Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krówka muuu

przed ciaza

Polecane posty

Gość krówka muuu

Witam :) Biore slub w przyszlym miesiacu i od razu chcemy sie starac o dziecko. I mam pytanie do pan z doswiadczeniem: czy teraz powinnam jakos szczegolnie o sobie zadbac? Tabletki odstawilam na koniec marca, folik biore od kwietnia. Zazywam tez magnez i multiwitamine. Niestety pale, w ciazy oczywiscie nie bede, ale teraz strasznie ciezko mi rzucic chociaz ograniczylam....powiedzcie czy mam cos jeszcze robic?

Gość nałóg
Rzuć palenie!!! Bezwzględnie. Pomyśl, że to dla Twojego dziecka. Twój narzeczony tez powinien rzucić (nikotyna może uszkodzić plemniki). Wiem, że to niełatwe. Ale sama rzuciłam właśnie dla dzidzi - zdrowie jest najważniejsze! Po za tym wszystko ok - folik, witaminy - super

Gość krówka muuu
kurcze, ograniczylam, pale slabe i malo, ale tak calkiem bez wyraznej motywacji (dzidzia w brzuchu) nie moge :( a moj narzeczony to w ogole jara jak smok i to camele zolte :/ ojjj, chyba czeka go dzis powazna rozmowa :D a jakies badania wczesniej robilyscie?

Gość LOLA2010**
Rzuć palenie to jest bardzo niekorzystne dla dziecka. Poza tym toksyny i tak jeszcze po tym jak rzucisz będą krążyć po twoim organizmie, więc porzuć palenie jak najszybciej. Zacznij więcej się ruszać to się tyczy również narzeczonego. Palenie w ciąży to straszne świństwo jakie kobiety robią swoim dzieciom!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i to świadomie, przecież wszyscy wiemy że to jest złeeeeeeeeeeeee!!!!!!!!!!

Gość LOLA2010**
a co do niego to jeśli nie rzuci teraz dla dziecka to nie będzie miał nigdy więcej takiej motywacji.....mam nadzieję, że wam się uda.

Gość anajaj
ja bralam jeszcze oeparol na śluz, trafiliśmy w I cyklu

Gość anajaj
mój tez pali jak smok , badan nie robiłam zadnych, uznalismy ze czas na dziecko chyba ok 10 grudnia, 12 mialam ostatnia miesiaczke, a 11 stycznia mialam juz II grube kreski na tescie. Termin na 15 wrzesnia