kika0000 0 Napisano Maj 8, 2010 Odczuwam świąd pochwy przy czym bardzo często oddaję mocz... Przy końcowej fazie siusiania odczuwam straszny ból. Podmywam się codziennie rano i wieczorem żelem do higieny intymnej. Współżyłam już z chłopakiem ale nigdy wcześniej nie odczuwałam tego typu dolegliwości. Na początku myślalam,że to dlatego,że mam większą ochote na sex więc współżyłam z moim facetem ale to nic nie dało i nadal to odczuwam.. Powiedziałam o tym mamie lecz ona stwierdziła,że się przeziębiłam i to dlatego. Powiedziała,że przejdzie samo wiec nie mam się martwić lecz świąd jest coraz bardziej dociekliwy.. Do ginekologa nie chce z nią iść bo ona nic nie wie, ze uprawiam sex i nie chce żeby się dowiedziała bo ona jest na tym punkcie bardzo przewrażliwiona i wtedy już mi nie da tyle swobody ile mam teraz.. Mam dopiero niecałe 17 lat więc w sumie to się jej trochę nie dziwie... Błagam, pomóżcie mi... Żadnych drogich lekarstw też nie chce bo nie mam za dużo kasy a od niej tez brać nie chce...;/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość cherrycherrylady Napisano Maj 8, 2010 to może być zapalenie cewki moczowej ale niewykluczone że masz też jakieś zapalenie w pochwie. Musisz koniecznie pójść do lekarza bo inaczej możesz doprowadzić sie do poważnych i uciążliwych do wyleczenia powikłań. Najlepiej wybierz sie do lekarza sama, ja brałam leki na podobne zapalenia i nie są one zbyt drogie, zawsze możesz poprosić o tańsze odpowiedniki. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość figo fago kawa marago Napisano Maj 8, 2010 Idź na pogotowie, pomogą ci, nie ma na co czekać i się wstydzić. Z leków nawet Furaginy ci nie sprzedadzą w aptece bez recepty, a doraźne środki, typu termofor i sok z żurawiny niewiele pomogą. Może trzeba brać antybiotyk. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość bardzo możliwe, że to Napisano Maj 8, 2010 zapalenie pęcherza - bez recepty są tabletki z wyciągiem z żurawiny - poradzą Ci w aptece, ale koniecznie udaj się do lekarza (może być rodzinny) - przepisze Ci furaginum lub antybiotyk Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość kochanaaaaaaaaaaaa Napisano Maj 8, 2010 A mi to wygląda na infekcję pochwy. Powinnaś udać się do ginekologa. Bez recepty możesz kupić w aptece Clotorimazolum - to maść przeciwgrzybiczna. Koszt to coś około 3-4 zł. Stosuje się ja na podrażnione miejsca - przyniesie Ci ulgę. Pozdrawiam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach