Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mixtura fajna

Moja przemadrzala kolezanka napisała mi ze kazdy 3 latek zachoruje na pneumokoki

Polecane posty

Gość mixtura fajna

Moja przemadrzala kolezanka napisała mi ze robili badania i czytalam artykul ze dziecko nie szczepione na pneumokoki do 3 roku zycia napewno sie nimi zarazi!!!! No i twierdzi, ze jestem nieodpowiedzialna matka, skoro nie chce zaszczepic na pneumokoki.Ja nie wiem skad ona te badania wytrzasneła.Nie znam zadnego 3 latka chorego na pneumnokiki.To, ona mi powiedziała,na to"ze oczywiscie pewnie znam tylko wyjatki"!!!rece opadaja nie wiem co jej odpisac.zupełnie sie z nia nie zgadzam..Ona jest slepa zxwolenniczka wszystkich szczepien.Na wszystlo chce zaszczepic.

Gość kolejne nudne prowo
:o

Gość goga26111
Nie mozna byc "chorym na pneumokoki".To sa bakterie,ktore wywoluja choroby."Wbrew swojej nazwie bakteria może wywoływać różnego rodzaju zakażenia inne, niż zapalenie płuc, w tym ostre zapalenie zatok, zapalenie ucha środkowego, zapalenie opon mózgowo-rdzeniowych, zapalenie szpiku, septyczne zapalenie stawów, zapalenie wsierdzia, zapalenie otrzewnej, zapalenie osierdzia, tkanki łącznej i ropień mózgu." Zrodlo Wikipedia Swoja droga jesli to prowo to ok,a jesli nie to "gratuluje" inteligencji

Gość mixtura fajna
to nie jest prowokacja, ona na wszystko szczepi i tak mi napisała, CO MAM JEJ ODPISAC?

Gość mixtura fajna
no, ale prawda czy nie ze kazde dziecko zachoruje na wirusa spowodowanego przez pneumonoki

Gość pizia mizia kizia ryzia
moje dziecko jakos nie miało, zadnej z tej chorob

Gość goga26111
Ja nie moge Kobieto!!!!!TY jestes z podstawowki???Zreszta nie chce ich obrazac,bo nawet dzieci wiedze z lekcji biologii, ze nie choruje sie na wirusa jak to na pisalas tylko na chorobe wywolana wirusem.zreszta napisalam Ci,ze to bakteria,a wirus i bakteria to 2 rozne rzeczy choc oba wywoluja choroby. Boshe!!!!Czasami na tej Kafe takie polmozgi siedza,ze chyba przestane tu wchodzic

Gość goga26111
faktycznie dzieci czesto choruja na zapalenie pluc czy ucha srodkowego a czy to wywolane przez pneumokoki to nie wiem. Ja syna zaszczepilam rowniez przeciwko meningokokom,ale w uk wszyscy (ktorych ja znam bynajmniej) szczepia i sa to szczepienia darmowe. Ale to indywidualna sprawa kazdej mamy.

Gość goga26111
Szacuje się, iż każdego roku na świecie, ponad 10 milionów dzieci poniżej 5. roku życia choruje na choroby wywołane przez pneumokoki,15 natomiast milion z tych dzieci umiera.5, 6, 16 U dzieci po przechorowaniu inwazyjnej choroby pneumokokowej często obserwuje się różne powikłania, m.in. zaburzenia słuchu, padaczkę, opóźnienie w rozwoju psychoruchowym dziecka czy deficyty ruchowe.2, 10 To z jednej ze stron.Sama ocen czy to duzo czy malo

Gość Goga daruj sobie wyjaśnienia,
bo ta laska i tak ni w ząb nie zrozumie, cokolwiek chciałabyś jej przekazać.. Mało tu inteligentnych osób i takie tłumaczeni idzie w próżnie. :o Jakby chciała to poczytałaby w necie w Wiki, a nie zadawała takie idiotyczne pytanie na forum. To jest pytanie kalibru - koleżanka mówi, że jak mucha zrobi kupę to zdycha, czy to prawda? :o

mixtura fajna, to teraz mnie nastraszyłas:(chyba zaszczepie moje dziecko

Gość matacz
ja tam choty na takie cos ie byłem . moje dzieci też nie i dzieci brata też nie , dzieci szwagra - też nie - tyle

jakie choty?jakie masz choty na takie cos nierozumie co ty piszesz?