Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mala serenada

Co to jest badanie połówkowe??

Polecane posty

Gość Mala serenada

Jestem w 21tyg ciązy i wiem, ze czeka mnie badanie połówkowe. Wykonuje je mój ginekolog normalnie na wizycie? Na czym polega? Ile trwa? Proszę o dokładne wyjaśnienie :))

Jest to badanie USG ginekolog sprawdza dokładnie dziecko czy sa wady czy niema i czy prawidłowo sie rozwija trwa pare minut.

Gość agaaaaaa556
ja bylam teraz na tym badaniu...juz powinnas byc miowna bo robia je tak od 19tc do 23... na tym badaniu mierzyli malemu wszytskie konczyny, cialo, wazyli, sprawdzali prace wszytskich narzadow, mierzyli glowke i mozg, sprawdzali ulozenie, lozysko, czy jest prawidlowy przeplyw, ja mialam tez badanie pracy serca echokardigrafie... dokladne badanie w mmiare ale tez sporo kosztuje prywatnie bo ja placilam 290zł +10zł nagranie plytki. Warto zrobic bo rozne wady moga wtedy wykryc np. zespol downa jezeli wczesniej byl nie wykryty, wodomózgowie itp

Gość sdsdsfddddddddddd
Beata pierdzieli głupoty zeby tylko oddac głos Badanie połówkowe to cos zupelnie innego!!!

za badanie polowkowe prywatnie zaplaciłam okolo 80 zł ze zdjeciami ale bez plytki

Wykrycie wad genetycznych (takich jak zespół Downa) na USG połówkowym nie ma takiego znaczenia bo ta wiedza i tak juz nic nie zmieni, natomiast bardzo istotne jest wykrycie wad typu np wada serca którą można zoperowac tuż po porodzie. Badanie połówkowe jest bezwzględnie obowiązkowe.