Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja bym wybrała pierwszego

Pomocy! Chyba coś mi się dzieije z oczami!

Polecane posty

kafeterianki, mam pytanie... od kilkunastu minut coś nie tak dzieje mi się oczami. Mianowicie gdy patrzę, to po lewej stronie mam taki fragment zamazny, tak, jaknym atrzyła na coś przez taflę wody. To się robi coraz większe. Na dodatek zaczęła boleć mnie głowa... Czytałam coś na jakimś forum i nagle, miałam problem z przeczytaniem postów - nie widziałam całych literek, tylko było to takie rozmazane. Teraz już widzę co piszę, ale np gdy patrzę kątem oka na lewą rękę, to ona jest strasznie zamazana. o co chodzi?

Gość za dużo przed kompem nie
siedzisz czasem?

nie, dość długo muszę siedzieć na uczelni... :P a mam wrażenie, że ta rozmazana plama powędrowała mi z wewnętrznego kącika oka do zewnętrznego... teraz jest już lepiej...ale dalej z lewej storny coś mi się rozmazuje :/

Gość idx do okulisty
zacma albo wylewy wewnatrz oka

Gość walicja
Miałam kiedyś podobnie,nie widziałam fragmentu na dodatek było to coś jak kręcąca się spirala od wąskiego paska począwszy na dużych obrotach spiralnych kończąc i po ok 20 min koniec,nagle ustało . Miałam iśc z tym problemem do okulisty ale jakoś zaniedbałam.

walicja - ale nie powtórzyło Ci się to już więcej?

Gość walicja
powtórzyło mi się ostatnio jak byłam w M1 na zakupach i tam mnie to złapało,dobrze,że zdążyłam usiąsc na ławkę,bo bym się chyba przewróciła .

a jak często to masz? kurde, boję się, bo i tak już mam problemy ze stawami i tarczycą, więc na razie wystarczy mi potyczek z nfz :O

to migrena, mozesz mieć jeszcze wymioty. Odejdź od komputera, weź paracetamol lub coś na ból głowy, okład na czoło, zgaś światło i się połóż. Jak będziesz zwracać leki to na pogotowie, dadzą Ci leki dożylnie. Ale idź się połóż do ciemnego pokoju

Gość walicja
w sumie miałam to ok 3 razy w okresie może 5 lat .Też mam problem z tarczycą . Sądzisz,że to może byc od tarczycy ?

Gość wyżeracz_poziomek
początek migreny walnij sobie ibuprom i odpocznij

ale nikt w mojej rodzinie nie miał migerny, a to chyba dziedziczne. a jakąś tabletkę zaraz wezmę...

to pewnie zaćma jest, lub jej początki. przebadaj się, mojej mamie miesiąc temu wycieli zaćme i musieli sztuczą rogówkę czy tam siatkówkę wstawiać. :P

Gość wyżeracz_poziomek
nic Ci nie będzie prócz ewentualnego bólu głowy dopiero gdy to się będzie notorycznie powtarzać to zacznij się zamartwiać :)

walicja - niedoczynność zdiagnozowali mi jakkieś 3 tygodnie temu, u endo będę doppiero w lipcu... ale wszędzie czytam różne rzeczy nt tarczycy...np mam poważne problemy ze stawami, i co lekarz - to inna opinia (chodzi o związek tarczycy z bólem stawów). więc nie wiem, czy to dlatego. a nie uśmiecha mi się związek na całe życie z migreną :O

Gość to migrena jak nic
jesli po klopotach z widzeniem zaczal sie bol glowy to jak nic migrena ! Tzw migrena z aura . I niekoniecznie jest to dziedziczne, ja mialam to w okresie dojrzewania, zdarzaly sie ataki kilka razy w miesiacu, a bol taki ze mialam ochote wyc do ksiezyca.

Gość lolita12345
histeryzujesz!może sie czasami takie coś zdarzyć:) idź się połóż spać.. jeśli do jutra ci nie przejdzie ( w co nie wierze) zgłoś sie do okulisty,bo żadny kafeterian przez neta oka Ci nie wyleczy:)

Gość wyżeracz_poziomek
ok, widzę, że Cię wystraszyłem miałem na myśli ból głowy a nie migrenę jako chroniczną chorobę sorry - żadnej chronicznej migreny mieć nie będziesz :) wyluzuj już, łyknij ibuprom i odejdź od kompa - idź spać najlepiej :)

Gość wfgfffffff
migrena oczna... mam to samo, tu potrzebny jest neurolog

Gość walicja
Ja mam niedoczynnosc hashimoto, miałam guza ale już mi wycieli . Puchną mi kostki u nóg ,boje się żeby coś jeszcze mi się nie przyplątało. Na razie unikam lekarzy.

Gość wyżeracz_poziomek
mówię Ci, idź już autorko od kompa bo potem nie uśniesz ! :D i dopiero łeb Cię rozboli :D