Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Aniol ciemnosci...

Zechce mi ktoś pomóc w jezyku angielskim?

Polecane posty

jak w temacie? potzrebuje, zeby mi ktos pomogl napisac kilka zdan. Opracowuje odpowiedzi do zestawow rozmów sugerowanych i mam do zrobienia jeszcze 25 zestawów a czas tylko do piatku. jakby mi ktos zechcial pomoc choc w jednym zestawie to bede niezmiernie wdzieczna.

ZESTAW 50 1. Uzyskiwanie i udzielanie informacji. Jesteś zainteresowany kursem angielskiego. - kiedy zaczyna się kurs. - zapytaj o ilość godzin zajęć w tygodniu. - zakwaterowanie co i jak ? 2. Relacjonowanie wydarzeń opowiedz koleżance o swojej pracy w wakacje -w jaki sposób znalazłeś tę pracę (np. znalazłam ogłoszenie i zadzwoniłam) -jakie były twoje obowiązki -co kupiłeś za zarobione pieniądze 3. Negocjowanie Jesteś na wycieczce z koleżanką, chyba w Londynie, koleżanka proponuje odwiedzenie jakiegoś znanego miejsca - Zaproponować mało znane miejsce -Nie zgódź się z egzaminatorem, że warto zwiedzać tylko znane miejsca -zaproponuj kompromis OBRAZEK Polityka. Dwóch prezydentów, jeden z nich to Chińczyk/Japończyk. Za nimi prawdopodobnie tłumacze. Siedzą w zapewne jakiejś sali w Białym Domu. Rozmawiają. 1. O czym mogą rozmawiać ci politycy? 2. Czy interesujesz się polityką i dlaczego ZESTAW 49 1. Uzyskiwanie i udzielanie informacji. A. kolezanka chce iść do fryzjera powiedz: - dlaczego uważasz że powina zmienić fryzurę - zaproponuj dobrego fryzjera - zaproponuj że pójdziesz z nią 2. Relacjonowanie wydarzeń B. uległeś wypadkowi - dlaczego trafiłeś do szpitala, na co zachorowałeś. - jak przebiegało Twoje leczenie - co najbardziej zdziwiło Ciebie podczas pobytu w szpitalu. 3. Negocjowanie -dlaczego warto uprawiać sport - nie zgódź się z egzaminatorem i powiedz, ze tylko profesjonalne uprawianie sportu ma sens - zaproponuj , żeby pójść na mecz lokalnej drużyny Obrazek: http://cdn.mileyworld.com/media/official/picture/image/293/29315_362652873.jpg pytania: - Jak myślisz co dziewczyny planują robić dalej, gdzie idą itp. - czy małe dziewczynki powinny mieć własne zwierzątka jakieś króciótkie odpowiedzi. Musze to dać do publikacji w szkole siostry . To są przykładowe zadania maturalne i przykładowe modele odpowiedzi

Aha.i roibie to za darmo, zeby ktos nie pomyslal ze zarabiam na tym. Siostra teraz uczy sie do matury i nie ma czasu sie tym zajac a ja jej pomagam