Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kadzidełko

Rada dla dziewic 20+

Polecane posty

dodam jeszcze, że do momentu straty dziewictwa, uważałam się za bardzo postępową i wyzwoloną. i twierdziłam, że po pierwszym razie, będę mogła dawać dupy, komu będę miała ochotę.zmieniło się to parę miesięcy po pierwszym razie - gdy wiem, jak bardzo mi szkoda, że to już się stało i jest nieodwracalne. i tak, mam do siebie żal. że rzuciłam w cholerę ideały i przespałam się, nie kochając faceta, bo miałam już dość wiecznego czekania, a ciało upomniało się o swoje. dlaczego z nim jestem...? bo nie potrafię mu powiedzieć wprost, bo w jakiś sposób się przywiązałam, bo boję się samotności... jest wiele powodów. cały czas dojrzewam, czasem wydaje mi się, że już potrafię i znowu nie mogę. i tak w kółko. on wie, że jestem mocno niezdecydowana, ale to wszystko znosi. nigdy nie spotkałam jeszcze kogoś, kogo naprawdę bym pokochała, czasami zastanawiam się, czy to nie jakieś zaburzenie psychiczne. :O

Gość Hani25
Darker, marny z Ciebie psychoanalityk.Nie mierz innych swoją miarą:/

Gość miałam...
jednego partnera i nie wyszło. Nie szukam seksu na siłę. Dla mnie seks jest wtedy kiedy jest uczucie pomiędzy dwojgiem ludzi. Jestem samotną singielką. Nie wyobrażam sobie inaczej. Gdybym spotkała faceta - i byłby prawiczkiem, nie przeszkadzało by mi to. Liczy się charakter człowieka, a nie ilość partnerów życiowych. Określam to jako "dojrzałość emocjonalna". Nie każdy facet ją posiada, a panów z taką zaletą to jak igły w stogu siana szukać.

Gość do nie lubie dresów
dobrze jak kobieta bierze slub ze swoim pierwszym partnerem

Gość do miałam...
ale prawiczki wola dziewice

Gość Hani25
załamka z tym wszystkim

Gość gitarowy chwyt
a ja mam 25 lat i nadal jestem dziewica. Z czego to wynika...otoz nigdy nie bylam wlasciwie w takim normalnym prawdziwym zwiazku,a to wynika z problemow ktore mam ze soba,boje sie zaangazowac,zaufac...Spotykalam sie z kilkoma chlopkami,ale nie bylam tak blisko,abym chciala z tym kims isc do lozka.Tak plynal czas...nadal jestem sama,lat przybywa...Czy czuje wstyd?Nie wiem,porąbany ten świat,wszystko sie w nim kręci w okol seksu,wiec nie dziwie sie,ze mamy takie dylematy i odczuwamy wstyd.Nie uprawiasz seksu-jestes gorsza,bo popatrz dzis wszystko sie kręci w okol niego. Nie wiem,czy kiedykolwiek z kims bede,nie wiem ile bede miala wtedy lat,jak ta osoba zareaguje na to.Wiem,ze mi by to nie przeszkadzalo u chlopaka,niezaleznie od wieku. Glowa do gory,nie dajmy sie zwariowac temu calemu szalenstwu ktore sie dookola wyprawia dziewczyny.Nie mamy czego sie wstydzic...ale czy to tez powod do dumy?nie wiem.po prostu to kazdego osobista sprawa i tyle:)

Gość tysiacpiecsetstodziewiecset
Do uzywana: Ja ciebie kobieto dobrze rozumiem, bo sama jestem w podobnej sytuacji. Jestem z facetem od kilku lat... jest o moj pierwszy prawdziwy zwiazek, pierwsza milosc (tak mnie sie bynajmnie wydawalo). A teraz, po ty latach mam watpliwosci. Wiem ze nie pasujemy do siebie charakterami, czesto sie nie zgadzamy i mam wrazenie ze niekiedy zanudze sie przy nim na smierc... ale boje sie to zakonczyc. Chociaz do brzydkich nie naleze to strasznie sie boje, ze nikogo nie znajde, nie pokocham. Niekiedy bardzo jestem uprzedzona do facetow. Po prostu im nie ufam. :/

Gość ja jestem prawiczkiem
i az mam ochote sie powiesic

Gość Hani25
gitarowy chwyt, jestem w identycznej sytuacji.jakbym czytała siebie:( czasami wydaje mi się,że nie ma sensu zyć w takim świecie.nic dobrego tu człowieka nie spotka nigdy

Gość gitarowy chwyt
hani,no smutne to jest,ja tez czasem łapie dołki przez to wszystko,chciałabym umieć normalnie kochać,byc z kims w zwiazku,nie potrafie-mam pochrzanioną rodzinę,ktora odebrala mi cheć do wszystkiego,stałam się samotnikiem...ostatnio uświadomilam sobie,ze ja na serio chyba bede zawsze sama,nie umiem z kims byc:( smutne to...Ale zyc trzeba,staram sie jakos wypelniac to swoje zycie,mam pasje,staram sie cieszyc malymi rzeczami. Czasem czuje obrzydzenie do tego świata,zwariował na punkcie gołej dupy:O ja tu chyba nie pasuje:(

Prawiczki wolą dziewice bo sami mają kompleks na punkcie swojego prawictwa. Ale gdyby nie woleli, być może prawiczkami już by nie byli. Zamknięte koło.

