Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lakaida

Porobiły mi się bąble na

Polecane posty

Gość lakaida

wargach sromowych, które bolą, wyglądają tak jakby pogryzł mnie tam komar. Jestem w 32 tc i nie wiem co to może być. Jak byłam u gina to powiedziała że mam małe zapalenie i przepisała mi pimafucin ale te bąble nie znikają. Co to może być i czy może to być groźne dla dziecka. Może powinnam się do niej jeszcze raz wybrać?

Gość sdfghj
Może to opryszczka ????

Gość koniecznie do innego
wybierz się koniecznie do innego lekarza. na konsultację. to może być jakaś choroba weneryczna, przenoszona drogą płciową. wybacz mi to pytanie, ale czy jesteś 100% przekonana o wierności twojego partnera? takie bąble są często przenoszone drogą płciową, więc sprawdź, czy twój facet nie ma tego samego. no i koniecznie do lekarza bo to może być potencjalnym zagrożeniem dla dziecka np. podczas porodu siłami natury.

Gość lakaida
Opryszka to raczej nie jest bo nie ropieje mi to, tylko boli jak dotykam i czasem swędzi i piecze. A co do wierności mężusia to wierzę mu w 100 % i on nic takiego nie ma. przez całą ciąże zabezpieczamy się prezerwatywą właśnie po to by nic się nie przyplątało a tu takie coś :-(

Gość mamamamamammamama
Ale opryszczka nie musi ropieć. To pęcherzyki wypełnione bezbarwnym płynem

Gość lakaida
No to może jednak to jest opryszczka. jest to ciężkie do wyleczenia? czy ten pimafucin pomoże? Mam maść i globulki dopochwowe.

od niektórych chorób wenerycznych prezerwatywa nie chroni, bo bakterie są skupione nie tylko w środku, ale również w całej okolicy narządów płciowych. twój mąż też nie musi mieć żadnych objawów, aby przenosić choróbsko. ale skoro był wierny to pewnie jednak opryszczka. w opryszczce pęcherzyki są skupione w jednym iejscu. spróbuj zastosować maść clotrimazolum, ona jest bez recepty i często pomaga na różne syfy.

Gość lakaida
No tak tylko czy mogę ją stosować będąc w 31 tc?? Boję się że przez te świństwo nie będę mogła rodzić naturalnie i że może to jakoś zagrażać mojemu maleństwu.

Gość djvjjdfhtggvv
autorko uzywasz gumki kochajac sie z ojcem twojego dziecka?????????????? :o no to trohce dziwne...

Gość lakaida
Do djvjjdfhtggvv - kłania się czytanie z zrozumieniem bo ja napisałam ze gumki używam od momentu jak się dowiedziałam że jestem w ciąży. Albo druga opcja że jesteś jeszcze tak smarkata że nie rozumiesz co niektórych spraw.

Gość lakaida
A zresztą co w tym dziwnego ze używam gumki kochając się z mężusiem. Czy każda musi się kochać bez gumki??? Ty jesteś co najmniej trochę dziwna.....

ja też nieraz używam gumki kochając się z mężem, pomimo stosowania tabletek anty. co w tym dziwnego? a w ciąży to nawet wskazane bo higieniczne i pomaga uchronić przed różnymi infekcjami. a jeszcze tak sobie pomyślałam - autorko, może uczulają cię właśnie prezerwatywy? skoro leki przepisane przez gina nie pomagają... a clotrimazolum jest dozwolony dla ciężarnych, więc spokojnie możesz wypróbować. infekcja może mieć dużo gorsze skutki niż stosowanie leku. z tego co pamiętam to tylko w 1 trymestrze nie można go stosować.

Gość lakaida
No nie wiem czy mam uczulenie na gumkę no ale odkąd pojawiły się te bąble i infekcja to przestałam współżyć żeby nie zarazić partnera. Jutro zaczynam szkołę rodzenia to jeszcze wypytam tam położną, może ona mnie jakoś konkretnie pokieruje, a i zapytam się też jej o ten clotrimazolum. A czy to jest prawda że przez taką infekcję nie będę mogła rodzić naturalnie tylko czeka mnie cesarka? Ile trwa wyleczenie infekcji, dłużej niż dwa miesiące? Zdążę do porodu? Bo termin mam na początek lipca.

