Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juz niewiem co mam robic/

Nie zaplacony rachunek za kablowke.Pomocy

Polecane posty

Mam mamle problemy finansowe.Jesli nie zaplace 1 miesiackablowki czy odetna mi.

raczej najpierw przyślą ponaglenie do zapłaty ;) a poza tym bez telewizji można żyć

Pytam powaznie czy miesieczne opoznienie w splacie kablowki moga odetnac.

Termin platnsci mam do 15 ale zaplace dopiero ok 10 czerwca.Nie mam kasy w tym miesiacu.

pewnie wyłączą A potem się ma problemy z innymi rzeczami np wzięciem czegoś na raty cz nowego telefonu.

Nam odcięli dopiero po 6 m-cach. Drugiego dnia uregulowaliśmy należność za 6 m-cy i karę- 30 zł i jeszcze tego samego dnia podłączyli nas ponownie.

Gość Uboot
Masz kłopoty finansowe, bo za dużo czasu spędzasz przed TV

Gość she83
Ale czym sie martwisz? Idź do swojego biura operatora sieci kablowej, złóż pismo o przesuniecie zapłaty za miesiąc maj i czekaj. Oni mają miesiąc aby sie do Twojej prosby ustosunkować, a wtedy to już spokojnie będziesz mogła zapłacić za kablówkę, bo bedzie to już po 10 czerwca ;)

To jest tylko 3 tyg. spoznienia. Np. mam telefon w erze i mam platnosc do 23 kazdego miesica a zaplaciclam dopiero 10 i nic niezrobili niewylaczyli telefeonu.

Mam mam male problemy finansowe.I probuje jak sie da zalatac to wszystko.Jedynie co przychdzi mi na mysl to tylko miec do tylu w platnosciach np. mam kredyt i w tym miesiacu nie dam rady zaplacic.Dopiero zaplace w czerwcu za maj.I tak musze jak narazie ciagnac.Niemam innego wyjscia.Tak samo z kablowka.jak zaplace to niebede miec nic na zycie.A musze cos jesc.

Gość she83
A tak a propos, opóźnienie w opłacie to oni zaczną traktowac jak miesiączny okres wypowiedzenia z Twojej strony. a zgodnie z kodeksem możesz odstąpić od wypowiedzenia nawet dzień przed jego upłynieciem... Czyli jesli płatność masz do 15/05 i nie zapołacisz, to bedą ci liczyć miesiąc po którym dopiero mogą coś zdziałać, a że zapłacisz 10/06 to tak jakby wycofasz się z wypowiedzenia i oni już nic ci nie zrobią...

Sama kablowka 32zł abonament.Ale ja zakladalam niedawno kablowke i rozlozylam sobie na raty po 60zł miesiecznieczyli razem 92 zł.Mam alejak zaplace kablowke nie bede miec na zycie.Wiec pomyslalam sobie ze nie zaplace kablowki w tym miesiacu a zapalce w czerwcu i bede miec miesieczne opznienie w spacie kablowki a ootem to juz wyrownam jak zostanie sam abonament.

Mialam ale mialam duze wydatki i obcieli mi pennsje.I tak to wyglada.

Gość she83
haj drzewiecki, a może ona po prosztu załozyła kablówę, bedąc w pełni wypłacalna osobą... Czy ty nigdy nie miałes pod górkę? A obraźlwe epitety zostaw sobie do uzytku w domu. Od kretynek to sobie rodzinę powyzywaj!!!

Gość thc
Lepiej pożycz parę złotych i zapłać rachunki i raty w terminie. to pomoże uniknąć karnych odsetek i ewentualnych problemów z monitami i dodatkowymi kosztami za np. ponowne podłączenie kablówki. Takim sposobem z deszczu trafia sie pod rynnę.

Nie mam od kogo pozyczyc.1 wyjscie jak narazie to miesieczne opoznienie w splacie.

ona jest na najlepszej drodze żeby wpaśc w spirale długów... takich ludzi są tysiące... zaczyna się od drobnych zaległości np. od kablówki, a kończy na dziesiątkach tysięcy złotych...

nigdy nie mialam problemow finansowych.nigdy.Teraz tak sie zlozylo.Ja normalnie bede splacac wszystko tylko w tym miesiacu nie dam rady zaplacic wszystkiego.Dopiero w czerwcu zaplace za maj i bede miec miesieczne opoznienie.

Gość ja tez tak mialam
Takie sytuacje sie zdarzaja.Problemy finansowe.