Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość LejdiBlu

Wyjazd za granicę czy zostanie przy nim?? HELP.

Polecane posty

Gość LejdiBlu

Mam okazję na wyjazd 5-cio miesięczny w ramach nauki języka. On nie jest zadowolony z tego faktu. Dużo lat razem, pare małych rozstan i niepowodzeń. No i teraz krótka piłka: albo jadę i otwieram sobie drzwi do lepszej pracy, albo zostane z obawy przed utratą nas z powodu tej rozłąki. Obawiam się, że nie wytrzyma, że się podda, że zdradzi(?) A z drugiej strony moja wielka sznasa i ładny wpis do CV i wielka chęć na naukę, na nowe horyzonty i samorealizację...

Gość thaisse80
5 miesiecy to nie jest dlugo, mozecie sie miedzyczasie odwiedzac.

Gość LejdiBlu
No właśnie ten problem, że nie możemy... to USA i kwestia finansowa oraz wiza na to nie pozwolą...

Gość dziewczyna na kafe
jedź.

Gość szwagierka ..
piszesz ze wiele lat razem jestescie ale powiedz mi co to za zwiazek i jakiej jakosci skoro ty mu nie ufasz i boisz sie z eon zdradzi??? BEZ ZAUFANIA NIE MA ZWIAZKU I z drugiej storny o czym my mowimy ?? 5 mies ma byc powodem do rozpadu zwiazku i to dlugoletniego?? Ja mialam kolezanke ktora po 2 miez znajomosic pozegnala chlopaka bo ten wyjechal do pracy na 4 mies . Dzisiaj sa ze soba 6 lat i juz rok po slubie inny przypadek 8 letni zwiazek po 3 latach znajomosci napierw on wyjechal na pol roku na stypenidum a po jego powrocie ona Rok rozlaki i dalej sa razem

Gość LejdiBlu
Cóż, pozostałby tylko kontakt przez net, ewentualnie telefon. Nie wiem, czuję, że byłaby to duza odpowiedzialność za to oc dalej z nami sie stanie. Ale ja jestem pewna co do swoich uczuć, a czy on by sprostał tego nie wiem. Chciałabym sie o tym przekonac, ale uwierzcie mi, ze cholera niełatwo, bo wiem, ze doatałabym odpowiedź. Wyczułabym jego "samotny pobyt" bo takie rzeczy się czuje i wie, jesli znamy kogos latami... Ach boje się.

Gość LejdiBlu
Powiem tak: Nie boję się wyjazdu, tego, ze sobie nie poradze i takie podobne - poradzę sobie na pewno. Może ujmę inaczej, boję się tego co po powrocie zastanę. Nie bedziemy się widzieć 5 miesięcy, to jednak troszke duzo jak na ludzi, którzy przebywali ze soba niemal codziennie.

Gość wiem ze moze to zabrzmi
idealistycznie i zbyt romantycznie ale ja wierze ze jak ludzie na prawde sie kochaja i sa sobie bliscy to taka rozlaka ich nie rozdzieli. Moze co najwyzej wzmocnic. Z tesknoty sie nie umiera ;-) Ja Ci powiem ze zostalam bo sie balam rozpadu zwiaku i niedlugo po mojej rezygnacji z wyjazdu i tak sie wszystko popsulo. Teraz mam podobna sytuacje ale decyja juz inna. Jade chocby sie mialo walic i palic. Kocham ale chce sie realizowac i spelniac swoje marzenia. A jesli on jest dla mnie to tak pozostanie. Pozdrawiam i zycze dobrego wyboru :)