Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość annniiaaaa

co kupić bratu na wesele lub ile dac w kopercie???

Polecane posty

Gość annniiaaaa

pomożcie bo nie mam zielonego pojecia

Gość Witamina K
mam identyczny problem....

Ja swojej siostrze dałam 700 zł (byłam tez świadkową) i kupiłam jej ręcznie robiony album do zdjęć zamiast kwiatków.

Gość zalezy na ile mozesz sobie
pozwolic...

Gość 222222
mój brat z żoną dali nam 700, brat męża z żoną dali 1000

Gość akakskksksks
ile masz lat? pracujesz?

Gość Witamina K
Ja np. pracuje i studiuje.... ale uzbierac moze uzbieram.... A recnie robiony album na zdjecia jest niezłym pomysłem :D

Gość fdsfs
ja ide i daje 1000:(...do kuzyna... chociaz wiem ze to malo normalne... po prostu w rodzinie taty takie sa dziwne stawki:O i tak czuje sie jak uboga krewna bo oni 10 lat temu na moje wesele przyniesli mi tez po 1000zl:Oi cala 4 wtedy studiowala wiec kasa na pewno nie szastali. garnitur,sukienka,kwiaty,prezent...5 czerwca wesele a tu takie wydatki:(wspolczuje... zalezy ile zarabiasz..jakie sa u Was "stawki"w rodzinie.. moze 500?moze 700?jakos tak trzeba dac na pewno..

Gość a gdzie cała reszta...
Siostra mojego kolegi była świadkiem i dała im 2000, ale nie mieszka w Polsce i dość dobrze zarabia.

Gość fdsfs
tak?to mnie stac na 100 zl w tej chwili i co? oni dali mi wlacznie ze swoimi rodzicami 5tys a mnie- bedac pierwszy i ostatni raz na ich weselu "stac"na 100zl .taaa...

Gość zależy na ile cię stać
bratu to tak od 500 do 1000. Zależy ile jesteś w stanie dać.

Gość referentka25
o matko!!!! co za kwoty!!! Ja wiem, że to zależy kogo na ile stać, ale ani jedna osoba nie napisała, że stać ją na mniej niż 500 zł. Ja 3 lata temu od brata, który był też naszym świadkiem ze swoją dziewczyną dostałam komplet talerzy i filiżanek (około 150 zł). 07.08.2010 jest ich ślub i dajemy 200 zł. Natomiast rok temu na ślub cywilny mojej siostry daliśmy komplet ręczników z imionami i datą ślubu (140 zł) oraz zamówiliśmy dla nich rysowany ołowkiem portret (60 zł)

Gość pieprzenie i tyle....
ja dałam 500 zł...wprawdzie brat dał mi 1000 ale ostatnie 1,5 roku sa ciagle konflikty z nimi ( nim i jego baba)...zwyzywał mnie nie raz za nic ( bo przyjechal do rodzicow i lozko nie bylo poscielone dla nich ( ma swoja babe niech mu ścieli)....i przyjechali z kotem a moj pies nie byl zamkniety ( ja bylam u rodzicow od tygodnia to niby czemu mam psa zamykac, oni przyjechali na jedna noc to mogli kota nie brac).... to o 24 tak jak przyjechali tak po awanturze odjechali - wpierw mnie zwyzywał) ...a potem moj maz załatwil mu robote zagranica, po miesiacu przyjechali na zjazd, ale moj brat juz nie pojechal , kasy za paliwo nie oddał ( wziol za obie strony ale juz nie pojechał - moj maz z kumplem musieli placic busa a mogli jechac sluzbowym i nie placiliby - gdyby wiedzieli wczesniej )...do tego nagadał że moj maz nie bronił go przy jakies awanturze w robocie - zwyzywali sie z moim meżem i sie skonczyło spotykanie. Na wesele poszłam sama z córka (1,5 roczku) , moj maz zagranica ( nawet jakby był to powiedzial ze pojdzie tylko do koscioła)....dlatego dałam 500 ( odliczyłam za paliwo )... ....dodam tez ja nie pracuje no i mamy dziecko a oni robia oboje....nie odwiedzaja mnie wogole, został chrzestnym małej bo chciałam zażegnać konflikt ale potem powstał nowy;/....mysle ze z bratem kontaktów raczej miec nie bede....zwróciłam za swoje miejsca zapłacone i tyle.... ....uwazam ze skoro sie robi wesele to nie zeby potem oczekiwac zwrotu kasy...skoro płacą za wystawne weselicho to czemu ja mam im zwracac koszty? ja moge isc na obiad i do domu, bez sensu przesad ze trzeba dawac bo nie wypada mniej...gówno prawda, daje sie tyle ile m pasuje....u mnie niektporzy dawali po 2000 a niektorzy po 200 zł....liczy sie ze przyszli, ze mieli czas dla nas...