Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pomarańczowa ja

WIECIE CO NIELUBIE KATOLIKÓW!

Polecane posty

wolny kraj jest więc wolno mi ich nie lubić... poza tym uważam że są ograniczeni umysłowo, nie mają swojego zdania, są zakłamani, fałszywi, są wygodni i często gęsto nie wiedzą nawet w co wierzą. Większość katolików chodzi do kościoła na pokaz a jak im się zwróci uwagę to są wielce oburzeni bo przecież wierzą przez wielkie W. Jak sobie coś przypomnę to dopiszę a jeżeli macie jakieś dodatkowe wonty to be my guest 🖐️

"W Polsce większość ludzi podaje się za katolików, ale tak naprawdę o wierze ma pojęcie niewielka garstka. A ci, którzy należą do tej garstki są biedni, bo wierzą w coś co jest plagiatem..." - znalezione w necie. W pełni się zgadzam :) Co jest z wami? Po żydach można jeździć a po katolikach nie? Co to za polityka? Nie krępujcie się :)

Gość antysemitka - bo wolny kraj
też nie lubie katolików

Gość lolita12345
to jakiego wyznania jestes? jeżeli wierzysz w Boga to go tym postem obrażasz?zachowaj swoje spostrzeżenia dla siebie,gdyż nie wróży Ci to nic dobrego,opanuj sie chłopcze/niewiasto...

"gdyż nie wróży Ci to nic dobrego" Pomarańczowa uważaj. Zaprawdę powiadam Ci, że porazi Cię grom z nieba! też nie lubię katoli, piona :classic_cool:

Gość a mi zwisają i powiewają
lubię katolików, bo dzięki nim mam kilka dni wolnych w roku :classic_cool: 🖐️

lolita dlatego nie lubię katolików bo są totalnie ograniczeni umysłowo :) na twoim przykładzie można to ładnie pokazać :) wyobraź sobie że nie trzeba być katolikiem żeby wierzyć w Boga ;) Invicta - ohh tak... biedna ja... zaraz pewnie mnie strzeli i trafie do piekła na wieczne potępienie :D

nie mam zdania, toleruję chrześcian, ale w sumie wierzenia Vicca, mają więcej sensu, niż opasłe tomy napisane, przez chrześcijańskich kastratów.

Gość pilikmja
hm... nie wszyscy tacu są!! jestem katoliczką.. no niestety zgadzam się z toba ze katolicy powinni trochę się zmienić.ale powinienes pomyslec ze są też osoby bardzo religijne

Gość pilikmja
a i nie pytaj mnie w co wierze...bo to moja sprawa

Gość lolita12345
Invicta:widze ze nie grzeszysz inteligencja:D haha^^ ciesze sie,ze sa tacy ludzie jak Ty bo mam sie z kogo pośmiac:D nie bede sie wypowiadała na Twój temat, gdyż mówie,co mysle,i wiem,że w jakims stopniu to wpłynie na jego sąd ostateczny(wiem,że pisze troche jak bym była jakas zakonnica,ale poprostu wierze w Boga),także masz prawo włąsnego zdania a tym samym wyboru

prawdziwych katolikow ktorzy wierza w zalozenia tej religii jest na prawde niewiele, wiekszosc to niestety hipokryci. w Polsce mamy cos 80-90% katolikow a jakie rzeczy sie dzieja

dla mnie tez katolicy sa zaklamani dlatego przeszlam na islam.. w kazdej religii sa glupcy niestety.. najlepiej znalesc zloty srodek :)

Niestety już się wypowiedziałaś na mój temat, nie udawaj, że nie ruszają Cię moje słowa :D A śmiej się, na zdrowie!

Gość lolita12345
pomaranczowa ja: ja jestem tym przykładem?to już nie wolno mi bronic swojego wynania?jest napisane,że swojej wiary bronić trzeba...sory,za szczerosc ale Twój post jest totalna prowokacją:D Do książeki sie ucz!

