Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dded

Dziecko szwagierki!!! Życiowy problem

Polecane posty

Gość dded

Mieszkamy z mężem u teściów, siostra męża została eksmitowana ze swojego mieszkania, teraz ma się do nas wprowadzić. Jeszcze szykują się przygotowania do komuni dla dziecka, która odbędzie się w domu teściów. Prosze poradźcie coś, teraz jak szwagierka się wprowadzi będzie mniej miejsca. Ona z dzieckiem, ja z mężem i piątką dzieci oraz jeszcze starsze rodzeństwo męża i teściowie. A w domu jest tylko 7 pokoi. Jak my się wszyscy pomieścimy. My z mężem mamy razem 1500 złotych, szwagierka zarabia 1200 starsze rodzeństwo męża też marne grosze. Teraz teściowie będą do nas wszystkich dokładać. Ja pracuje, tylko mało zarabiam, mąż również. Mąż zarabia 800 zł, ja 700. Teraz jak szwagierka się do nas wprowadzi to w domu zrobi się jeszcze bardziej ciasno niż jest. A teściowie też wydają pieniądze na komunie dla jej dziecka. Nie wiem nawet z jakiej racji.

Gość frewfwe
Sprzedaj połowę dzieci na doświadczenia medyczne.

Gość anka55566
masz 5 dzieci i 1,5zł......jedno slowo prze***ane

Gość anka55566
to jest zyciowy problem a nie szwagierka :(

Gość dded
Prosze potraktujcie ten temat poważnie, w domu ciasno, siedem małych pokoików a teściowie jeszcze twierdzą że to nie moja sprawa co oni robią ze swoimi pieniędzmi.

Gość ciezko cos doradzic
my z mezem po prostu poszlismy na swoje nie jest latwo, ale wolne to niz mieszkanie ''na kupie'' wole miec inne problemy niz urzeranie sie z lokatorami

Gość jasne ze nie twija

Gość pani króliczkowa
Teściowie mają rację, ich dom i pieniądze - oni decydują. Nie rozumiem, jak można narobić piątkę dzieci, nie mając własnego kąta i zarabiając grosze. Rozumiem, że na początku można nie wiedzieć, skąd się biorą dzieci, ale po 2-3 to już chyba można się zorientować co i jak :O I dojść do wniosku, że gumki są tańsze niż wychowywanie kolejnego potomka...

Gość jasne ze nie twija
a w jakim wieku sa dzieci? starsze do szkoly z internatem, mlodsze ze soba i na swoje!!!! jasne ze nie twoja sprawa co tesciowie robia z pieniedzmi na wasze dzieci tez pewnie sporo wydali

Gość jasne ze nie twija
a jakiej rady wogole oczekujesz? oferty mieszkania czy sponsoringu?

Gość dded
Dwoje synków-bliźniaków mają po 9 lat, trzeci syn ma 7 a córeczki mają po 5 i 3. Do tej pory to teściowie kupowali ubranka dla dzieci, a teraz już przestali kupować. Rachunków na szczęście z mężem nie płacimy, wyżywienie też mamy u teściów.

Gość ffgfggfgf
To przeprowadz sie do swoich rodzicow , to wy macie 5 dzieci a na siostre brata gadasz.

a gdzie się zarabia 700 złotych? na pół etatu czy na czarno? jak można być taką ofermą życiowa żeby dostawać takie żałosne pieniądze a jedynym urozmaiceniem było robienie dzieci???

wprost cudownie. w jakiej częście Polski mieszkacie? Nie wierzę, że nie macie możliwości wyższych zarobków.. Znajoma pracując w pizzerii (zwykłej) ma 2 tys.

Gość dded
Moi rodzice mają małe mieszkanko, teściom się lepiej powodzi. Problem że teraz przez siostre mojego męża i jej syna wszyscy na tym tracą.

Gość dded
Mieszkamy w małopolsce, w małym miasteczku. Ja pracuje w warzywniaku. Mnie i mężowi jest naprawde bardzo ciężko, nie dajemy sobie rady z tym wszystkim.

