Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ..chuda..joasia

chuda a ciaża

Polecane posty

Gość ..chuda..joasia

staram sie o dzieciatko i pewnie wkrotce mi się uda.. Mam 172 cm wzrostu,waga 51 kg. Powiedzcie mi drogie mamy czy i jak się roztyję?Czy będzie to sam brzuszek czy niestety rozleje mi się po buzi,łydkach,ramionach,tyłku..Tak z własnego doświadczenia.. i czy łatwo mi będzie zrzucic?

Gość ..chuda..joasia
plisssssss up

Szczerze? Reguła jest taka: jak przed ciążą masz nadwagę do przytyjesz mniej niż normalnie, jak niedowagę - to troszkę więcej. Ty masz ewidentną niedowagę - BMI 17,3, więc nastaw się na kilka ponadprogramowych kilogramów. Co nie musi być koniecznością - wyjątki potwierdzają regułę :)

Gość ej powiedz
wszystko zalezy od organizmu. ja np przytylam 19kg i w zasadzie to wszystkie kg weszly mi w gorna czesc ciala, bo kilka dni po porodzie miescilam sie w spodnie sprzed ciazy. teraz zostalo mi jeszcze jakies 4 kg do zrzucenia. ale czy to az taki problem dla ciebie? jestes chudziutka, wiec nawet jak zostanie ci kilka kg to tragedii nie bedzie.

Gość ..chuda..joasia
dzieki mfk... no zobaczymy,jest to dla mnie swoista zagadka,jakoze nigdy nie tyje..a ciekawe jak pozniej ze zrzuceniem będę miała?

Gość ..chuda..joasia
fakt faktem,tragedii nie będzie,ale boję się zmian..Jak to będzie jakbym przytyła,bo w sumie mąż chciałby abym nabrała ciałka,ale jak widzę ten zachwyt koleżanek za każdym razem albo innych dziewczyn,że tak szczupła jestem,to mi to jakoś imponuje.Ale osobiściue najważniejsze dla mnie jest zdrowie,także nie to,że się bede odchudzac,bo nigdy tego nie robiłam..Pozdrawiam

Gość estee lauder
mfk - z Toba sie nie zgodze, bzdury piszesz. To wszystko zalezy od danego organizmu, wiec nie wiadomo jak z Toba bedzie ;) Moja siostra przed ciaza wazyla okolo 53kg, przy wzroscie 168, podczas calej ciazy przytyla 7 kg , jak urodzila moja chrzesnice to wazyla 50kg - czyli mniej niz przed ciaza. Teraz jak na nia patrze to sama skora i kosci prawie ;) biega przy malej, chodza na spacerki itd. i jeszcze bardziej schudla - nie chciala sie wazyc przy mnie..ale mysle, ze teraz maks 45 kg wazy, za malo o wiele !!!

Ja przed ślubem schudłam 12 kg - przy wzroście 174 ważyłam 62 kg. Jak zaszłam w ciążę zaczęłam najpierw jeść (zachcianki :/): +7 kg, a teraz mam tak, że co 2 tygodnie przybywa mi 2 kg. Nieważne co bym jadła - 2 tygodnie bez słodyczy i tuczących rzeczy +2kg, dwa tygodnie na kebabach itp - też +2 kilo :/ Trochę urósł mi tyłek i poszło w bioderka, ale nadal bez problemu wchodzę w ciążówki rozmiar 40 które kupiłam w 8 tygodniu ciąży (a jestem w 27). Zawsze trzeba wziąć pod uwagę, że w czasie ciąży w organizmie zatrzymuje się woda - nawet 6-9 litrów (czyli kg!). Ja mam nadzieję, że te dodatkowe kg we mnie to woda ;)

estee lauder nie piszę żadnych bzdur - mam wykształcenie medyczne więc piszę to czego nauczyli mnie na studiach. A jak to z organizmem bywa - każdy jest inny, tak samo każda ciąża jest inna. I na temat przyszłej wagi chudej joasi można tylko i wyłącznie gdybać... Czas pokaże, na pewno będzie wyglądać pięknie, jak każda ciężarna zresztą :)

