Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kadzidełko

Rada dla dziewic 20+

Polecane posty

Gość ja bym nie chcial dziewczyny
ktora najpierw bzykala sie bez milosci, a teraz marzy o prawdziwym zwiazku z milosci

Gość gitarowy chwyt
hani...no ja to mysle,ze u mnie to jednak moje dziecinstwo i rodzinka sporo sie do tego przyczynila:( ale jak widac,nawet majac szczesliwa rodzine mozna byc potem nieszczesliwym:( dziwne to wszystko...:( a moze nie wiem...moze po prostu niektorzy ludzie muszą juz byc sami??taki nasz los?sama nie wiem,ja juz sie chyba z tym pogodzilam.

a ja bym nie chciał ---> rozumiem, nikt nie może mieć wszystkiego. ale wolałbyś kogoś, kto był używany i kochał? bo ja mam właśnie z tym problem. że On kochał i nie był prawiczkiem, gdy poszliśmy do łóżka. wolałabym chyba, gdyby robił to wcześniej bez miłości, a ja miałabym świadomość, że pokochał mnie jako pierwszą... byłoby mi łatwiej. a tak - nie jestem w stanie odwzajemnić jego uczucia. i pozostaje mi tylko szukać kogoś wyrozumiałego, może po podobnych przejściach do mnie. ech.

Gość nie lubie dresów
do używana: tak, to zaburzenie psychiczne, ALE TO TY JE SOBIE WPAJASZ. Lepiej się nad tym zastanów. Nie warto wyolbrzymiać znaczenia cnoty jak się jest już po - logika, na co Ci teraz takie myślenie? tylko sobie tym szkodzisz. do do nie lubię dresów - nie, uważam, że to nie jest dobrze, bo każdy powinien mieć rozeznanie. przez nieudany sex związki się rozpadają, a jeśli nie to ludzie cierpią. lepiej wiedzieć wcześniej, czy druga osoba będzie nam odpowiadać niż potem ją zdradzać i rozwalać dzieciom rodzinę. ale to moje zdanie.

Gość Hani25
ja bym nie umiała tak bez miłości.nawet z przyjacielem bo to bez sensu,to jak jakis seks układ:/ nie chce tak

Gość ten teamt to prowokacja.,
nie ma tak starych dziewitz 99,9% traci dziewictwo jako nastolatki reszta to osoby chore i pozbawione popędu płciowego

Gość nie lubie dresów
używana, strasznie dramatyzujesz. to nie są żadne straszne przejścia, wiele ludzi na świecie takie rzeczy przeżyło/przeżywa

Gość Hani25
nie prawda,może w dzisiejszych czasach jest inaczej.ale te dziewice 25-26 letnie to troche inne pokolenie jednak,wychowywane w troche innych czasach,gdzie jeszcze nie sprzedawano ciała za komórke (hehe,wtedy dopiero komórki sie pojawiały:-p)

Gość Hani25
Ja o sobie mówie,że chce umrzeć, Tobie nie karze.I nie dlatego że nie mam facetach,a dlatego że jestem nieszczesliwa i nie mam siły życ. Co Ty zreszta wiesz

Gość ja bym nie chcial dziewczy
wolalbym dziewczyne, ktora robila to z kims kogo kochala

Gość gitarowy chwyt
A tam zaraz umierać z tego powodu,po prostu trzeba się z tym pogodzić i już.Wiadomo fajnie by bylo mieć kogoś u boku,ale widocznie niektorym nie jest to pisane:O

nie lubię dresów - uwierz, taka moja natura. to nie jest dramatyzowanie, po prostu jeden człowiek bardzie coś przeżywa, drugi mniej. zwykła biologia, neurologia, szybkość i intensywność reagowania na bodźce. nie można tego nazywać wyolbrzymianiem, gdy coś nie daje Ci spokoju, gdy nie jesteś w stanie się z tym uporać, chociaż bardzo się starasz. wiem, że to nie koniec świata... ale jestem marzycielką, idealistką. i zrobiłam jednak coś wbrew sobie, dlatego nie daje mi to spokoju.

