Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak skutecznie pokonać

Czy chorował ktoś na depresje?

Polecane posty

Jak pokonać tę chorobe? Nie daje juz rady, czy może jest tu ktoś kto wyszedł z depresji? Nie chodzi mi o takie chwilowe przygnębienie tylko poważna depresję

Gość epihehq
a jestes baba czy chłop? Bo jak baba to znajdz se kochanka!Pomaga

Gość 12345654321
ja bylam chora mialam depresje stwierdzona przez psychiatre zaproponowano mi leki ale zrezygnowalam i zapisalam sie w przychodni na NFZ na psychoterapie Chodzilam 1.5 roku z przerwami Po pol roku bylo duzo lepiej dzisiaj minal rok od przerwania terapii i jest ok choc musisz pamietac ze depresja jest choroba przewlekla sa duze szanse ze sie powtorzy szczerze to mam czasem jakies stany lekowe ale przechodza wszystko jest ok poukladalam sobie zycie i nareszcie jestem szczesliwa

U mnie jest właśnie nawrót, i czuje że to jest bagno z jakiego wyjść nie można. Znów te nocne lęki, to jest nie do pokonania :/

Gość koniecznie...
idź do specjalisty - psycholog na początek, on zdecyduje czy będą potrzebne leki czyli wizyta u psychiatry nie ma co się wstydzić - depresja to wredna choroba - może mieć nawroty. i zajrzyj tutaj - znajdziesz ludzi, którzy też zmagają się z depresją http://www.depresja.ws/

Gość chroni gniew
przed depresją ochrania gniew jeśli przyczyny depresji są konkretne i wzbudzają gniew, to dla depresji nie pozostaje miejsca w zaawansowanej depresji potrzebne jest leczenie farmakologiczne, leki przepisuje psychiatra. a psycholog udziela pomocy poprzez rozmowy i prowadzi terapię lub wskazuje gdzie można przejść terapię leczącą psychikę A tak ogólnie, to szkoda tracić czas i życie na depresję, przecież każda chwila jest bezcenna i niepowtarzalna , a przez to życie jest Fascynujące.

Gość Livre_
Jak się ma się depresję należy uważać na fora ,typu kafe. Co do gniewu,ciekawa teoria,ale współczuję temu,kto się przypadkowo nawinie pod rękę. Może rozwiń nieco wątek gniewu,a będzie jaśniej.

Gość abcabc
Miałem. Koniecznie psychoterapia, być może też leczenie farmakologiczne. Jak masz zapalenie płuc czy inną gruźlicę to idziesz do lekarza i to jak najwcześniej. Depresja to też choroba. Idź do kogoś, kto zajmuje się jej leczeniem.