Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość G7 plus Rosja

NIE WIEM SKAD MODA NA NAUKE JEZYKA HISZPANSKIEGO W POLSCE przeciez

Polecane posty

Gość G7 plus Rosja

ani hiszpania ani zaden kraj hiszpanskojezyczny nie ejst nawet w G8 - czyli wsród najbardziej wpływowych panstw swiata. Juz madrzej uczyć sie Rosyjskiego, Włoskiego czy Chinskiego( oni sa 3 gospodarka swiata chociaż nie należ ado G8 bo sa komuchami :))

Gość heęęę>
tez nie wiem

Gość heęęę>
kafetarianie nie znaja jezyków obcych - temat nie dla nich

Gość o nieeeeeeeeeeee
Moja znajoma zaczela sie uczyc hiszpanskiego i po roku przerwala tylko kaske wywalila i tak te jej niby podstawy do niczego jej sie nie przydzadza

Gość G7 plus Rosja
ja wsród blizszych i dlaszych znajomcyh zaobserowwałem dziwna mode na hiszpanski , ludzi zapisuja sie na hiszpanksi na potęge

Gość o nieeeeeeeeeeee
ale moze potrzebny jest im ten jezyk do szkoly pracy ?

Gość to przez tego wymoczka
Ronaldini każda się w nim kocha tego pilkarza

Gość G7 plus Rosja
do szkoły ? raczej nie one juz po szkole do pracy z tego co wiem to jednej jest potrzebny ( ale tez niekoniecznie potrzebny) inne chyab ucza sie bo jest moda takie odniosłem wrazenie

Gość G7 plus Rosja
to przez tego wymoczka- ronaldhinio ?? jego ojczystym jezykiem jest portugalski akurat :O

Gość gvjvgbvjhmnvgvg
moda i tyle jak pan Kowalski chodzi to pani Iksińska nie może byc gorsza

Gość o nieeeeeeeeeeee
ja mysle, ze dlatego, ze po prostu jet to tendy i tyle . Fajnie przyszpanowac w towarzystwie znajomoscia podstaw :D

Gość eliksisve
może dlatego "polygloci" "język hiszpański jest trzecim najpowszechniej używanym językiem na Ziemi. W roku 2006 oceniano, że posługuje się nim jako językiem ojczystym około 400 milionów ludzi na siedmiu kontynentach, szczególnie w Ameryce Południowej i Ameryce Północnej. Dalsze 100 milionów używa go jako drugiego języka, natomiast liczba ludzi w ogóle na świecie mówiących tym językiem to ponad 0,5 miliarda." (wikipedia)

Gość G7 plus Rosja
eliksisve- no i co z tego ale to bidne kraje posługuja sie hispzanskim ani dyplomaci ani rada głowna ONZ ani swiatowy zbines nie posługuje sie hiszpanskim juz francuski jest wazniejszy

Gość o nieeeeeeeeeeee
ale do Ap jest nam troche daleko , polygloto i rozmawiamy tutaj o przydatnosci jezyka a nie ile osob posluguje sie nim.

Gość G7 plus Rosja
o nieeeeeeeeeeee- no dokałdnie, ja nie ejstem cejrowski ze bede meiszkał pol roku w argentynie czy chile

Gość o nieeeeeeeeeeee
Dokladnie, szkoda, ze niektorzy co zaczynaj uczyc sie hiszpanskiego jak np moja znajoma prawie nic nie potrafia po angielsku ! Lepiej co poniektorzy zainwestowali by w nauke angielskiego , na pewno przydaloby im sie to w zyciu

Gość G7 plus Rosja
angirlski to podstawa, ale jako drugi jezyk hiszpanksi to dosc ryzykowne moim zdaniem moze USA tak ale tutaj jest Europa powaga włoski chyab bardziej w Europie by sie przydał niz Hiszpanski z racji tego ze Italia jest bogatszym i bardziej wpsływym krajem na starym kontynencie nie wspominajac juz o obrzydzanym po roku 90tych jezyku rosyjskim Rosyjski jest nadal jednym z wazniejszych jezyków w Eurazji , biorąc po uwage zwiazki z biznesem i oligarchami z rosji a tazke handlem surowcami i złozami rosyjski to bardzo wazny jezyk pomocniczy czego wielu naiwnych polaków nie moze zrozumieć uczuc sie na potege hiszpanskiego , portugalskiego , niderlandzkiego itp.

Gość eliksisve
No dobrze, ale znam już angielski i fransucki. Francuski nie przydał mi się nigdy. A pracuję często z zagranicznymi firmami. Podstawą w biznesie jest tylko angielski. Drugi język to tylko przyjemnośc, wiec po co francuski? Paryz mozna zwiedzi dokladnie w 5 dni. Hiszpański jest łatwy, plus myśląc o podróżach po Amerykach to fantastyczna sprawa, hiszpasnkojezyczne kraje maja ciekawa kulture. Europę zwiedziłam, więc czemu nie myslec o dalszych wyprawach? Sądze, że w ten sposób mysli wielu ludzi.

Gość G7 plus Rosja
eliksisve- no wiesz francja to nie tylko paryz to po pierwsze, krajów francusko jezycznych jest wiecej niz tylko francja , o Belgii i kandzie nie wposmne to po drugie. jesli uczysz sie jezyka hispznaskiego hobbystycznie to chwała ci za zawsze dobrze robic cos zgodnie z zainteresowaniami ( a zwiedzac kraje w amerycje południowej tez mozan z bardzo podstawowym hiszpansm no chyab ze bedziesz nocowac w jakiejs wiosce w meksyku :) przedstawiałem tylko swój poglad na sprawe ..biznes biznesem ale spojrz ile koncernów grancuskich u nas działa a ile hiszpanskich , plus nie wspone o dyplomacji

Gość o nieeeeeeeeeeee
eleksive, ale tutaj jest mowa o osobach, ktore nie podrozuja po AP i w wiekszosci nie znaja dobrze angielskiego.

Gość G7 plus Rosja
o nieeeeeeeeeeee- zaraz zaraz ja znam angielski swietnie, rosysjki odrobinke, włoski podstawy :) zastanawiam sie na jaki jezyk postawic i nauczyc sie go porzadnie :)

Gość Irvette1
Może po prostu podoba się im ten język to ich sprawa jak tę wiedzę wykorzystają, nieprawdaż?

Gość o nieeeeeeeeeeee
Francuski jest waznym jezykiem w dypolomacji w UE ja w liceum o profilu europejskim mialam wlasnie francuski

Gość G7 plus Rosja
w ogle to gatka była o najbardziej wpływowych krajach a przeistoczyła sie w gatke o podrózach po Ameryce Łacinskiej :)

Gość G7 plus Rosja
o nieeeeeeeeeeee- no tak nawet cala terminologia nazwynicto w stosunkach dyplomatycznych jest po francusku nizaleznie w jakim zakatku ziemi jestes

Gość o nieeeeeeeeeeee
Wloski jest dosc fajnym jezykiem , polecam chociaz gramatyka jest dosc trudna

a ja uczę się j. hiszpańskiego od roku ponieważ cała ameryka płd , plus srodkowa mówi po hiszpansku:P a indianie, meksykanie to bardzo mili ludzie i chce tym razem rozmawiac z nimi w ich jezyku a nie po angielsku:P

Gość absolwet wyzszej szkoły lansu
od wrzesnia zaczynam nauke wietnamskiego i nic mnie nie powstrzyma :classic_cool:

Gość ola swiebodzianka
ronaldinio ten co gra chyba w real madryt