Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość bothered

Trójmiasto w pięć dni - podzielcie się wiedzą, autochtoni!

Polecane posty

Gość bothered

Ja - Poznanianka, on - Londyńczyk. Przybywamy w wasze piękne rejony na kilka dni na początku czerwca (02-06.06). Pomoglibyście mi bardzo sugerując jak najlepiej zorganizować tę krótką wycieczkę - które miasto wybrać jako bazę wypadową (będziemy bez samochodu), co koniecznie zobaczyć, gdzie koniecznie zjeść i czego koniecznie doświadczyć. Wiem, ze wasz region oferuje tysiące atrakcji, ale chciałabym aby nasz plan był oryginalny i polecony przez autochtonów. Z wycieczek szkolnych pamiętam cudowny koncert ogranowy w Gdańsku-Oliwie (na którym ryczałam ze wzruszenia :)), Gdańską Starówkę i "Łysą Śpiewaczkę" w sopockim teatrze. Chciałabym połączyć odpoczynek (może zabieg w jakimś SPA z widokiem na morze, ha ha) ze zwiedzaniem i odrobiną kultury (które przedstawienie robi obecnie furorę? - nieważne, że Angol ani w ząb po polsku ;))). Czy wypad pociągiem/ autobusem na Hel albo do Parku Słowińskiego ma z Trójmiasta sens? Anglik schodził już polskie góry wszerz i wzdłuż, Wielkopolskę zna siłą rzeczy od podszewki, czas na polskie morze!!! Pomóżcie proszę.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować