Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zaldiar

Efekt odstawienia?

Polecane posty

Gość Zaldiar

Witam Wszystkich. Mam problem od ok 2 dni. Zacznę od początku. Otóż ok 2 tygodni temu miałam wyrwanego zęba chirurgicznie i chirurg przepisał mi lek przeciwbólowy, bardzo silny Zaldiar. Wiem, że ma w sobie narkotyczny składnik coś jak morfina dlatego doskonale uśmierzał ból. Brałam zgodnie z zaleceniami lekarza ok 2 tabletek na dobę. Od ok 2 dni czuję spadek nastroju a dzisiaj rano w ogóle brakowało mi sił na wstanie z łóżka. Wszystko jest mi obojętne, czuję taki chłód w klatce piersiowej, mam myśli samobójcze i czuję się naprawdę bardzo źle. Strasznie boli mnie głowa i generalnie od 7:30 do teraz leżę w łóżku. Na myśl o zjedzeniu śniadania mówię sobie "ale po co?". Zjadłam na siłę jednego wafla ryżowego i piję magnez żeby jakoś się wzmocnić. Dodam też, że czuję silny lęk i jestem jakaś taka stłumiona. Wczoraj na lekcji się popłakałam bo ktoś coś mi powiedział niemiłego jak to w szkole ale teraz wszystko wydaje mi się ponad moje siły. Obstawiam, że to skutki odstawienia Zaldiaru tylko zupełnie nie wiem co mam ze sobą zrobić. Pomocy!

Gość Zaldiar
Up

Gość kilka minut dziennie
niestety, pochodna morfiny, może tak działać. na mnie nie działa przeciwbólowo, tylko zamula właśnie

Gość kilka minut dziennie
a ten silny lek to tramadol. zaldiar to tramal z paracetamolem.

Gość Zaldiar
Dzięki ... a wiesz może czy długo to potrwa? ja już nie mogę!

Gość Zaldiar
UP :O

Gość ..,.,.,.,.,.nnm
uppp