Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam do Was pytanie

Czy mogę codziennie ćwiczyć podbródek?

Polecane posty

Gość mam do Was pytanie

Otóż mam drugi podbródek (niestety przytyło się) i chciałbym go trochę zniwelować. Znalazłem w sieci kilka ćwiczeń które powinny pomóc. Ale mam dylemat czy mogę codziennie ćwiczyć podbródek?

Gość grubaska na diecieee
wiesz co ja schudlam i mi zostal dosc spory podbrodek i tez chcialabym cos z tym zrobic:(

Gość mam do Was pytanie
Moje ćwiczenia to: "Robimy "łabędzią szyję" czyli wyciągamy ją ku górze. Wykonujemy po kilka skłonów głową do przodu i do tyłu oraz na boki. Następnie wykonujemy ruchy obrotowe głowy. Odchylamy do tyłu głowę i wysuwamy żuchwę do przodu. Pięć razy przesuwaj usta raz w prawą, raz w lewą stronę. To pomoże ci w zachowaniu jędrnej skóry na linii żuchwy. Leżąc przy czytaniu książki na brzuchu, czyli z wyciągniętą jakby do przodu szyją, wyciągam dolną szczękę na kilka sekund do przodu (taką końską szczękę robię) - powtarzam tyle razy, aż mi szczęka osłabnie. Początkowo wytrzymywałam krócej, a teraz mam już bardzo wzmocnione ścięgna i jest ok. (napisałam to ćwiczenie jako pierwsze, bo myślę, że ono mi najbardziej pomogło) Jak siedzę przed kompem otwieram na maksa usta opuszczając brodę, jakbym wymawiała literę A - bezgłośnie oczywiście. Ale to trzeba robić naprawdę maksymalnie, najmocniej, jak się może. A zaraz po tym drugim ćwiczeniu znów bardzo mocno wyginam gębusię, jakbym wymawiała literę E. To musi być tak mocno, że aż takie boczne ścięgna, co są w szyi, staną się bardzo wyraźne. Dosłownie od początku czułam, jak porusza to najgłębsze warstwy mięśni w podbródku i szyi i w dolnej części twarzy, aż do policzków. To podobne mięśnie, które bardzo rzadko pracują. " To moje ćwiczenia. Są to wycinki opisów ćwiczeń z różnych forów. Tylko nie wiem czy mogę codziennie ćwiczyć?

Gość zejdź mi z drogi
trenuję box , czy masz ochotę na trening tego czegoś co masz problem ?

Gość mam do Was pytanie
To mogę ćwiczyć codziennie czy nie?