Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szukajaca studentka

na studia WG. KOLEJNOSCI ZGŁOSZEN W SYSTEMIE ERK ???? nie ma konkursu swiadectw?

Polecane posty

Gość szukajaca studentka

właśnie wybieram sie na jakies studia... w tym roku jest rejestracja elektroniczna... np. na UJ - administracja ( i nie tylko) w informatorze napisane jest ze " wg kolejnosci zgłoszen w systemie ERK " czyli mam rozumieć że każdy moze sie na nie dostać? przeciez to byłoby troche głupie, ktos kto ledwo zdał maturte moze sie tam dostać? A ktoś kto zdał średnio nie zdąży sie zapiać i nie studiuje na UJ? Przecież Uniwersytet Jagieloński jest prestiżową uczelnią! nierozumiem... ktos cos wie?

Gość weasdzaswa
Skoro nie rozumiesz tekstu pacanie to nie idz do tej PRESTIZOWEJ uczelni bo zanizysz jej poziom :D Pisze jak byk ;/ " wg kolejnosci zgłoszen w systemie ERK " czyli kazdy co zda mature moze sie dostac ;/

Gość szukajaca studentka
tylko ze to jest bardzo dziwne... bo przecież UJ nie moze sobie pozwolić na branie ludzi " z ulicy" czyli co każdy z matura moze sie dostac na UJ? Niewierze w to... jest tu jakis student UJ?????

Gość gang paruwek
akurat administracja to nie mega tegi kierunek, nie przesadzaj z ta wybitnoscia🖐️

Gość j[ipj
to jakas kpina, teraz kazdy kto zdal podstawowa mature(a zeby zdac wystarczy 30%) automatycznie jest przyjmowany na studia?:O:O

Gość uj
Uj to dno wiem bo studiuje odradzam szczerze!

Gość sdfsdgdggf
Myśle, że chodzi tutaj, że według kolejności od najwyższych wyników. Tak mi się wydaje. Nie sądze, aby UJ przyjmował miernote, nawet na marna administracje, ktora w sumie jest bardzo oblegana.

Gość szukajaca studentka
no tak, ale dokładnie to przejrzałam. Kupiłam informator maturzysty ( ksiażka w której są wypisane wszystkie uczelnie publiczne i niepibliczne oraz wymogi jakie trzeba spełnić aby sie na nie dostać) W informatorze tym pisze iż np. na kierunek pedagogika ( ale tez wiele innych) brany jest pod uwage polski i np. jezyk obcy ) ---> tworzy sie lista z najlepszymi tzw. konkurs swiadect a pod kierunkiem administracja ( oraz wiele innych) pisze ze kolejność wg. zgłoszen w systemie ERK" ale zauważyłam iź na studia wieczorowe jest konkurs swiadectw a na zaoczne ( sobota niedzila od rano do wieczora) jest właśnie ta kolejnosc zgłoszeń... hmmm....????

Gość wirkich us us
ja to widze tak: jest duzo miejsc : ( na UJ 250) na zaoczne... ludzi przyjmują ludzie im płacą grubą kase ( wkoncu to UJ) po pierwszym roku połowa odpada gdyz jest za słaba.... z czego kilka tysiaków tym ludziom idzie w plecy... po 2 roki i 3 jest to samo ostatecznie licencjat z 250 konczy 70 osób;] tak to działa!

Gość suszone morele
a Ty myślisz że ci co idą na zaoczne to same orły żeby był potrzebny konkurs świadectw? ^^

Gość weasdzaswa
Na UJ chcesz studiowac, a pisac nie umiesz?? Uniwersytet Jagiellonski (nie "Jagielonsk"i) "nierozumiem" - zajebioza "Niewierze w to..." - ja nie wierze, zes mature zdala z polskiego na poziomie podstawowym...... Wez sie poucz, zamiast zamarzy ci sie studiowanie :O

Gość szukajaca studentka
wiesz co... a ja sie dziwie ze ci sie chce pisac te głupie uwagi... jak pisze na klawiaturze nie kontroluje sie... zreszta temat tego topicu jest inny, nie to jak pisze, tylko zaoczne na UJ