Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maslanka tiramisu

Pomocy- dzis czeka mnie leczenie kanałowe! Na czym ono polega?

Polecane posty

Gość maslanka tiramisu

Mam od tygodnia zatrutego zęba, dzis ide na kolejna wizyte. Nie mam pojecia ile to zajmie i na czym polega oraz czy bardzo boli? Prosze o jakis info ludzi ktorzy mieli w twen sposob leczonego ząbka

Gość yrrytyytrry
Po zatruciu nie powinno boleć ;)

tzn ja nie wiem na czym to polegało, ale ....ała bolało

lepiej weź znieczulenie bo naprawdę boli będzie na pewno usuwać nerw ja aż się popłakałam z bólu powodzenia

Gość daj spokój, okropne
do dziś pamiętam te wwiercane szpile...ble. nigdy więcej kanał! do każdego kawałka zęba, do każdego takiego korzonka, korytarzyka jakby osobno będzie wkładała ci dryt i do końca pchała. ząb składa się z 3 albo 4 takich korytarzyków. i zatruwała i znowu, a daj spokój. na samo wspomnienie łeb mnie boli. powodzenia.

Gość HIGIENISTKA STOM
Jezeli lekarz znieczuli Ci zabka to nie ma prawa nic Cie bolec , tylko to jest dosyc dlugie leczenie (w zaleznosci od przypadku) ale nie ma co sie stresowac(dobry) lekarz nie pozwoli na to zey cokolwiek Cie bolało :) pozdrawiam:)

Gość daruj go sobie
Jeśli ząb jest dobrze zatruty to nie boli nic. Ja miałam zatruwany dwukrotnie, bo za pierwszym razem bolało jak tylko dentysta dotknął nerwu. Po drugim zatruciu nie bolało nic, tylko takie lekkie ukłucie jak nerwa wyciągał.

Gość maslanka tiramisu
Ide prywatnie wiewc moze zrobi go w tym samym dniu bo i tak ponoc mozna z tego co czytam w necie

Gość dlaczegooo/././
daj spokój. jeśli masz haczykowate kanały i coś tam jeszcze( jakoś tak mi tłumaczyła stomatolog) to przygotuj się na mega ból. Zazdroszczę innym którzy tu pisali, że nic nie bolało. Ja dosłownie płakałam i to po 3 znieczuleniach. Okazało się, że więcej znieczuleń nie można podać ponieważ coś tam mi obumrze ! No i cierpiałam na żywca. W ogóle jeśli chcesz zobaczyć jak to jest to wbij sobie szpilki pod paznokcie.

Gość sfhsfj
mozna w tym samaym dniu, ja niedawno miałam robione.. jesli bedziesz miała znieczulenie to nic a nic nie boli :)

mnie bolało niestety :-O no i ja miałam bez znieczulenia, nie dala znieczulenia bo bała się moich reakcji na ten środek ... nie wiem nie znam się :-O bynajmniej bolało :(

Gość angela12122
MIAŁAM ROBIONE ALE NIC NIE CZUŁAM BO MIALAM ZNIECZULENIE.WEZ ZNIECZULENIE,PO CO MASZ SIE MECZYC

Gość maslanka tiramisu
sek w tym ze ja tez bardzo zle regauje na znieczulenia. Mam skoki cisnienia i dretwienia rąk i nog. Mysle ze zmieszcze sie w kwocie 500zl? ile placiliscie? to zab trzonowy 7-ka

Gość Matter,
Problem w tym ,że znieczulenie nie zawsze dociera do kanalików.

Gość sfhsfj
oczywiscie, ze sie zmiescisz, ja płaciłam 150 zł za jednego zęba plus 20 zł za znieczulenie

Gość maslanka tiramisu
z nerwow juz mi zoladek lata. Chyba lepiej wyrwac tego dziada

Gość czy sie zmieścisz
czy nie to zależy od cen w gabinecie - zapytaj na początku. przestań się tak bać bo to żaden dramat nie jest, tylko trzeba długo z buzią otwartą siedzieć. co do znieczuleń to powiedz lekarzowi, moze da ci inne niz dostawałaś.

Gość maslanka tiramisu
Wiecie co? ja juz z nerwow nie daje rady. Poza tym u dentysty zawsze mam odruchy wymiotne i bol zoladka i boje sie ze tam zwymiotuje. A Pan doktor to mlody, mily chlopak :( i bedzie wstyd stulecia