Gość lakaida
podnosze

Gość anka55566
ja bym szla do ginekologa poniewaz kilka lat temu mialam cos takiego i takie przeciaganie źle sie dla mnie skonczylo..nie zycze ci wogóle zebys to miala bo u mnie takie bable to byla opryszczka nie wiem nawet skad sie wziela nigdy juz ponownie jej nie mialam, na ustach nawet nigdy w zyciu nie mialam i nie mam...pimafucin i clotrimazolum ci nie pomoga. Clotrimazolum jest na grzybice a to na pewno nie jest to. Ja pamietam ze musialam brac silne antybiotyki (doustnie) tylko ze ja przez to ze to przeciagla kilka dni dostalam tak mocnego zapalenia ze az mialam goraczke i chodzic nie moglam tak mialam tam spuchniete dlatego nie bagatelizuj tego!! tymbardziej ze opryszczka przy porodzie gdyby to bylo to powinna byc wyleczona bo na malenstwo przeciez moze sie przeniesc..a bable moga byc takie na razie z niby plynem swedzace a póxnie robi sie w tym ropa. Strasze dlatego bo mialam tak i naprawde radze idż do lekarza

Gość anka55566
aha i gdyby cos da sie to szybko dosyc wyleczyc...u mnie jak byly dobrze dobrane leki to pamietam ze szybko przeszlo w jakies chyba dwa tygodnie nic nie bylo.

Gość lakaida
no właśnie nie bagatelizuję. czwartek byłam u gina i przepisała mi ten pumafucin ale on coś kiepsko pomaga, dlatego zastanawiam się czy czekać i skończyć najpierw jedna kurację a potem iść do lekarza czy nie czekać i iść od razu.

Gość lakaida
do czasami trzeba. To mnie teraz nieźle nastraszyłaś. Jeśli to opryszczka to się chyba naprawdę załamię. Czy któraś z was była w bardzo podobnej sytuacji??

Gość czasami trzeba
lakaida , ja cie nie nastraszylam....ja mialam tylko opryszczke wargowa i mnie kazdy straszyl ze to moze przejsc na dziecko:O:O tyle ze opryszczka narzadow lciowych jest bardzo niebezpieczna,wiem bo sie jak lekarza pytalam o wargowa to mowil ze w 2 i 3 trymestrze nie ejst grozna , ale za to narzadow plciowych bardzo...

Gość lakaida
Ja jak mam to chyba tylko właśnie tę wargową, bo właśnie na wargach porobiły mi się te bąble. No ale to się chyba może bardzo szybko przenieść na pozostałe narządy rodne. Kurcze tak się zestresowałam bo poród już za niedługo. Boję się że tego nie zdążę wyleczyć.

Gość czasami trzeba
lakaida, zle mnie zrozumialas...mi chodzilo o opryszczke wargowa, ale na ustach;) a opryszczka na wargach sromowych to wlasnie opryszczka narzadow plciowych.... idz do dobrego lekarza, mojej kolezance a taka opryszczak zrobili CC

Gość violusieńka
a moja siostra jak byla w ciazy miala na ustach opryszczke , lekarz na wizycie jak zobaczyl to powiedzial zeby uwazala bo to mozna przeniesc na na wargi sromowe.Zawsze myslalam ze to dwa różne wirusy a jednak nie. Mi tez sie wydaje ze masz opryszczke ,na twoim miejscu poszlabym do innego lekarza bo to jest grozne dla dziecka i wiem ze z ta dolegliwoscia robia cc zeby dziecko sie nie zarazilo.

Według mnie to opryszczka. Idź do drugiego lekarza żeby się upewnić. Opryszczka ma 2 typy, ale ten występujący na ustach może się tez przenieść na narządy rodne. Obydwa są niebezpieczne dla dziecka i lepiej jest podjąć leczenie lekami przeciwwirusowymi niż czekać aż samo przejdzie. Jak zastosujesz odpowiednią kurację, to minie w przeciągu około tygodnia i zyskasz też to, że przez dłuższy czas nie powinna się znów pojawiać :) Nie martw się! Idź do gina i on ci poradzi, będzie dobrze!

Gość sójkka
Może lepiej do dermatologa bo specjalista zna się najlepiej na tego typu chorobach i zaleci odpowiednia kuracje na przykład heviranem bo on bardzo osłabia wirusa, a jest stosowany również u dzieci to jest całkowicie bezpieczny dla kobiet w ciąży.

Jest jeszcze taki wirus jak mięczak złośliwy. Łapie się go podobnie jak grzybicę, na basenie i w innych miejscach publicznych. Córka to ma, ale na ciele-i ne boli ja to. Koleżanki córeczka miała właśnie w miejscach intymnych. No cóż, koniecznie do dermatologa sie wybierz, po co masz się stresować.

Gość lakaida
e no chyba od tych spraw jest gin, jesli coś się porobiło w miejscach intymnych. a tym bardziej jak mi ostatnio stwierdziła zapalenie. Te bąble jeszcze wtedy nie były takie widoczne i nic o nich nie mówiła no ale teraz to się ich raczej nie da nie zauważyć jak się tam patrzy.