Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lola8888

menu na wesele i alkohol

Polecane posty

robimy przyjęcie na ok 50 osób, jakie menu? i w jakich proporcjach alkohol i napoje? ile 1.wodka/os 2.szampan but na/?osób? 3.wino jakie i ile na os? 4.napoje gaz/os 5. napoje niegaz/os 6.soki/os 7.woda gaz 8. woda niegaz?? pomocy

ja miałąm wesele w lipcu 2010 i było tak: 1 szampan na 10 osób bo wlewa się go do lampki tylko symbolicznie, na wzniesienie toastu. wody goście pija bardzo mało- tej gazowanej i niegazowanej. statystycznie rzecz ujmujac to zdecydowanie najwięcej idzie coca coli/pepsi i to mówiły mi wszystkie dziewczyny które przede mna i po mnie wychodziły za mąż, na drugim miejscu schodzą soki- najwięcej pomarańczowego( póżniej jabłkowy, grejfrutowy bardzo słabo schodzi). u nas w sumie bylo po 1,5 l wszystkich napojów na osobe( woda gazowana, woda niegazowana, soki, napoje gazowane) a co do wódki to jak kupisz 0,5l na pare!! nie na głowę!!! przy założeniu że nie robisz poprawin i ze wliczasz tez dzieci, to na pewno ci wystarczy. wino (1 butelka na 7 osób- najlepiej jakbys miałą i białe i czerwone wino, u mnie było tez rózowe. najszybciej zeszło wino czerwone) ja miałam wesele w restauracji i jeśli goście chcieli to mogli isc do baru i poprosic kelnera o piwo. miałam 120 gości, a po weselu właścicielka powiedział że wydali 20 piw, więc to moim zdaniem niewiele.

ja miałam na 30 osób,nie pamiętam dokładnie ile czego było,ale postaram się napisać to co pamiętam. 40 butelek wódki 0.5 l,szampanów chyba..6,win ok 12,kilka butelek coli i kolorowych mieszanych(w sumie było ok 10-12 butelek) wód mineralnych nie miałam,sporo mialam soków owocowych różnych. nie pamiętam jak było z daniami ale kawa i herbata cały czas,2 lub 3 dania ciepłe,i ponadto cały czas stół pełny różnych przekąsek-wędliny,sery,jakieś kolorowe warzywa i owoce,praliny,na osobnym stole do dyspozycji ciasta i ciasteczka.płaciłam 80zł/osoba i szczerze? to było nie do przeżarcia. z napojami uważam że przesadziłam(samej wódki przywiozłam po weselu 12 butelek,a nie żałowałam nikomu,każdy sobie pił) no ale wiadomo że lepiej mieć nadmiar i potem rozdać gościom np.wódkę niz miało by braknąć i świadków wysyłać do nocnego :D

my mielismy wesel z poprawinami i: 1. 0,75 na os wodki 2. szampan 1 na 10 os, jak masz dzieci dokup pikollo 3. wino dornfelder( bardzo przyzwoite niemieckie wino, nie ma u nas wytwornych smakoszy) i biale i czerwne poszlo tylko kilka, reszte rozdalam kuzynostwu 4. napoje liczylismy 3l na os, w tym 1/3 soki, 1/3 mineralka i 1/3 cola/pepsi. Pepsi bardzo szybko sie skonczyla.. A woda gaz 50% i nieg 50% Menu tez mam podac?? czy tylko jakies wskazowki

nie pamietam juz dokladnie wszystkiego, ale w skrocie: rosol devollay, schab, pieczen w sosie, zrazy w sosie, ziemniaki, kluski slaskie, surowka z kisz kapusty, z bialej kapusty i buraczki tort plus kawa sal meksykanska, sal caprese z mozzarella, sal jarzynowa, sal z gyrosem dorsz w galarecie miesa pieczone, schab ze sliwka, kabanosy, szynki sliwka zaijana w boczek z ziolami jajka faszerowane pieczarkami ryba po grecku warzywa konserwowe zupa meksykanska/ flaki udziec/ ryba wedzona, ziemniaczki pieczone, mloda kapusta zasmazana, sosy szaszlyki, rolady i bigos barszcz plus krokiet na poprawiny zurek tyle pamietam:-)

dzięki :) u mnie przyjecie male ma byc taki bardziej obiad, dwa miesiace zoztaly a ja jeszcze w lesie