Gość dded
Już robią, bo teściowie mają nowe wydatki. Chociażby komunia która się jutro odbędzie, teściowie będą musieli kupować nowy komplet książek do szkoły dla jeszcze jednego dziecka że tych pieniędzy napewno ubędzie.

Gość dzakes
to po co wam tyle dzieci?

książki będzie miało po bliźniakach:) albo bliźniaki po nim.

Gość dded
Dzieci już są, co ja na to poradze. Musze je jakoś wychować, chce dla nich jak najlepiej, nie chce by klepały biedy.

Gość fvvfrgrt
KURWA czytam i nie wierzę własnym oczom! Teraz nad tym myślisz żeby dzieci nie klepały biedy,a jak sie pierdoliłas za przeproszeniem to ile zarabiałaś? Znasz takie słowo jak antykoncepcja? Ty powinnaś tym teściom ręce całować,że dokładają do waszego utrzymania. Co Ci nie pasuje,że wprowadzi się ich córka z wnukiem i ty mniej dostaniesz? KURWA JESZCZE RAZ POWIEM DO ROBOTY !!!!!!!!! trzeba się było uczyć,a nie pierdolić

Gość dzakes
4 razy wpadłaś? nie mając własnego kata? jesteś skrajnie nieodpowiedzialna i powinnaś teściów po tyłku całować ze ci pomagają. A to kto jeszcze mieszka w ICH domu i na co oni dają kasę to nie twój interes

Pracujesz w warzywniaku, super. Pomyśl, żeby założyc własny warzywniak albo kwiaciarnię. Możesz byc florystką na ślubach, to niezły biznes. Są takie programy na pierwszy biznes. Nie chcesz takiej pracy? Idź na fryzjerkę, będziesz miała kasę. Albo tipsy robic - też dziewczyny mają pow, 2000 tys za taką pracę. Myślisz, że jesteś stworzona do wyższych celów. Idź do szkoły wieczorowej i jakąś szkołę, studium czy studia zaoczne zrób. Mówisz że to nie ta rzeczywistośc? Przeprowadz się, w końcu nie masz swojego domu wiec nic nie tracisz.

Gość dded
Ja mam tylko zawodówke handlową, mąż skończył liceum bez matury. Teraz to już za późno na zmiany, interes może bym założyła, problem w tym że nie mam kasy na jego założenie. Myślałam żeby otworzyć coś własnego ale teściowie nie są skorzy do tego żeby dać na to pieniądze.

Gość nie wierze ze to prawda ale
gdyby to była prawda to jak mozna powozolic sobie na posiadanie piątki dzieci praktycznie rok po roku :O jestescie dorosłymi ludzmi a nie wiecie ze stosunek prowadzi do ciąży i trzeba tak sie kochać by nie było kolejnych ciąż i kolejnych dzieci....co innego jak sie ma warunki ale w takim przypadku....przeciez wy macie po 200zł miesiecznie na osobę, to jest jakis dramat:O juz nie mowie o czynszy, rachunkach czy jedzeniu:O a to w sumie pochłania najwiecej kasy....kobieto opamietaj sie!!!! tesciwoie was żywią, dają wam dach nad głową, ubierają wasze dzieci, ale oni tego nie muszą robić i dziwie sie im ze to robią..wszak wy jestescie dorośli i sami powinnisice odpowiadać za swoje zycie...jak macie tak liczną rodzinę to trzeba zakasać rękawy i iść zarobić na potomstwo a nei ciągnac od tesciów i jeszcze narzekać ze pomagają swojej córce i wnuczkowi....a w czym twoje dzieci są lepsze niz dziecko córki, przeciez to taki sam wnuk.... zastanów sie co wy wyprawiacie bo zanim sie obejrzysz mąż ci stuknie kolejne dziecko :O:O

Gość nie wierze ze to prawda ale
a dlaczego tesciowie mają byc skorzy.....co to jest jakas dojna krowa czy co ??? kobieto nie miej takiej roszczeniwoej postawy tylko bierz sie sama za robotę!!!