Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maturzystka 91 :))

STUDIA, pomocy ;P

Polecane posty

Cześć dziewczyny. liczę na waszą pomoc. Zdecydowałam definitywnie, że chcę zostać nauczycielką polskiego w szkole średniej, mój problem polega na tym że chcę studiować w Olsztynie, szukam od rana wydziałów i jakoś nic nie mogę znaleść, jedyne co to wydział pedagogiki szkolnej w prywatnej szkole im Rusieckiego na Bydgoskiej, czy po tym kierunku mogę zostać nauczycielką? Proszę o pomoc !

Gość milenkaaaaaa
po pierwsze to są jeszcze specjalizacje na kierunkach doczytaj inf zanim zaczniesz zadawać dziwne pytania

Gość starypryk
popełnisz najwiekszy błąd w zyciu jak zostaniesz nauczycielem, bo pracowac za 1600zl to bezsens, ale policzyc korepetycje od ktorych podatku sie nie odprowadza to ladny hajsik jest;) a jesli idziesz z powołania to powodzenia;)

pedagogika szkolna ;)

Gość hmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
chyba mozesz :)

filologia polska chyba najlepsza ale i tak byc musiala pedagogiczne miec wyksztalcenie.. przerąbany zawód ponoc ale moj tez nie lepszy ( po kierunku studiow) :P

Gość kokarrdka..
chyba powinnas pojsc na filologię polską, na specjalnosć nauczycielską.. wtedy na pewno bedziesz mogła zostac nauczycielka polskiego..

Gość ach te studia
czytam czytam.. własnie przejzałam uwm i ą uczelnie rusieckiego na uwm jest filologia nie podane są kierunki a po samej filo9logii jedynie zasiadziesz w szkolnej biliotece mysle ze najlepiej jesli odwiedzisz uczelnie i bezposrednio pójdziesz do głowynych wkladowco oni udzielą ci dokladnej odp

Gość hlhlhlff
Idz na warminsko-mazurski uniwersytet. Zrob licencjat, potem w trakcie magisterki zrobisz kurs pedagogiczny ;)

Gość nie do reki
glupia ejstes i tyle, chyba nie wiesz na co sie rzucasz....

Gość maturzystka 91 :)
sory ale nie pisałam tu po to by słyszeć ze jestem głupia chce to robić i tyle ;) mam swoje powody by tam iść.

Gość do nie do reki
t chyba gowno wiesz o zyciu to ie prawda ze nauczyciel zarabia mało zarabiają wsytarczająco plus wolne weekendy świątek piatek i niedziela ferie wakacje wyjazdy z mlodziezą (darmowe) plus korypetycje ktore ciagle ida w gore ;P łatwa praca do tego dobrze platna

Gość nhdiuewhfniuencfin
moim zdaniem mozesz isc tu i tu. na prywatnych zablisz ale masz pewnosc ze je ukonczysz ;P ale najpierw przejdz się do obu uczelni i popytaj

Gość qqqqqqqwwwwwwwwwweeeeeeeeeeerr
nie sluchaj tych idiotw moj ociec uczyc polskiego zarabia dobrą kase (nie bede pisała ile) plus korki jest ok.

Gość ludzie to mają nasrane
nie wiem czy wiesz ale stanowiska nauczycielskie nie zwalniają się tak jak w przypadku innych zawodów :o będziesz może łapać się na zastępstwa jak jakaś polonistka zaciąży i po roku out.

Gość idź na polonistykę
i tam wybierasz dodatkowo zajęcia z pedagogiki -po prostu taki nauczycielski profil i voila ... z resztą nawet bez nich można uczyć jesli się ma tylko mgr w danym kierunku - tylko masz niższą pensję i musisz się doszkolić.