tysiacpiecsetstodziewiecset -> Chciałabyś zerwać z facetem ale nie robisz tego bo boisz się być sama? To jak ten związek wygląda? :o

Gość Hani25
ehh,mnie już nic nie cieszy,nie ma po co żyć tak naprawde. a bycie prawiczkiem to nic złego,z tym że wiekszość z nich jest prawiczkami bo nie mieli okazji a nie dlatego,że to ich wybór.zreszta jak się słucha niektórych to aż żal,ich jedynym celem jest znalezienie kawałka dupy żeby przestać byc prawiczkami.jaka dziewczyna chce być traktowana jak jakiś przedmiot? załamka

Gość do kate21
do prawiczka najlepiej dziewica pasuje

Gość tysiacpiecsetstodziewiecset
Kate21: No wlasnie nie wyglada.... Probowalam z nim zerwal juz 50 razy, ale on za kazdym razem przyjezdzal do mnie, na kolanach! Prosil mnie zeby tego nie konczyc! Zgadzalam sie na to bo myslalam ze sie zmieni i bedzie tak jak zawsze. Ale faceci sie nie zmieniaja;) Teraz wiec jestem z nim raczej z litosci.... NIe wiem co mam robic... Wydaje mi sie ze ten facet nigdy mnie nie opusci:|

Gość Hani25
nie dlatakiego który tylko czeka na okazje żeby wreszcie sobie pobzykać.dziewica jest wtedy najgorszym wyborem.chyba że taka która tez wreszcie chce się pozbyć cnoty

Gość łoooj tam
tyle gadania wokol jakiejs blonki;pjak nie wezma chlopaki to zjedza robaki;p

Właśnie, dlatego uważam, że większość tych prawiczków tak naprawdę nie szuka dziewczyn do związków tylko kawałka ciała, więc jeśli znajdą dziewicę mogą zrobić jej tylko krzywdę.

Gość gitarowy chwyt
No u mnie pewnie zjedzą robaki coś czuję :)

ja też jeszcze niedawno byłam dziewicą 20+... ależ do cholery ileż można czekać na tego jedynego, który nie wiadomo czy tak naprawdę istnieje... przeżyłam swój pierwszy raz z kimś wspaniałym, jest moim przyjacielem , kochankiem, szanujemy się na wzajem...jest między nami coś, ale definitywnie nie miłość... i wiecie co? nie żałuje... wręcz przeciwnie zastanawiam się jak mogłam tak długo żyć bez seksu... Absolutnie nie namawiam do zrobienia tego z pierwszą lepszą osobą, ale nie koniecznie musi być to "książę z bajki"

Gość gitarowy chwyt
daisy,ale ja nie czekam np na księcia z bajki,nie jestem też jakaś religijna i dziewictwo to nie jest spowodowane,ze chce czekać do ślubu lub coś.Po prostu nie umiem być blisko z żadnym facetem,nie mam też takiego przyjaciela, nie potrafię pozwolić by ktoś się do mnie zblizył:( No a co mam iść na impreze,napić się jak świnia i pozwolić jakiemuś pierwszemu lepszemu by mnie rozdziewiczył?:( Nie spojrzałabym potem w lustro ze wstydu:(

Gość Hani25
ja nie mam nikogo takiego,nie mówiac już o księciuz bajki.a zrobienie tego tak po prostu z kimś kogo ledwo znam?nie mogłabym,po prostu się nie da,jestem z tych osób u których seks i miłość są silnie związane,nie umiem tego odcielić.nawet nie chce.wiec pewnie czeka mnie samotnośc i dziewictwo do konca życia

Gość Hani25
gitarowy chwyt,zgadzam się w zupełności.

daisy88 ---> a ja właśnie żałuję, że to nie był książę, a tak nie powinno być...

rozumiem, ja też długo czekałam na odpowiedniego człowieka... no i się doczekałam... głowa do góry kobietki... najgorzej jest jak szukasz na siłę. W moim przypadku jak poznałam tego człowieka to w życiu bym nie powiedziała , że mogłoby między nami do czegokolwiek dojść...Nikogo nie namawiam do "pozbycia się ciężaru dziewictwa" z pijanym kolesiem przygarniętym na imprezie :) stwierdzam tylko, że WIELKA MIŁOŚĆ nie jest do tego konieczna :)

Gość gitarowy chwyt
A ja chyba właśnie w ogole nie wierzę w istnienie tego księcia i stąd to wszystko,bo gdybym wierzyła...to może w końcu bym zaryzykowała i jakiemuś zaufała...a ja skreślam wszystko z góry,mówię nie ma sensu...bo związki,miłośc to tylko rozczarowanie i cierpienie...wybaczcie,wiem że czarnowidztwo uprawiam,ale po prostu życie w mojej rodzinie tak mnie nastawiło do zycia:( ehhh...

używana -> Myślę, że jest to związane z tym, że pierwszy raz przeżyłaś z kimś kogo nie kochałaś. I dalej nie czujesz tej miłości, więc nie żałuj, że to nie był książę z bajki bo taki nie istnieje. Życzę ci żebyś się zakochała z wzajemnością, seks jest wtedy zupełnie inny. I żebyś wówczas nie żałowała już tego pierwszego razu.

Gość Hani25
gitarowy,a ja miałam szczesliwą rodzinę,rodzice są razem 26 lat.a ja nie umiem sobie ulozyć życia. nie umiem się zakochać,zawsze coś jest nie tak,nie mówiac o tym że nie umialabym nikomu zaufać.ja chce po prostu umrzeć