Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość komunia za 2 tygodnie

jakie ciasta na komunie?

Polecane posty

propozycje. smaczne.

Gość ja powiem tak .....
no na pewno mile widziany by był jakiś tort a reszta ciast wg uznania ...u mnie np były między innymi takie kruche babeczki z galaretką jak i takie miniaturowe klery i rurki z kremem sernik ....makowiec ...z galaretką... matko ciast z kremami jest masa wszytko zależy jakie Ty wybierzesz

no wlasnie chce upiec sama , takie ktore da sie ladnie pokroic i zeby bylo smaczne i nie takie pospolite jak np. szarlotka czy makowiec.

u mnie torty dwa jeden jogurtowy drugi kremowy w ksztalcie ksiazki ciasta truskawkowe z galaretka,3bit,sernik,rafaello,fale dunaju ,shrek i ciasto z caluskami do tego pieklam tez kruche ciasteczka popularne na slasku typu ule,zlepiane orzeszki,maslane guziczki,cynamonowe itp zalezy jakie lubisz ,kremwe z alko ,swieze itp... bedziesz piec czy zamawiac?

Gość nudyyy
karpatka

Gość dxvcazczafcsad
jezu po co tyle ciast

Ja znalazłam taki http://smaker.pl/przepisy/ostatnio-dodane/przepis/ciasto-z-delicjami,33917 pewnie trzeba bedzie spacje pousuwać w linku i takowy zrobię ,potem sernik gotowany na herbatnikach ,wypróbowany przepis ,sernik jest delikatny jak danio ,makowiec bo mąż uwielbia,i chyba Fale Dunaju zrobię ,no i tort muszę zrobić ,właśnie zamówiłam opłatek ze zdjęciem na tort ,syn chciał to będzie miał .Tort raczej lekki będzie śmietanowo -czekoladowy ,taka wariacja ciasta z you tube ,fajne.

Gość ja powiem tak .....
w mojej okolicy ostatnio furorę robi takie ciasto słonecznikowe z kremem coś dobrego ...prażony na patelni słonecznik ( oczywiście łuskany ) dodaje się do kremu ....pod warunkiem że ktoś lubi słonecznik :D

bede piec. zamierzam : sernik, stefanke, jakies male ciasteczka, jeszcze nie wiem jakie, beda dwa torty, w tym jeden zamowiony - ksiega , drugi chyba bedzie pieczony w domu przez babcie:). a poza tym nie mam pomyslu. chodzi mi o takie zeby ladnie pokroic i zeby sie nie rozwalaly,

łał ten shrek też fajny :) może go zrobię ,będzie kolorowo na tacy

Gość gość
Ja bym zrobiła cycki murzynki i capuccino i może jeszcze rafaello bo są pyszne