Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Frykasek

Dopisanie nazwiska matki

Polecane posty

Gość Frykasek

Witam serdecznie. Pisze z wielką prośbą. Nie żyje w związku formalnym, z narzeczoną mamy 2 miesięczną córeczkę, po wszystkich sprawach w USC córeczka ma moje nazwisko. Ale od kilku dni matka mojej narzeczonej jak i ona sama mówią mi żebyśmy razem poszli do USC dopisać nazwisko matki. Tak aby było dwu członowe. Ja nie zgadzam sie na to, nie wiem też co obydwie kombinują za moimi plecami, czy gdy dziecko nosi nazwisko obojgu rodziców może mi jako ojcu coś grozic ? znaczy sie, boje sie zeby potem narzeczona raptem nie zniknęła za granice z małą, albo zeby nie wypisała mojego nazwiska. Nie znam sie na wszystkich paragrafach dlatego pisze tu na forum. Z góry dziekuje za podpowiedzi. Pozdrawiam

jezeli ktores z was nie ma dwuczlonowego nazwiska to nie mozna dac takiego dziecku. to jak bys np mial na nazwisko kowalski a matka nowak to nie mozna dac dziecku Kowalski-Nowak

Gość wejdz to wazne !
Ponad 5000 zł na Strony Charytatywne! Witam. Zapraszam do darmowego doładowania pieniędzy na stronach charytatywnych tym bardziej że nas to nic nie kosztuje. Za nasze kliknięcia płacą sponsorzy. Na poniższej stronie można kliknąć jeden raz dziennie. http://wejdzsprawdz.ocom.pl kliknij na brzuszek pajacyka (15gr)

Gość lateksowe wdzianko
obacz sobie w ustawie o zmianie imion i nazwisk, powinna byc w necie, bo ja juz nie pamiętam

Gość Frykasek
Dziekuje za odpowiedzi, a jeśli ja mam pojedyncze nazwisko i matka dziecka też to jeśli matka chce tylko dopisac to może ? Bo słyszałem ze moża dopisać i wtedy pierw będzie nazwisko matki potem ojca z tym że ale nazwiska nie będą łączone "-"

Gość werionka
Ot tak nic nie może.

Gość Frykasek
No niby tak ale słyszałem też ze można mnie jako ojca w tej kwestji wyeliminować sądownie