Gość tylko i wylacznie
zalezy wszystko od genetyki. Przyjrzyj sie kobieta w twojej rodzinie badz zapytak jak wygladaly w ciazy. U nas w rodzinie wszystkie kobiety w ciazy nie wygladaly jak slonie/chyba, ze ktoras niemilosiernie sie obzerala/, a np moja kolezanka, ktora ma figure mojej siostry wygladalaz w ciazy nie jak ciezarna, ale jak grubas, mimo ze sie nie obzerala, ale rowniez i jej matka tak wygladala. Takze zalezy od wielu czynnikow, a nie od tego jak wygladasz tera: genetyka jak sie odzywiasz czy jestes aktywna czy lezysz caly dzien na kanapie... To, ze teraz jestes taka szczupla nie oznacza, ze jesli w ciazy nie bedziesz robic nic innego jak przez 9miesiecy siedziec na kanapie i sie obzerac, to nie mysl, ze nie przytyjesz za duzo.

Gość zdziwiona.......
ty moze najpierw dorosnij a pózniej bierz sie za dzieci... Durne pytania...pewnie tak jak ty.

Gość do este lauder
moja siostra miala tak samo: po ciazy wazyla mniej niz przed, teraz wyglada jak chudzinka, a wczesniej, nie to, ze byla gruba, ale miala kraglosci, a teraz same kosci. Ja jestem w 12tyg ciazy i na poczatku schudla 2kilo, a po 1,5 misiaca przybralam 8gram i lekarz powiedzial, ze to normalne. Nie jest tak, ze kazda odrazu przerodzi sie w slonice i nie zawsze jest tak, ze jak ktos jest szczuply to szczuplym pozostanie takze w ciazy. Ja sama chce przytyc max do 12kilo, dlatego staram sie jesc zdrowo, a nie wcinac dzien w dzien pudelko czekoladek. Wiec autorku topiku zalezy wszystko od ciebie, ale takze zgodze sie z postem powyzej, ze genetyka tez duzo robi

Przed ciążą ważyłam 53kg przy wzroście 163cm. Do porodu miałam 88 :/ Zostało mi jeszcze 13 kg aby wrócić do wagi przed ciążą.

Gość 88 kg?????????????????????????
az 35kg przytylas podczas ciazy? To co ty szecioraczki urodzilas? Wybacz, ale to jest nawet nie zdrowe sie tak spasc :( Co robilas, ze do takiej wagi dobilas?

Gość zgadzam sie z toba zdziwiona!
zdziwiona.ty moze najpierw dorosnij a pózniej bierz sie za dzieci.Durne pytania.pewnie tak jak ty.

Gość Lagunnnnnnna
ja przed ciążą ważyłam 48kg 168cm wzrostu. Po ciąży ważę 45 kg!!! Schudłam będąc z w ciąży. Moja matka miała tak samo, i dwie siostry, myślę że to wszystko w dużej mierze uwarunkowane jest genetycznie.

ja mam 165 i 48 kilo przed ciaza. przytylam 18 kilo i 6 miesiecy po porodzie wazylam znow 48 :)

Gość 88 kg?????????????????????????
przeciez w pierwszym trymestrze dodatkowe kalorie nie sa potrzebne, a w kolejnyh wystarczy 300/500kcl wiecej niz potrzebuje kobieta nie bedaca w ciazy, czyli 1800kcl + 300/500kcl Wystraczy policzyc ile co wazy pod koniec cazy: plod ok 3,5kg macica ok 1kg lozysko ok 0,8kg plyn owodniowy ok 1,2kg piersi ok 0.5kg woda zatrzymana w organizmie ok 1,5kg zwiekszona ilosc otocza krwi ok 1,5kg czyli razem okolo 10kg, a cala reszta powyzej tych 10kilo to po prostu TLUSZCZ Nawet mamy blizniakow nie powinny przybrac na wadze wiecej niz 20kg!!!

