Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość All_tisza

Czy da sie zreanimowac wlosy do wakacji?

Polecane posty

Gość All_tisza

Czy 3 miesiace wystarcza zeby wlosy odzyly? Mam zniszczone suszeniem i prostowaniem, ostatnio obcielam, mam rownej dlugosci, ciut za ramiona. Wiem ze powinnam przestac prostowac (z suszenia juz zrezygnowalam) ale jedynie po nawaleniu duzej ilosci wygladzajacego mleczka i uzyciu prostownicy moje wlosy wygladaja ladnie, inaczej mam szope. Bledne kolo :( Zblizaja sie wakacje, pierwszy raz od 3 lat gdzies pojade, ze znajomymi, przeciez nie bede brala mleczek, prostownicy itp :(

dobre balsamy (tak balsamy!) do wlosow ,jedwab i inne specjalistyczne preparaty muisz odwiedzic odpowiedni sklep aha i do tego skrzypowita albo inny preparat podawny droga doustna:P

hejka.\ ja mam to samo, ale na wakacjach w tropikach robiłam tak; smarowałam włosy jakąś oliwką (np. bambino) i robiłam koczek. Plusem było to, że włosy nie były spalone słońcem po takim wyjeżdzie a ryzurka wyglądała na stylową, tzw. hiszpanka. Pozdrówki:)

Maska z olejku rycynowego+odżywka do spłukiwania(obojętnie jaka, dzięki niej łatwiej zmyjesz olejek) połączenie 2 masek Wax+BioCare: http://www.splendore.pl/BIOCARE_Silk_Regeneration_Hair_Mask_1000_ml_p4139.html i jeżeli już musisz wysuszyć lub wyprostować, to L'Oreal Elseve, odżywka ekspresowa: http://www.wizaz.pl/kosmetyki/pictures/165/28877.jpg a na wyjeździe nie martw się o takie kwestie jak prostownica etc. olej to, włosy albo luźno, ale spinaj spinką albo zwiąż, tak będzie dużo wygodniej. wiem sama po sobie, że na wyjeździe się az tak nie pilnuje idealnego wyglądu.

Gość mekeke
hej dziewczyny, ja mam starszny problem z włosami jeszce po zimie, teraz jeszcze takie upaly i juz wogole nie moge doprowadzic do porządku :( znalzłam fajny artykuł w siecie jak dbac o wlosy i urode latem- polecam http://www.female.pl/artykul/9690/Aby-lato-nie-szkodzi%C5%82o-urodzie.html

Gość mekeke
hej dziewczyny, ja mam starszny problem z włosami jeszce po zimie, teraz jeszcze takie upaly i juz wogole nie moge doprowadzic do porządku :( znalzłam fajny artykuł w siecie jak dbac o wlosy i urode latem- polecam http://www.female.pl/artykul/9690/Aby-lato-nie-szkodzi%C5%82o-urodzie.html

Gość blastert
Można spróbować użyć szamponów i odżywek z potrójnej siły ziół, wydaje mi się że najlepiej czarna rzepa wzbogacona o dwa dodatkowe zioła.

Gość Wołoszka
Zawsze się da ;-) Generalnie, zasada istotna jest taka, że dbamy o włosy od zewnętrz i od wewnątrz. Ja kilka miesięcy temu odbudowałam sobie włosy. Wzięłam trochę pieniędzy i w u siebie w Łodzi poszłam do galerii manufaktura, tam mam sklepik z kosmetykami Juventa i aptekę tej samej firmy - dobrałam sobie zestaw: komplet witamin + kapsułki nawilżające od wewnątrz(capivit) + skrzypowitę oraz oczywiście balsam i odżywkę. Sklepik i apteka są tanie więc nie zostawiłam zbyt wiele pieniędzy, a po ok. 2 miesiącach włosy były totalnie jak nowe.

Gość hkjhkh
Ja odkąd przestałam sie martwić o włosy, stosować odżywki i te wszystkie silikonowe swinstwa jedwabie mam gęste i ładne włosy. Myje co dwa dni, suszę i jedynie moedluje koncówki. Myje szamponami bez silikonów, a raz na jakiś czas jakimś szamponem 2 w 1 z odżywką.

Gość Eliksir na włosy
Da się zreanimowac, ale musisz zastosować DERMATOPOIETIN na włosy - serum ze Szwajcarii. Więcej na www.doris-dorin.com Polecam , bo działa !

Gość kaczkjus
Ja proponuję zażycie witamin, może jakiś magnez. do tego dobry szampon i odżywką- może coś z profesjonalnych sklepów fryzjerskich- często można trafić na dobrą promocję. Polecam odstawienie prostownicy i suszarki. Pozwól, aby włosy wysychały same, a jesli bardzo sie puszą , użyj lekkiego jedwabiu w sprayu lub zwiń włosy w koczek- teraz bardzo modne uczesanie.