Gość nie lubie dresów
no i właśnie dlatego tak naciskam, że to wszystko siedzi w Twojej głowie. Tylko! A ideały mają to do siebie, że się przez nie ląduje z ręką w nocniku. Porzuć tamten ideał i znajdź sobie inny. Nie wszystkie muszą się sprawdzać. To jest także przyznawanie się przed samym sobą do porażki. Porażki mają uczyć, mamy z nich wyciągać wnioski a nie się załamywać i rzucać sobie kłody pod nogi. Jak będziesz Cię to wszystko dręczyć to sorry, ale dalej nie pójdziesz.

ja bym nie chciał dziewczyny ---> a ja, gdy zapytałam go, czy żałował swojego pierwszego razu, marzyłam, żeby powiedział, że tak i że byłby szczęśliwszy, gdyby zrobił to ze mną. oczywiście, nic takiego nie powiedział. dobrze chociaż, że był szczery. cóż, masz inne zdanie, każdy ma do tego prawo. pewnie to rozsądniejsze, ale niezgodne z moimi odczuciami. wolałabym wiedzieć, że ktoś pierwszy raz emocjonalnie jest tak zaangażowany właśnie ze mną. byłabym pewniejsza tej osoby, jej wierności, szczerości uczucia. jestem dość zazdrosna, szczególnie jeśli chodzi o uczucia, nie samo ciało. ale co ja tu będę przekonywać - każdy z nas ma inne upodobania, inaczej każda potwora swego amatora by nie znalazła.;)

nie lubię dresów --> wiem, że mądrze mówisz. ja to wszystko w głębi serca wiem. ech, dzięki za wsparcie w każdym razie.;) zawsze to jakoś poprawia nastrój, nawet jeśli to tylko forum:)

Gość Hani25
Darker, bo to kropla która przelała czare. tak naprawde samotność jest powodem ale nie tylko

Gość gitarowy chwyt
ja również zaakceptowałam i jakoś coraz lepiej się z tym czuję:)

Gość prawiczki maja gorzej
niz dziewice

Gość Hani25
a skąd Ty możesz wiedzieć czy mają gorzej czy nie?

Gość bo dla dziewicy w tym wieku
jest szacunek, dla prawiczka pogarda

Gość Hani25
jasne, szacunek. albo usłyszy się,że jest się nienormalną albo facet po prostu ucieka a wydawał się taaaaakii zaangazowany.do czasu.gdzie jest w tym szacunek ty mi powiedz?

Dajcie spokój. Ja myślę, że te wszystkie stereotypy i problemy dot. dziewictwa wychodzą właśnie od tych sfrustrowanych prawiczków i dziewic. To naprawdę nie ma znaczenia! I naprawdę osoby, które poszły do łóżka jako nastolatki NIE SĄ lepsze od was w łóżku bo to od czego innego zależy. Na pocieszenie dodam, że sama byłam dziewicą 20+ i nie żałuję tego. Facet nie okazał się królewiczem, nie jesteśmy już razem, ba, nie chciałabym już z nim być. Ale wtedy go kochałam, byliśmy razem przez jakiś czas i chciałam tego. Czasami miałam myśli takie, że może coś w życiu przegapiłam, może powinnam była to zrobić wcześniej... Z drugiej strony, miałam czas żeby dojrzeć do seksu, nie zraziłam się. Mogłam w pełni cieszyć się bliskością, bez zahamowań. Kolejny facet nie narzekał na moje umiejętności, wręcz przeciwnie... ;)

A dziewictwo 20+ wiązało się oczywiście z tym, że nie spotkałam wcześniej nikogo, z kim mogłabym to zrobić.

Gość mam to gdzies już też
Też prawiczek 20+ nawet bliżej 30-. Była raz okazja ale ją zmarnowalem, nie chce mi się w wnikać w to czemu, dlaczego, po co i dlaczego. Bo inni jak potrzebują to zaraz znajdują, co tydzien inną lub innego. Na tle takich single od zawsze zawsze będą postrzegani jako ludzie wybrakowani. Przykre jest to że spotykasz kogoś, jest fajnie, a potem słyszysz "musi być z tobą coś nie tak" "to nienormalne" itd. Odechciewa się wszystkiego. Seks jak seks, cokolwiek to jest...a co z resztą?

Gość Hani25
naprawde usłyszałeś że coś z Tobą nie tak od jakiejś dziewczyny?Współczuje:( ale jak widzisz sam nie jesteś,są ludzie któzy też maja piewszy raz przed sobą

Najlepeij byc z facetem szczerym, z prawiczki nie sa zle!

A wogole to skad przekonanie ze trzeba to zrobic z wieloma partnerami zeby miec doswiadczenie? Mozna byc z jedna osoba i to samo bedzie:P z CZASEM JEST LEPIEJ:)

Gość Hani25
Heh,taa,tylko,że wiekszośc facetów nie chce byc nauczycielem dla dziewicy w tym wieku,wolą doświadczone.A na dzwięk słowa dziewica uciekają w sina dal o: niby dziewica to kłoda,oziębła,nienormalna,i NAPEWNO bedzie chciała od razu ślubu:/