Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kadzidełko

Rada dla dziewic 20+

Polecane posty

Niedawno pisałam tu na forum ze boje sie powiedziec facetowi ,że jestem dziewicą bo obawiam sie jego reakcji. Moje obawy były wogóle nie potrzebne. Nie sądziłam ze az tak zareaguje, ta iformacja bardzo go ucieszyła. Tak więc dziewczyny nie bojcie sie byc szczere ze swoimi facetami:)

Gość Backkk
ty to jesteś jakis pewnie wyjatek;P

Gość Hani25
gorzej jak ma się 26 lat i jest się dziewicą.nawet jakbym kogoś spotkała to nie wiem jak mogłabym się przyznać.wysmiałby mnie qalbo uciekł:(

A czego tu jest się wstydzić? tego że się nie poszło z pierwszym lepszym do łóżka?

Gość Hani25
Nie dla mnie to nie wstyd,ale ja to ja.Ciekawe jakby zareagował facet na taką nowinę.Moge się założyć że wiekszość by zwiała albo uznała,że w tym wieku to nienormalne:(

Jak dziewictwo może być wadą, zastanów się, kobieto:) To raczej powód, nie dla faceta, lecz dla siebie, że jesteś porządna, szanujesz się, i czekasz na tego jedynego.:) Oczywiście, jeśli ktoś jest samotny i nie jest dziewicą, to nie musi być od razu puszczalska, bo to by było wyssane z palca:)

Gość Hani25
wiesz faeci też nie mają sie czego wstydzić. Ja bym wolała mało doswiadczonego.I powiem Ci na przykładzie dwóch koleżanek które akurat trafiły na prawiczków,obie nie były dziewicami.Bardzo cieszyły się,że są pierwsze i żałowały że nie są dziewicami.Teraz ci faceci są ich mężami.Tak naprawde dla wiekszości dziewczyn małe doświadczenie to plus jednak.

to, prawda, można być z tego tylko dumnym. ja straciłam, jak miałam 23 i żałuję... chciałabym cofnąć czas, ech. nie znalazłam jeszcze kogoś naprawdę wyjątkowego, to była niby przemyślana decyzja, a jednak po pewnym czasie zaczęłam o tym rozmyślać i żałować. mój facet nie docenił tego, że byłam dziewicą, a pamiętam, jak jego poprzednicy cieszyli się, jak słyszeli, że byłam 'nieruszana'...:(

Gość Hani25
dla mnie to nie wstyd bo nie umialabym zrobić tego bez milosci,a jej nie spotkałam mimo prób i krótszych lub dłuzszych związków:/ chodzi tylko o to jak faceci reagują na taką nowine?chciałabym wiedzieć

Gość Hani25
Ehh,porabane.Dla facetów jeśli dziewczyna jest w tym wieku dziewicą to jest nienormalna,a jak nie jest to znaczy,że się puszcza.gdzie w tym sens?

Gość calm&care
ja mam 23 lata i do niedawna bylam dziewica, poznalam swietnego faceta, zakochalam sie bardzo, on chyba jeszcze bardziej i pamietam, jak mu powiedzialam, ze jestem dziewica - rzucil sie na mnie wrecz i zaczal calowac po ustach, powiekach, policzkach i szyi z radosci :)

Gość Hani25
ehh,zazdroszcze Ci:) ale jesteś też 3 lata młodsza. Ja nie wiem czy w ogóle kiedykolwiek się zakocham,a nawet jeśli to przy moim szczesciu trafie na takiego który się wystraszy albo mnie wysmieje:(ehh

Hani, nie przejmuj się. Na każdego przyjdzie czas, uwierz - mam otwarty stosunek do seksu, ale pierwszy to nie legenda. Mimo, że mój był przyjemny, to z niewłaściwą osobą. Jak zareagował? 'Spoko. Żaden problem, mogę poczekać.' a potem gdy pytałam go o opinię, to twierdził, że 'nie ma znaczenia, czy dziewczyna jest dziewicą, czy nie, liczy sie tylko teraźniejszość'. Zabolało mnie to i czuję, że gdyby powiedział to przed pierwszym razem, to bym zwyczajnie do niego nie dopuściła. Poprzedni facet, gdy dowiedział się, że jestem dziewicą, stwierdził, że 'kocha mnie jeszcze bardziej' :P. A jeszcze poprzedni był bardzo cierpliwy, bo sam przeżył pierwszy raz z kimś, kto go potem skrzywdził bardzo i nie chciał, żebym potem żałowała. Mój przyjaciel także zareagował na nowinę, że jestem dziewicą: 'X, wielki szacun z mojej strony!' stwierdził, że nie spotkał jeszcze atrakcyjnej dziewicy w moim wieku i gdyby nie to, że jest zajęty, to ''by się za mnie wziął'. Te wszystkie wydarzenia nie przeszkodziły mi w przeżyciu pierwszego razu z osobą, której nie kochałam. I nie kocham. Jestem z nim nadal w związku i nie potrafię go zakończyć, mimo, że wiem, że powinnam.:O

Gość nie lubie dresów
hmmm, dziewica... - czy czasem faceci nie boją się, że taka nie będzie lubiła seksu? to byłby dość porządny odstraszacz!

Gość nie lubie dresów
a zwłaszcza bać się powinien facet mało-doświadczony bo jeszcze mu nie wyjdzie i się dziewczyna zrazi.

Gość tylko dziewice na zony
sie nadaja

Gość nie lubie dresów
używana, a Ty dziwnie postępujesz. Dlaczego z nim jesteś? Ze względu na jego uczucia (o ile je ma?) Wydaje mi się, jakbyś miała o coś do siebie żal - coś z tym musisz zrobić!

Gość Hani25
Darker,pieprzysz straszne głupoty. Aż się traci wiarę w facetów jak się to czyta

Gość de_najsłodsza_w_mieście
a ja się z Tobą zgadzam darker;] moim zdaniem trzeba korzystac z zycia;D ale wiadomo, jak kto woli

Dajcie spokój. To nie ma większego znaczenia czy ktoś był śmigany czy nie. Dziewictwo może być jedynie bonusem.

Darker - że to niby do mnie? Myślę, że to nie ma większego znaczenia bo równie dobrze można się walić jak mur berliński przy każdej okazji a w związku nie być.

Darker - to odnosi się i do kobiet, i do mężczyzn, napisałam "może być" bo to zależy od osoby, która ma okazję taką osobę rozdziewiczyć. Dla jednych będzie to plus bo akurat mają taki fetysz albo fajnie się czują z myślą, że są pierwsze, że partner(ka) się szanuje... Dla reszty nie powinno mieć to znaczenia a jeśli ma (czyt. chciał(a) doświadczoną/ego) to zastanowiłabym się czego taka osoba tak naprawdę szuka.

Nieśmiałości? Nie sądzę ani nie przypominam sobie. Nieśmiała to ja nie jestem.

Darker, co sie czepiasz? Ten jedyny, to taki, ktory bd mial spore zaplecze finansowe plus piecset innych cech, a nie "milosc od pierwszego wejrzenia". Po II, facet dla ktorego prawiczyzn jest jakas wada, jest uposledzony uczuciowo, jedynie sperma mu mozg zalewa:D