Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alllegroooooo

Czy odzyskaliscie kiedyś kase z fałszywej licytacji?

Polecane posty

Gość alllegroooooo

Jeśli kontrahent u którego kupowaliście okazał się oszustem a wy kupiliście towar na dużą sumę? czy ta kasę da sie odzyskać?

Gość alllegroooooo
up

Gość fdsgdg
raz się nie udało bo umorzyli sprawę a ja nie dostałem kasy z allegro bo kupiłem za pobraniem rzecz raz się udało odzyskać po 3 miesiącach ale gość po prostu zbankrutował i urwał się kontakt. co ciekawe, na dzień przed zwrotem kasy dostałem pisemko z policji że umarzają sprawę bo to co ten gość zrobił "nie nosi znamion czynu zabronionego". we wcześniejszym zdaniu potwierdzono co się stało z art 286 kk :D co kupiłaś? zgłoś się do programu ochrony kupujących, jest duża szansa na odzyskanie kasy.

Gość allegrowiczka 2
ja tez ostatnio kupilam na allegro i nie dostalam kupionej rzeczy ;/;/

Też mam taki problem. Tylko zastanawiam się czy opłaca się iść na policję. Jeśli później sprawa się rozwinie i będą ciągali po sądach?

Gość allegrowiczka 2
a na ile Was naciagneli? bo mnie na 65 zl

Gość alllegroooooo
kupiłam perfumy na sume razem 150zł. Od początkującego allegrowicza asia rafal 777, i teraz patrze konto zawieszone... Wiem ze zrobiłam głupote bo powinnam poczekac az coś bedzie wiadomo wiecej pozytywów...ech...

Gość allegrowiczka 2
ja kupilam mp3 od macqo777 (nie wiem czy mozna podawac tu nicka ale niech juz bedzie przynajmniej nikogo nie oszuka) on tez ma zawieszone konto

Gość zlodzieje na allegro
mnie oszukal koles na 250zl,mnie i 9 innych kupujacych.O zgrozo byl to lezaczek dla niemowlaka kurwa mac :( kasy nie odzyskalam bo nasza kochana policja 3 miesiace przyjmowala sprawe,wysylala pozew w ta i spowrotem,az minal czas skladania wniosku do programu ochrony kupujacych(musialam miec potwierdzenie z policji o zlozeniu pozwu o popelnieniu przestepstwa),ale koles ma sprawe w sadzie,chuj ze pewnie bedzie umorzona ale mam satysfakcje bynajmniej 🖐️

Gość dajcie spokoj z tym portalem
znam ta firme od podszewki. Niepowazni sa ci ludzie.

Gość allegrowiczka 2
ja duzo razy kupowalam na allegro i zawsze bylo ok, ale jak widac teraz mnie oszukano... ehh musial byc ten pierwszy raz... Mam nadzieje ze w przyszlosci nie dam sie nabrac na naciagaczy

Gość anowi.
ja tez parę tygodni temu kupiłam na allegro książkę i do tej pory jej nie otrzymałam :( pisałam do laski ale nie otrzymałam żadnej odpowiedzi. w sumie mogłam nie kupować bo laska ma mało komentarzy ale bardzo mi na tej książce zależało, ciężko ją dostać. Boję się, że ani nie dostanę książki ani pieniędzy już nie zobaczę :(

Gość allegrowiczka 2
facet od ktorego "kupilam" mp3 mial ok 300 pozytywow i 1 negatywa. Wiec uzanalam ze jest wiarygodny. Czekalam 2 tyg i nic, weszlam na jego konto i sie przerazilam bo z w ciagu 2 tyg zebral 40 negatywnych komentarzy...