Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość irlandaa

pytanie do mam w Irlandi - gdzie kupę zwykłe klasyczne śpiochy?

Polecane posty

Gość irlandaa

takie z samymi nogawkami na ramiączkach. nigdy ich nie spotkałam. i jeszcze rożek usztywniany i pieluchy tetra/ flanela.

Ja wszystko sprowadziłam z Polski. Z tego co wiem pieluchy tetrowe możesz dostać w specjalistycznych sklepach z rzeczami dla niemowląt (mothercare, Babyboom itp). Natomiast śpiochów nie kupisz. Musi ktoś ci kupić w Polsce i przesłać.

widzialam pare dni temu welurkowe spioszki w name it. kroj taki jak w polsce, ale coz, cena nie zachwyca. i co do spiochow to jedynie chyba tam. pieluchy tetrowe wszedzie, np. tesco, mothercare, ladybird itd. flanelowe napewno w mothercare, frotte tez tam. rozkow usztywnianych nie widzialam, tylko takie szmatkowe otulaczki.:)

Gość Wygodniejsze są spodenki
Wygodniejsze od śpiochów są portki z H&M (r.56 bawełna bez gumy) do tego skarpetki, pod to bodziak kopertowy. Na noc pajacyk (na dzień też pajacyki są zresztą super) i to tyle. Pieluchy tetrowe i flanelki dostaniesz w każdym sklepie (Mothercare, Mamas&Papas itd., a nawet w Ikei). A rożek to mega niezdrowa rzecz, bo dzieciak na rękach ma mieć naturalnie, a nie kawał tektury pod plecami (to taki nasz polski wynalazek, który bardzo gani się w szpitalach - położne wywalają te usztywnienia). Zamiast rożka kup sobie tzw. receiving blanket (inaczej: swaddling blanket) - tj. taki pled z grubej bawełny i w niego zawijaj malucha na naleśnika (w razie czego instrukcje są w necie; wpisz w Google Images hasło "swaddling"), albo kup gotowy produkt "Swaddle Me" (otulacz). Jak zapytasz o ten bawełniany kocyk ekspedientkę sklepu z rzeczami dla dzieci, to od razu będzie wiedziała o co chodzi bo na zachodzie właśnie w to zawija się noworodki. W każdym domu towarowym w dziale z ubrankami dla noworodków są te pledy i nie sposób ich nie zauważyć. Zazwyczaj są zwinięte w kostkę i podpisane.

Rozka nie kupisz.Jak juz chcesz przywiezc z Pl,to nie radze sie z tym pokazywac w szpitalu,bo Cie zjedza..(wiem na wlasnym przykladzie) Co do spiochow to ja takie trafilam w dunsie i widzialam w next.Pieluchy tetrowe kupilam w mothercare-12.99 za 10 sztuk

Gość Wygodniejsze są spodenki
W Polskich szpitalach też krzyczą jak widzą usztywniacze.

U nas np spodenki nie zdały egzaminu bo jak dziecko cały czas wierzga nóżkami to skarpety spadają. Poza tym spodenki maja gumki i czasem są one bardzo obciskające co powoduje nasilenie kolki. Tak że u nas najlepiej sprawdzały się pajace i właśnie śpiochy pod które zakładaliśmy body z długim rękawkiem.

Gość Skarpety z H&M u nie
spadają, bo mają specjalne podwójne wykończenie ponad kostką, a portki o których piszę nie mają gumy więc nie mają czego uciskać. Do tego są lekko zwężane w nogawkach więc ciałko jest szczelnie zakryte, a w śpiochach mięliśmy wkoło zwisające nogawki albo podpinane przez dziecko napy i gołe uda. Jak dla mnie te portki to rewelacja :)

Gość Skarpety z H&M u nie
A i ściąga się je szybko przy zmianie pieluszki bo są z bardzo miękkiej, elastycznej bawełny.

Gość hjthtfjhi90989
pieluchy tetrowe są w tesco a śpiochy to tylko w mathercare lub tym podobnych ale cena duża j a sprowadzałam z Polski tzn babcia wszystko kupowała dla swojego 1 wnuka.

Gość hjthtfjhi90989
pieluchy tetrowe są w tesco