Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mniam mniam mniam999

MOJE 10M DZIECKO MA NIESWIEZY ODDECH

Polecane posty

Zwlaszcza jak sie budzi rano albo w nocy . Jak myslicie co to mzoe byc . Ma juz 2 zabki.

Gość siucius
moze ma przewlekle zapalenie zatok ,jak miało katarek to jest to prawdopodobne moja corcia tak miała ale ona ma 9lat

no wlasnie teraz ma niewilki katarek. moze to przez to?

A jakie mleko pije Twoje dziecko?Moja corke karmilam rok piersia a potem przeszlam na butelke.Po ok pol roku pojawil sie u niej nieprzyjemny zapach z ust,taki kwasny.Okazalo sie ze mala jest uczulona na przetwory mleczne tak wiec musielismy zrezygnowac z mleka (dostala Bebilon Pepti2 ale nie chciala go pic bo jest niedobre),jogurtow itp.Po ok 3-4 dniach po odstawieniu nabialu nieswiezy oddech zniknal i juz sie nie pojawil :)

Gość jak ma oprócz tego
biały nalot na języku to grzybica. wtedy daje się probiotyki, wode z vit C do picia na zakwaszenie buzi i odstawia cukier

Gość mój maluch też tak miał
gdy miał przewlekłą infekcję z ropną wydzieliną. przeszło po 10 dniowej kuracji antybiotykiem. od tego czasu jest ok.

nie ma zadnego nalotu na jezyku. dostaje bebiko. nigdy wczesniej nie mial problemu z niesw. odechecm .

Gość mama 9 miesiecznego synka
A myjesz dziecku zabki? Nalezy je myc na noc juz od pierwszego zabka. Sa specjalne pasty dla dzieci od 4 miesiaca oraz specjalne szczoteczki dla maluszkow.

taka odp dosatalam na www.dziecko24.pl "W trakcie ząbkowania mogą być przejściowe zakłócenia w trawienu i z tym związany nieświeży oddech ,proponuję zastosować probiotyk Dicoflor 3o 2x dziennie przez da 2tygodnie i jamę ustną przemywać 2-3x dziennie gazikiem zmoczonym w wodzie przegotowanej lub soli fizjologicznej." przeciez nie ma zadnego nalotu to po co mam mu przemywac jame ustana ? bede mu musial kupic szczoteczke i paste. gdzie sie kupuje takie rzeczy dla niimeowlat ? w aptece?

Gość violusieńka
ma 2 zabki a ty mu nie myjesz:o W aptece sa pasty ziajka dla dzieci bez fluoru od pierwszego zabka a szczoteczke to kupisz tez w aptece albo w kauflandach sa i innych marketach;)

Gość ja nie myje malej ząbkow
czasem sama bierze szczotke i myje,ale za dlugo jej nie pozwalam bo pamietam jak mnie jak bylam w przedszkolu glupie "przedszkolanki" scharowaly do krwi dziąsla wlasnie taka niewinna szczoteczka ;/ ja wole tgo unikac. a moze mala ma cos z wątroba?

nawet mnie nie strasz z ta watroba :( maly do tej pory nie chorowal nie liczac 2x katarku. On nawet teraz jak zabkuje to ani nie placze po nocach ani zbytnio nie marudzi , jak sie usmiechnal to zauwazylam ze rosna mu gorne zabki. Teraz tez ma katar i przedwczoraj auwazylam nieswiezy oddech u niego. Boze , teraz to juz sie naprawde zaczynam martwic.

Gość ja nie myje malej ząbkow
walsnie, gowno cie obchodzi czy myje dziecku zeby zy nie, na to jest czas jak nauczy sie wypluwac paste, sama szczotka z woda mozna tyko dziasla scharowac ;/

Gość mama 9 miesiecznego synka
Jagoda, znow zaczynasz :o Ale wy dziwne jestescie! Dziewczyna daje wam rady i to DOBRE RADY!, a wy na nia napadacie! Ja mieszkam zagranica i tutaj KAZDA mama myje dziecku zeby od pierwszego zabka i tutaj to jest normalne, nikt sie nie dziwi i nie bluzga na inna matke, ze tak robi :o Mojemu synkowi pierwszy zabek wyszedl jak skonczyl 3 miesiace i od razu zaczelismy mu myc za rada naszej pediatry, bo tez uwazalam podobnie jak wy, ze to zbedne. Sa specjalne szczoteczki dla takich maluszkow, na poczatek silikonowe bardzo delikatne i miekkie zakladane na palec rodzica, wiec nie rosumiem po co wy tak sie burzycie :o Lepiej zastanowcie sie nad tym czy robicie dobrze, ze nie myjecie zebow wlasnym dzieciom, a nie wrzeszczycie jak opetane.

Gość jak nie masz szczoteczki
(a to zakup pierwszej potrzeby) możesz tymczasowo użyć zwilżonej gazy, na którą nakładasz odrobinę pasty i polerujesz ząbki dziecka. Później świeżą wilgotną gazą usuwasz pastę (nie wiem, czy dziecko umie pluć). Komentarzami poniżej pewnego poziomu się nie przejmuj. Trzeba to ignorować.