Gość zdziwiona.......
nie no nie mogę...skoro matka tej wyzej tez tak miała to zapewne ty tez...Moze zajdz do wrózki i ona ci powie czy przytyjesz 5,5 kg czy 15,2...i czy urośnie ci brzuch czy biodra,a moze nos. Szkoda ze mózg w ciąży nie rośnie.

Gość Lagunnnnnnna
pstryczka ale ty schudłas dopiero po pół roku, a ja zaraz po urodzeniu wazyłam mniej

ale po pol roku wazylam 48 kilo :) na drugi dzien mialam 6 kilo na minusie :) 2 tygodnie po porodzie chodzilam w ciuchach sprzed ciazy :)

Gość chuda..joasia
To widzę,że udało Wam się w większosci wrócić do swojej wagi:) Pytam ot tak,chciałabym wiedzieć,bo ginekolog powiedział mi,że jak taka chudzina jak ja zajdzie w ciążę,to tylko wielki brzuch będę mieć.. Nie mam skłonności do tycia-mam to po tacie! Mama ma tarczycę i dlatego przytyła troszkę,ale zawsze w młodości była sczupła. Ponadto nie mam apetytu,wiec nie ma u mnie czegoś takiego,że jem bez opanowania.

Gość anitttka33
ja wazylam przed ciaza 52kg, teraz jestem prawie w 6miesiacu i na plusie 2,5-3kg i jak sie troszke luźniej ubiore to nikt nie zgadnie nawet ze jestem w ciazy...pomimo tego ze jestem szczupla brzuch mi malo na razie urósł...taj jak ktos wyzej napisal w ciazy zapotrzebowanie kaloryczne rosnie malo nie mozna sie zapychac...a osoba ktora zgrubla 35kg to nie wiem co robila ale mam wrazenie ze przed slubem sie zawsze odchudzala a w ciazy dala sobie spokoj i zaczela wszystko wcinac jak popadnie bo juz mozna :(

Gość chuda..joasia
Aha-więc generalnie jak się będę ruszać itp,to wrócę do starej formy:)) Dzięki laski.. Gowno prawda-nie nie nie! to,że napisałam-że nie mam apetytu,nie świadczy o anoreksji.To przez problemy zoładkowe..ale mniejsza o to. Mam okropne rozstępy,więc pewnie tego się w ciąży nabawię.ALe oczywiście to wszystko jest niewazne,zeby mnie tu nie posądzać,jedynie zdrowie dziecka;) Ale odzywiam się zdrowo,staram się,łykam kwas foliowy,ruszam się,biegam,więc nie powinno być problemów.

Gość chuda joasia....
ojej nie wiedziałam:( Super,że udało Ci się wyjść z tego i że urodziłaś dziecko:D Ja nigdy nie miałam problemów z wagą,nigdy się nie odchudzałam,raczej chudnę niz tyję:) Pozdrawiam,dzięki za odp...

Gość ciążaaa
Może nie jestem chuda bo waze 52kg czasami nawet 53kg a mam 160 wzrostu.Jestem 11tyg ciazy i schudlam z3kg:( z powodu braku apetytu ktory trwa przeszlo miesiac .Dobrze ze nie mam wymiotow bo na bank waga spadlaby do 45 kg a wtedy wygladalabym jak chodzace kosci.od przeszlo 2 tyg jem wiecej bo apetyt troche wrocil ale waga stoi w miejscu:(.

Gość kasiunia
niemareguly ja wpierwszej ciazy przytylam 22 kg , wazylam przed ciaza z 44 kg jak dobrtze pamietam przy wzroscie 162 , teraz jestemw 2 ciazy jak zaslzam wazylam 43 kg , teraz jestem w 13 tyg i waze 45-46 zalezy od dnia , ale mam nadzieje ze nie przytyje tyle co w 1 , wtedy poszlo mi najwiecej w brzuch , noi na buzi od razu bylo widac , mowia ze temu ze dziewczynka urode zabiera (niewiem czy prawda ) teraz tylko brzuszek lekki noi oczywiscie piersi od razu mi rosna zanim wiem zejestem wciazy