Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maamaa Matuśka

kaszka na zatwardzenia

Polecane posty

Mój Synek ma 7,5 miesiaca jaką podawac mu kaszkę gdyż cierpi na zatwardzenia może nie jakies straszne bo kupke robi codziennie ale z dosc duzym wysiłlkiem ,do tej pory jadł tylko raz dziennie rano kaszke ryżową ale boje sie ze to ona jet przyczyna zaparć . Chciałabym dawac mu tez kaszke wieczorem zeby lepiej spał kupiłam jakas nowosc z bobowity ryżowo-kukurydzianą ale je ja dopiero od 2 dni i narazie efektów nie ma ,zwykłego kleiku nie smakowego nie che jeśc wiec kukurydziany odpada . Moze zna ktoś jakies sposoby domowe na zaparcia?

zobacz z tej serii w kartonikach ZDROWY BRZUSZEK tam są właśnie takie regulujące.

Gość ja mojej robie

Gość ja mojej robie
oj za szybko wyslalam poprzednia wiadomosc :) moejej corci mieszam kaszke ryzowa smakowa z kukurydzianym kleikiem. 3 lyzeczki po kazdej i smakuje

Gość Szpindlerowy
moja corka miala zaparcia i jadla taka kaszke-dokladnie nie pamietam jakej firmy, chyba nestle, bifidus i jej pomagala

Gość Szpindlerowy
a co do zaparc to dawaj mu suszone sliwki, sa takie sloiczki gerbera, chyba od5tego mies

Gość na zatwardzeniaaa
to najlepiej odstaw kaszke a podawaj wiecej warzyw zwlaszcza zielonych ( np zupka z fasolki szpragowej i szpinaku) i owocow- papka z jablek i rozmoczonych suszonych sliwek kaszka wcale nie jest niezbedna dla niemowlaka - lepeij dac lmu wiecej mleka a nie zapychac kaszka bo kaszki w nadmiarze tucza i dostarczaja wlasciwie tylko weglowodanow

jeśli chodzi o zaparcia to daj mu od czasu do czasu suszone śliwki ze słoiczka. Często rozwiązują problem :) i owszem, jesli dziecko ma skłonności to kaszki ryzowe i ryżowo-kukurydziane moga powodowac zaparcia. Choć moja córcia nie ma takich problemów, to daję jej kaszki ryzowe bardzo rzadko, znacznie częściej klik kukurydziny lub po prostu mleko (chodzi o to, zeby to był mleczny posiłek, a co to dokładnie jest to już mniej istotne). Można dawać również mleczną kaszkę mannę (z glutenem) z firmy nestle

Gość szegedegedre
przerzuć sie na produkty ekologiczne, np z Holle masz pełno słoiczków albo kaszek, zobacz, czy nie podajesz dziecku produktów z cukrem albo zbyt dużą iloscia żelaza (np mleka modyfikowane przeznaczone dla starszych dzieci mają więcej żelaza), dodawaj tez olej dl adzieci do posiłkow.