Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wesoly kostek

schronisko gorskie

Polecane posty

Gość wesoly kostek

czy pracowal ktos w schronisku gorskim ? i jak to wyglada ?

Gość to nie to na bank
nie ale juz zazdrosze ci

Gość wesoly kostek
hehehe dlaczego hardkor :) ?

Gość ten co był w schronisku
robota ciężka bo trzeba do póżna grzać wodę na piecu w garach. Kuchnia w namiocie działa do jakiejś 1 w nocy a nawet dłużej, a rano, skoro świt znowu trzeba wstać żeby znowu gary w wrzątkiem nagotować na piecu. Rąbanie drzewa, okopywanie namiotów, opieka nad "kiblem" czyli dołem z kloaką i wieczne poprawianie brezentu bo wiatr zrywa. Napadanie na tych co nie chcę zapłacić za pole namiotowe i wypożycznie materacy, śpiworów i namiotów. Godzenie zwaśnionych jak sobie pochlają. W schronisku takim jak baza pod namiotami to odchodzą numery na 102. Jedna zaleta: praktyki ci zaliczą , no i możesz darmo mieć namiot a w namiocie może mieszkać z tobą twoje dziewczyna i możecie mieć sex noc w noc. Polecam.

Gość wesoly kostek
a gdzie ty byles w schronisku, ze musiales gotowac wode w garach ? no to chyba mamy zupelnie inne pojecie o schronisku ;/

Gość wesoly kostek
hehehe a bez namiotu to nie mozna miec sexu noc w noc ?

po pierwsze, to od kiedy przy schroniskach GÓRSKICH sa namioty? :) :) :) po drugie, pomijając wysokogórskie, reszta ma drogi gospodarcze i niczego sie nie nosi po trzecie, w schroniskach są generatory, jeśli nie prąd z kabla tak przebiegam myślami i oprócz słowackich: chaty pod rysami tudzież chaty Terry'ego żadne wysokogórskie bez drogi i prądu nie przychodzi mi do głowy

nie polecam takiej pracy bo praktycznie wszystko do schroniska trzeba przynieść często na własnych plecach a po drugie o wszystkim trzeba myśleć, a w zimie nie raz będziesz siedzieć przez 2-3 dni bo dosłownie nie wyjdziesz ze schroniska ze względu na śnieg. to jest praca dla wytrzymałych ludzi którzy lubią takie życie

ps. mówiłem oczywiście o zimie kiedy już spadnie śnieg bo na wiosnę/lato/jesień to całkiem łatwa praca ;)

Gość wesoly kostek
L rozumiem, ze pracowales w schronsiku ?

Levviatan, a w którym polskim schronisku górskim trzeba nosić towar na plecach?

Ewa, 33 -> w Bieszczadach znajomy pracował a noszenie to tylko w zimie jak drogi był nieprzejezdne. tak to na quadach lub skuterem jak się dało woził tylko musiał robić czasem po kilka kursów dziennie ;)

Gość wesoly kostek
L a jak dlugo znajomy Twoj wytrzymal w schronisku ? nie wiem czy w ogole to brac :)

faktycznie, że w Bieszczadach, przez cieżki sprzęt do wywózki drewna, drogi sa takie sobie, ale żeby traktor nie przejechał?

w zimie w Bieszczadach jest ciężko jak śniegu nasypie ale wtedy jest mało turystów. oczywiście jak trochę śnieg poleży i nie pada (także nie ma miękkiego puchu) to można przejechać skuterem śnieżnym

wiem bywam właśnie dlatego, że zimą jest mało turystów :)

Gość pij dziurawiec
Ktoś wie, czy Zbójnicka chata jest odbudowana po pożarze?