stronę teoretyczną jest ok, ale nie potrafię z mojego tematu wyciągnąć hipotez, nie wiem co może być wskaźnikiem zależnym, niezależnym. Masakra. Promotor nie pomaga nam wcale zresztą kontaktujemy sie głównie za pomocą listów :( nie wiem co mam robić

Ja też w tym roku się bronie. Pracę lic. mam juz prawie napisaną. Napisz może jaki masz temat i co chciałabyś zawrzeć w II rozdziale?? Może razem uda się coś wykombinować.

mój temat to funkcjonowanie rodzin zastępczych w Polsce na przykładzie województwa.... ankietę już przeprowadziłam i chyba nie dokońca wiedziałam co chcę badać :/ a drugi rozdział miał być taki: 2.1Przedmiot i cele badań 2.2 problemy i hipotezy badawcze 2.3zmienne i wskaźniki 2.4metody, techniki i narzędzia badawcze 2.5organizacja i przebieg badań 2.6charakterystyka środowiska oraz badanej grupy

W 1 rozdziale miałam wszystko o rodzinie zastępczej, prawne funkcjonowanie itd

w ankiecie miałam pytania glównie dot liczb: liczba dzieci w zastępczej opiece ilość dzieci biologicznych itd i teraz mam problem, bo chyba jednak nie do końca temat był przemyślany :(

Może w 2.1 napisać , że przedmiotem Twojego badania są właśnie rodziny zastępcze- ich zachowania, wpływ otoczenia, akceptacja. Mozna wyjść od tego czym jest wogóle rodzina zastępcza, jakie warunki muszą byc spełnione, aby zostać taką rodziną. Celem badań może być pokazanie jak funkcjonuje taka rodzina, czy jest podobna do takiej prawdziwej rodziny, jakie są stosunki pomiędzy domownikami w rodzinie zastępczej. 22. Broblemem może być jakaś kwalifikacja, aby zostać rodziną zastępczą. W necie napewno znajdziesz cos na temat jakiś wymogów.

tak. to wszystko wynika z ustawy o pomocy społecznej. tylko że ja mam to wszystko opisane w 1 rozdziale

Gość mogę pomóc
specjalizuje się w pisaniu prac na zamówienie

2.3- nie wiem 2.4 tutaj chyba należałoby wymienic czym posługiwałaś się przy badaniach.np że własnie ankietą- i przeanalizować tą ankietę. Może napisać też coś o wywiadzie srodowiskowym, w tkiej rodzinie, cos o własnych przemysleniach może.

mogę pomóc - nie dzięki, wole sama to napisać. mimo że promotor nas olał to i tak wolę sama sie pomęczyć

Gość mogę pomóc
no to miłego męczenia

kinkieta - piszesz pracę badawczą? Analizę badan własnych mam w 3 rozdziale. W 2 pisze się włąśnie cele przedmiot, metody badan, wskaźniki jakimi się kierujemy itd. Ja przedmiot i cele badan mam napisany, czyli badam jak funkcjonują rodz zast. na terenie powiatu. Problem tkwi w hipotezach które mam założyć nie potrafię ich skonkretyzować. Wskaźniki też dla mnie to wyższa szkoła nie mówiąc o zmiennych. Chyba w swojej pracy też o nich pisałaś?

hallo kinkietka jestes jeszcze?

jakie zmienne i wskazniki kochana?ja pisze mgr i pierwszy raz o tym slysze?:-P

JESTEM JESTEM. Hmm..ja też nie mam w swojej pracy o żadnych zmiennych i wskażnikach. Mój temat to: Analiza porównawcza ofert Bankowości internetowej dla klientów indywidualnych.Moja praca to w sumie sama opisówka. W 3 rozdziale troszke trzeba samemu poszperać inagłowić, ale jest ok.

Gość maritaaaa
też piszę... też nie wiem czy dobrze. temat szeroki nic konkretnego, nie wiem czy sie do mnie nie przyczepią. :/ .2 problemy i hipotezy badawcze 2.3zmienne i wskaźniki z tym będziesz miec najwieksze problemy też to przerabiałam. oczywiście najpierw lejesz wodę przepisując regułki z książek typu łobocki, brzeziński czy pilch. co to problem czemu po co, co to hipoteza, zmienne i wskaźniki. przedmiot i cele badan wymyślasz z głowy lub opierasz sie mniej wiecej na 2.2. i 2.3. ;p wczoraj w nocy skończyłam pisać 2.5. i pomimo ze mam ogólne wątpiwości do mojej pracy poszedł mi ten podrozdział gładko. 2.6. też proste, lanie wody, a jak juz naprawde nie potrafisz to patrzysz w net. nie masz kogoś od kogo na wzór moglabyś pożyczyć pracę? znajdziesz sporo przydatnych sformułowac chociażby. ja wertuję prace mgr mamy :P

Gość maritaaaa
pamiętaj ze jeśli prowadzisz badania eksploracujno - diagnostyczne to formulowanie hipotez jest zbędne!

to jest mgr ale moglabys na podstawie tego planu stworzyc swoj wlasny bo na moje oko ten plan rodzialu II jakis dziwny jest:-o

maritta - mam pracę od siorki, ale ona pisała nt narkotyków i cieżko dopasowac wskaźniki i zmienne. Na prawde nie potrafię nic konkretnego wymyśleć. Myślę że to wina ankiety którą stworzyłam, jest zbyt ogólna.

może te pytanie głupio zabrzmi ale co to są badania eksploracujno - diagnostyczne ? Ja mam zwykła ankietę. Heh pierwszego rozdziału mam z 14 stron, dlatego w 2 dałam trochę więcj podrozdziałów. Myślisz że starczyły by te 3? Cel i przedmiot badań 2. Problemy i hipotezy badawcze 102 3. Metody, techniki i narzędzia badawcze 104 Tylko obawiam się że moja praca będzi emiała z 30 stron

wrzuc caly plan pracy-wszystko licencjacja nie musi byc dluga-moze byc nawet 40str.:)

praca licencjacka najczesciej sklada sie z 3rodziałow a mgr z 5 ale to tez zalezy od wymogów uczelni lub promotora.

Gość kaska_NKKK
2.5organizacja i przebieg badań 2.6charakterystyka środowiska oraz badanej grupy co mniej wiecej zawrzec tych podrozdzialach please:):)

Wstęp Rozdział I.FUNKCJONOWANIE I ORGANIZACJA RODZIN ZASTĘPCZYCH 1.1 Rodzina jako podstawowe środowisko wychowawcze. 1.2 Pojęcie i funkcje rodziny zastępczej. 1.3 Kto może pełnić funkcję rodziny zastępczej. 1.4 Finansowanie rodzin zastępczych 1.5 Pomoc w usamodzielnieniu Rozdział II METODOLOGIA BADAŃ WŁASNYCH 2.1Przedmiot i cele badań 2.2 problemy i hipotezy badawcze 2.3zmienne i wskaźniki 2.4metody, techniki i narzędzia badawcze 2.5organizacja i przebieg badań 2.6charakterystyka środowiska oraz badanej grupy Rozdział IIIWYNIKI BADAŃ WŁASNYCH tak mniej więcej to wygląda