Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość daje rady za darmo

Czy zdarza się wam że ktoś powtarza wyrazy które wypowiadacie w rozmowie?

Polecane posty

Gość daje rady za darmo

Nie wiem czy jasno sie wyraziłam :D Chodzi o to że rozmawiacie z kimś i mówicie np: "To może byśmy poszli za 2 godziny jednak?" Osoba mówi: "jednak" albo nawet powtarza całą sentencje waszej wypowiedzi. Tak samo jak w grupie coś mówie to wiele osób powtarza to co wypowiedzialam. Nie wiem o co w tym chodzi. Albo rozmawiamy w grupie ja coś powiem :"nieee nie chce mi się " osoba mówi:"nie chce mi sie". I nie chodzi mi tu o papugowanie bo to nie jest złośliwie tylko wiele osób zauważyłam ma taka reakcje jak coś mówie, na pewno też to zauważyliscie.

Czasem tak sie zdarza .... ale tylko po to zeby chyba podtrzymac rozmowę czy coś ...

Gość daje rady za darmo
Własnie to się zdarza mi bardzo często. Nawet jak rozmawiamy w taki sposób że np siedze sobie przy stole obok siedzi jakaś moja dalsza rodzina. Coś rozmawiamy. Ja coś powiem i jedna to powtarza :D. Ta akurat jest taka ze jak w tv coś powiedza śmiesznego to ona to też powtarza tak jakby komentuje. :D

Gość kami_20
jeszcze się z czymś takim nie spotkałam a w jakim rejonie mieszkasz może tam tak się mówi tak samo jak w lublinie jest takie powiedzenie ,, NABITA'' i to znaczy cos smiesznego a w warszwie tego słowa nie znają albo w poznaniu na drożdzówkę mówi sie ,,sznyca z glancą''..:P

Gość inteligentni ludzie
jeżeli sa to osoby, z ktorymi przebywasz czesto to tak zdarza sie podświadomie tak sie robi

Gość daje rady za darmo
:) mieszkam na śląsku ale te powtarzania to mnie spotykaja w różnych regionach. Ludzie ze śląska, gór, znad morza.

Gość inteligentni ludzie
SZNEKA a nie sznyca ;)

Gość daje rady za darmo
Własnie zazwyczaj to powtarzanie (jest podświadome) jest rózniez u osób które mnie znaja ale nie spędzamy ze soba za dużo czasu. Kolega z którym widuje sie raz w roku, ciotka z która prawie nie rozmawiam i znajome ze szkoły takie tylko z widzenia i wspólnej klasy.

Gość to sie nazywa echolalia
jakby ktoś nie wiedział :classic_cool:

Gość daje rady za darmo
No ok jest taka choroba, nawet nie wiedziałam ale bez przesady chyba mi nie powiecie że mam takie "szczęście" znać akurat z 10 osób chorych na to....

Gość satyryka
Może chca byc zabawni?