Gość pilikmja
nerwy mnie poniosły... ale poprostu się wkurzyłam jak ktoś może takie rzeczy wypisać.. ale to świadczy o twoim poziomie inteligencji nie katolików.. nie oceniaj innych wiary tylko swoją...

Kobieta jest istotą poślednią, która nie została stworzona na obraz i podobieństwo Boga. To naturalny porządek rzeczy, że kobieta ma służyć męzczyźnie. (św.Augustyn 354-430) Kto obcuje z kobietami narażony jest na skalanie swego ducha, tak samo jak ten, co idzie przez ogień, naraża się na poparzenie stóp. (św. Franciszek z Asyżu 1182-1226) Wartość kobiety polega na jej zdolnościach rozrodczych i możliwości wykorzystania do prac domowych. (św. Tomasz z Akwinu) Dziewczynki powstają z uszkodzonego nasienia lub też w następstwie wilgotnych wiatrów. (św.Tomasz z Akwinu) Kiedy widzisz kobietę, pamiętaj, to diabeł! Ona jest swoistym piekłem! (Papież Pius II, 1405-1464) Kobiety trzeba trzymać z dala od tego niebezpiecznego tekstu (Biblii), i od wszelkiej nauki w ogóle. Kobieta uczona to coś gorszego niż brodata. (Francois Garasse, jezuita, 1623) Za twym mężem winno iść twe pożądanie, i on winien być twoim panem... zniż się zatem do poddaństwa... bądź jedną z podległych (św Jan Chryzostom, Ojciec Kościoła ) Obejmować kobietę to tak jak obejmować wór gnoju.... (św. Odo z Cluny, Xwiek) W żadnej religii czy światopoglądzie kobieta nie jest tak szanowana i uważana, jak w chrześcijaństwie. (Bernard Haring, teolog katolicki, XX wiek) Właśnie dlatego nie lubię katolików.....

Gość lolita12345
Invicta: a co Ty napisałes/napisałas tu takiego co by mnie ruszyło? prosze cie...myślisz,że jak napiszesz pare paradoksalnych zdan,które zostały napisane ironią to sie załamie ? jestes w błedzie bo ku Twojemu zdziwieniu wcale to co napisałes mnie nie rusza o.O

Gość pilikmja
bmblondyn przeczytałeś kiedyś Biblię albo posłuchałeś kilka kazań? bo głupoty piszesz...

Gówno mnie obchodzi co Cię tam ruszyło, ale widać ruszyło, bo odpisujesz.

Trochę jest a trochę nie jest ;) drażni mnie że po wszystkich można jeździć a po katolikach nie. Dlaczego tak jest? Są jacyś lepsi? A jeżeli tak to z jakiej racji? Książki czytam cały czas. Może dlatego mam więcej do powiedzenia niż ty :) Spoko. Też nie lubię fanatyków i to każdego rodzaju ;)

Gość pilikmja
..a ja uważam że nie powinno się ''jeździć '' po nikim bo zawsze znajdzie się jakas czarna owca a o tych ksiazkach nie było do Ciebie pomaranczowa ja:)

Gość pilikmja
pomaranczowa ja nie chodzi mi o czytanie Bibli.. ale o to że nie powinnas wsypywac wszystkich to jednego wora

Gość pilikmja
no a te argumenty nie były do ciebie tylko do tego co powybierał fragmenty z całości

Gość lolita12345 to ma pewnie
z 12 lat z tymi jej pokemoniastymi " o.O" Chyba , że jest niedorozwiniętą szesnastolatką 🖐️

Gość UWAŻAJCIE NA PORTFELE
ŻYDÓWA!!!! Ropylcie jakiś gaz, na kafe przydałaby się ostatnio deratyzacja.

Gość pilikmja
a tak z ciekawości.. jakiego wyznania jesteś pomaranczowa ja?