Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szczesliwa_00

Zaszłam w ciążę w dniach niepłodnych

Polecane posty

Gość szczesliwa_00

Witam czy któraś też tak miała że zaszła w ciąże dzień przed planowanym okresem ?? Dla mnie jest to bardzo dziwne przeważnie okres mialam zawsze regularny a stasowalismy tylko kalendarzyk ale tym azem chyba los tak chcial:) cieszymy sie ale nadal nie mogę w to uwierzyc. Pani ginekolog powiedziala ze taki rzeczy sie zdarzają, ale zeby aż tyle sie wszystko poprzesuwało??

fizycznie nie możliwe zajść w ciążę w czasie dni nie płodnych.

A potem jakieś idiotki pytają się czy mogły zajść bo przecież kalkulator pokazał im że nie płodne.

Gość ej powiedz
ale zdarza sie, ze owulacja sie przesuwa. wtedy automatycznie termin dni nieplodnych tez. gratuluje :)

Gość ja zaszlam w ciaze
w dniach TEORETYCZNIE nieplodnych-sadzac po sluzie i dlugosci cyklu. choc jak widac byly to jednak dni plodne choc sama tego nie wiem bo cykle mialam troszke nieregularne i wlasciwie bardziej kierowalam sie wygladem sluzu co mnie nie zawiodlo dotychczas. a zeby bylo smieszniej wytrysk nastapil na zewnatrz:D no i niedlugo rodze:)

Gość ja zaszlam w ciaze
a co ty myslalas? za kazdym razem jest mozliwosc zajscia w ciaze. przeciez w sluzie tez sa plemniki:O a w ciazy mozesz byc zawsze, moze by tak test zrobic bo na kafe wrozek nie ma:O

Gość Yukuthama Miko si
Ale fajno :) Ale jakoś w to nie wierzę że moglabym być. No cóż, zobaczymy, okres za 3-4 dni, jak się będzie spóźniał to będzie teścik :) Czy jest więcej takich dziewczyn co zaszły w niepłodne ?

Gość ja zaszlam w ciaze
Aquana dlatego napisalam ze u mnie byly to dni nieplodne tylko w TEORII. a w rzeczywistosci po prostu owulka sie przesunela;)cos mi tam zaszwankowalo i tyle.

Gość Anioł1000000
do zaplodnienia niezbedna jest owulacja ktora przypada w dni plodne,ale cuda istnieja ciezko czasami ogarnac pewne rzeczy:)

zauważyłam, ale niektóre panie nie są już tak dokładne w wyrażaniu myśli a potem mamy tysiące bezsensownych pytań "czy mogę być w ciąży"

Gość kuki123
ja zaszłam na 5 dni przed planowanym okresem:)

Gość ja zaszlam w ciaze
no coz... w koncu kafe to wyrocznia i tu siedza jasnowidze:D nic na to sie nie poradzi ze niektorzy nie maja swojego rozumu:D

Gość Anioł1000000
piszecie ze zaszlyscie w ciaze przed okresem"w sensie"doszlo do zagniezdzenia zarodka"?to raczej rzadkie ze juz w trakcie okresu pojawia sie nowe jajeczko gotowe do zaplodnienia chyba ze ktos ma 26 dniowe cykle!

Gość ej powiedz
przeciez plodna jestes kilka dni przed i po owulacji, czyli co w tym nadzwyczajnego, ze mozna zajsc w ciaze 5 dni przed planowanym okresem??? :O

Gość no zgadza sie bo
tak wlasnie "dzialaja" kalendarzyki, nie na darmo zwa sie Watykanska Ruletka ;/

Gość Anioł1000000
owulacja jest mniej wiecej w srodku cyklu ale przesuwa sie to przy krotkich cyklach

Gość aaaaaaaaaaaniuniaaaaaaaaaaaa
Ja zaszłam w ciążę ostatniego dnia okresu.Teoretycznie niemożliwe, ale ginekolog potwierdziła, że takie rzeczy się zdarzają.Na szczęście:)))

A i cykle mam normalne 28-dniowe.Jak w zegarku.Po prostu w tym jednym miesiącu coś się przesunęło:)

Gość Aquana - ty specjalistką
w dokładnym wyrażaniu myśli nie jesteś, skoro dla ciebie zapłodnienie i zagnieżdżenie to to samo!!! Nie jesteś więc odpowiednią osobą do pouczania innych!!!!

Gość no zgadza sie bo
no ty sie cieszysz, ale pomysl o tych co sie pilnowaly a zaszly, toc to dla nich nieszczescie

Gość ej powiedz
Owulacja moze sie przesuwac takze przy dlugich cyklach. W sumie to nigdy nie masz pewnosci kiedy ona wystepuje, chyba ze siedzic i nawalasz dzien w dzien testy na owulke. Rownie dobrze mozesz miec cykle bezowulacyjne.

Gość Anioł1000000
ehhhhhhh...dobrze ze nie ma na to reguly jak widac w ciaze mozna zajsc w kazdym dniu cyklu:)nie pozostaje nic innego jak sie cieszyc:*

Gość kasetten
Ja od roku "lecę" na przerywanym i nic :) Nie wiem od czego to zależy, przyjaciółka mówi, że to nieprawdopodobne. Może jesteśmy bezpłodni hehe. Nie chcę zajść, ale jakby co, to ni ma tragedii:D Gratulacje dla zaplanowanych i przypadkowych MAM :)

Te co się pilnują to chyba używają jakiejś antykoncepcji:) A tak poważnie to ja wtedy dziecka też nie planowałam.Uznaliśmy, że skoro jeszcze okres, to szanse są małe...Nie zabezpieczyliśmy się.Ale teraz jesteśmy najszczęśliwszymi ludźmi na świecie.Mamy śliczną, mądrą, zdrową 4,5 letnią córeczkę.Gdyby nie ta wpadka, to decyzję o dziecku pewnie jeszcze długo byśmy odkładali.Teraz staramy się o rodzeństwo dla Małej, ale nie jest już tak łatwo...

gdybyś zajrzała na watek w którym, przyznaję, źle sformułowałam swoje myśli wiedziała byś co odpisałam na swoje usprawiedliwienie. Jednak wówczas moja pomyłka( celowa bądź co bądź) nie była tak istotna dla meritum sprawy.

Gość no zgadza sie bo
jak sie zatrwadziaymi katolami to pilnuja ie tylko stosyjac kalendarzyk, i maja o 7 , 8 dzieci ;)

Katolicyzm do kalendarzyka nie wiele ma. Nie czepiajmy się wyznania.