Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość POlisa posagowa

Poszukuje pomocy- polisa posagowa

Polecane posty

Gość POlisa posagowa

Witam, Mam problem z polisą posagową. Po 22 latach chcą mi wypłacic grosze. Wyczytałam w internecie, że można odzykac znaczna sume. Nie stac mnie na wynajecie dobrego adwokata, czy ktoś moglby mi doradzic jak napisac takie pismo pierw do PZU, a pozniej jak z nimi walczyc? Bardzo prosze o pomoc, bo teraz koncze studia licencjackie. Chcialabym wybrac sie na mgr, ale na dzien dzisiejszy mnie nie stac :( A jesli uda mi sie odzyskac wieksza sume, bede mogla zrealizowac swoje cele. Proszę o pomoc ... mail : pandrora@gmail.com Pozdrawiam cieplutko

Gość kate11
Witam też miałam ten problem. Nie potrzebujesz adwokata. Wystarczy złożyć pozew do sądu właściwego dla Twojego miejsca zamieszkania, nie dostaniesz dużo ale spróbować można. Więcej informacji postaram się przesłać jutro na maila.

Gość polisa posagowa
byłabym bardzo wdzieczna. Bo naprawde potrzebuj tych pieniedzy na studia :) Dziękuje i pozdrawiam cieplutko

Gość Również pytam
?? Czy ktoś posiada więcej informacji na ten temat?

Gość bor o mir
do tego nie potrzeba "dobrego adwokata", wystarczy zupelnie przecietny, a wlasciwie da sie obyc bez niego;) te sprawy odbywaja sie automatycznie i wygrywa wlasciwie każdy kto zaskarża decyzje o niskiej wypłacie z tym że do wygrania jest realnie ok 5-6tys, na wiecej raczej nie licz🖐️

Gość polisa posagowa
I 5-6 tys mnie by ratowalo. to rok oplaconych studii. A jak ma dokladnie wygladac pismo do nich ? Czy ktos ma wzor, badz moglby mi przeslac swoje pismo? Bylabyym ogromnie wdzieczna. jestem z mniejszego miasta i tutaj, to zeby sie czegokolwiek dowiedziec trzeba miec niewiadomo jakie znajomosci:) Dziekuje za pomoc

Gość Patisonek23
Czy ktoś się orientuje ile się czeka na wypłatę polisy posagowej na konto ? I czy faktycznie trzymają się tych terminów? Zapomniałam zapytać jak zdawałam wszystkie dokumenty, z góry dziękuję za informacje :)

Gość SILNIE ZAINTERESOWANA
PODBIJAM TEMAT!!

czy ktoś ma w miarę świeże doświadczenie z walką o kasę z polisy posagowej w pzu?

fajnie - temat na życiu uczuciowym :o to ja może założę nowy..

Gość Matylda_Pawlowicz
Masz polisę ? Rodzice założyli Ci polisę uposażenia dzieci (tzw. polisę posagową) ? Od upływu okresu ubezpieczenia nie minęły jeszcze 3 lata ? Jeżeli tak jest to nie wahaj się i skontaktuj się ze mną, a gwarantuję uzyskanie od PZU kwoty, która faktycznie pomoże Tobie wystartować w dorosłe życie z impetem. Sprawy sądowe prowadzę sprawnie i skutecznie. Nie trać okazji ! Szczegóły przedstawię w rozmowie telefonicznej. Kancelaria Radcy Prawnego Matylda Pawłowicz http://www.kancelaria-pawlowicz.pl e: pytania@kancelaria-pawlowicz.pl k: 608 51 55 77