Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaproszenieee

Prosze o pomoc przy wypisaniu zaproszenia na slub..

Polecane posty

Gość zaproszenieee

nie bardzo wiem jak powinno sie odmieniac nazwiska rodzin zaproszonych np. mam wpisane tak np. kasia kowalskai jan nowak maja zaszczyt zaprosic...i tu jest SZ.P. (tu powinnam wpisac nazwisko rodziny no. ale nie wiem czy powinnnam odmienic..podaje przyklad Maja zaszczyt zaprosic: SZ.P. Nowickich Adama Katarzyne i dziecko Amelke?? czy to jest prawidlowo czy nazwisko bez odmiany

Gość angela_k30
hej, my właśnie to przerabialiśmy i było Katarzynę i Adama Nowickich z córką Amelką u jednych znajomych napisaliśmy córkę w środku tzn Katarzynę, Amelkę i Adama Nowickich ( córka ma ok 11 lat i bardzo się ucieszyła, że została wymieniona w zaproszeniu) pozdrawiam

Gość xxxxzaddz
u nas to by było tak Katarzyne i Adama Nowickich z rodziną

ja bym napisała Katarzynę i Adama Nowickich z córką Amelią. a tak BTW ostatnio dostałam "rewelacyjne" zaproszenie od mojej dalszej kuzynki, która nawet nie zadała sobie trudu by dowiedzieć się jakie mam nazwisko po ślubie, ale to nic przy innym porażającym błędzie. Zaproszenie wyglądało mniej więcej tak: Mają zaszczyt zaprosić SZ.P. A i G (tu nasze pełne imiona ,ale bez nazwiska) z curkom (bez imienia) :O hehhh

Gość dobre Kardi hahaha
no fakt forma odmiany przejdzie ale bledy to chyba nie:)

a ja bym napisała Sz. P. Katarzynę i Adama Nowickich z Amelią albo Sz. P. Katarzynę i Adama Nowickich z rodziną przecież wiadomo że amelia to ich córka wiec po co to pisac

jak nie z Amelią to napisałabym "z dzieckiem". W żadnym wypadku "z rodziną". Rodzinę ma się wielką.

Gość jakbym dostała zaproszenie z
dopisanym słówkiem "z rodziną" to pomyślałabym o rodzicach, teściach, kuzynach i innych... rodzina to dość obszerne pojecie :P A napisać tylko "z dzieckim" to dziwnie brzmi, to tak jakby to dziecko było bezimienne... Już chyba lepiej napisać "z córką"

Gość fdfdf
dziecko pisze ie na koncu idioci

Gość nie chłopak
Pierdzący słoń - jesteś the best. A co robicie jak jest czworo dzieci? Każdego wymieniacie z imienia czy dopisujecie z dziećmi?

Gość wtedy piszemy "z dziećmi"

Gość a jezeli jedno dziecko
ma juz meza to sie wysyla odzdzielne zaproszenie??

Gość nie, wszystkich się zaprasza
na jednym zaproszeniu, żeby było taniej :O Jasne, ze oddzielne zaproszenie

Gość och wy głąby
Katarzynę I Adama Nowickich z Amelką Zresztą do papieża piszesz? :o

Gość Onawaw30
Myśmy starali się unikac nazwisk. Tzn. na zaproszeniu dla naszych rodziców pisalismy Mamę i Tatę. Na zaproszeniach dla rodzenstwa, kuzynostwa i dobrych znajomych bylo np. Agnieszkę, Macka, Jasia, Kasię. Nie wyobrazałam sobie aby na zaproszeniu dla babci, cioci czy wujka z ktorymi utrzymuje bliskie kontakty napisac Sz. P i pełne imię i nazwisko. Forma oficialna była dla osób z ktorymi relacje są juz ciut inne. I zdecydowanie polecam personalizowanie zaproszen. Lepiej to wyglada jak jest imie i nazwisko wydrukowane niz wypisane recznie.

Gość ja tez bede wypisywac
uwazam ze trzeba chociaz troche pracy swojej wlozyc w to:)

Gość ziutaaa
Onawaw30 - to może od razu same ksywki? Zaproszenie na ślub powinno być eleganckie i oficjalne, więc imię i nazwisko powinno się na nim znaleźć. Nie pasuje, a wręcz razi wypisywanie zaproszeń dla "Olki i Miśka"... Co do personalizacji to się zgadzam, bo nadrukowane zawsze jest estetyczne, nie każdy ma piękne pismo. A wracając do tematu, ja nie pisałam w ogóle dzieci na zaproszeniach. Przy wręczaniu zaznaczaliśmy, że młodzież jest również zaproszona. Co do zupełnie malutkich dzieci to zostawialiśmy to rozsądkowi rodziców.

My pisaliśmy np: Annę i Andrzeja Nowickich z Amelką.

Gość Onawaw30
Nasz slub był z załozenia rodzinny. nie chciałam do rodzenstwa ciotecznego z ktorym jestem bardzo blisko oficialnie bo by to sztuczne było. wlasnie jakbym napisała do swojej siostry i moich siostrzencow "szanowna pani' to by to dopiero wygladało....Tak samo jak na zaproszeniach nie było naszych nazwisk tylko nasze imiona 9oczywiscie na tych mniej formalnych). Poza tym drętwo brzmiałoby zaproszenia dla naszych rodziców. A Tak było: Iza i łukasz mają przyjemność zaprosić Mamę i Tatę". Rodzicom bardzo się cos takiego podobało :) . ale obydwoje jestesmy zzyci i trzymujemy ciepłe i bliskie stosunki z naszymi rodzicami i teściami :)