Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sdfasdfsd

schroniska dla zwierząt są złe!

Polecane posty

ale ktoś ,kto nie ma do tego przekonania nie powinien po prostu brać się za opiekę nad zwierzetami oczywiscie, i jesli nie chce kotow czy psow usypiac to powinien je sterylizowac

Gość bobekk
no nie wiem, czy taki pies, który biega przy drodze krajowej od auta do auta i szuka "pana" który go wyrzucił 3 dni temu jest szczęśliwy na wolności ..... ludzie są podli, jedne rozwiązanie to policzyć te zwierzęta, po rejestrować i kontrolować i wpier*alać kary, nikt nikogo nie zmusza do posiadania psa czy kota za okrucieństwo wobec zwierząt powinno karat dotkliwiej, no 1000 sprzatania psik kup w centrum z napisem na plecach "pie*dolony sadysta"

Gość żaba trusia
Hmm.. Usypiać nie, ja jestem absolutnie przeciwna ingerencji w czyjeś życie, przeciwna przerywaniu istniejącego już życia takiego psa czy kota. Ale powinno się sterylizować wolno żyjące zwierzęta.

Gość żaba trusia
Jako miłośniczka wszelkich zwierząt, jestem za tym by jakoś odstraszać pasozyty/gryzonie/uciążliwe owady, niż je mordować. Są przecież takie środki, w tym elektroniczne.

jestem za tym by jakoś odstraszać pasozyty/gryzonie/uciążliwe owady, niż je mordować. hahahahaha moze jeszcze wystosujesz do nich apel by sie nie rozmnazaly?

Gość żaba trusia
Zrozumiałam, dlatego napisałam o gryzoniach.

jak chcesz odstraszać szczury?> czy ty masz pojęcie o czym piszesz? byłaś w schronisku?widziałaś zwierzęta bez kończyn? trzymanie ich w klatkach to dobro?czy lepsze zło?

Gość pewnie zaraz mnie miłośniczki
żaba trusia, a co powiesz o regulacji liczebności dzikiej zwierzyny? też Twoim zdaniem jest zła?

"byłaś w schronisku?widziałaś zwierzęta bez kończyn? trzymanie ich w klatkach to dobro?czy lepsze zło?" nie no to jest zapewnianie im naturalnych warunków puścić wolno,bo przecież co za różnica czy chore,czy bez kończyn przecież to naturalne warunki zróbmy puszcze amazońską nie wiem ,czy i dla kogo to będzie lepsze

nie ,nie puścić wolno tylko uśpić. Szokujące ?nie,ponieważ w naturalnych warunkach,zwerzęta silniejsze eliminują te słabsze. Kto przygarnie takiego psa,czy kota?

nie brać nie sprzedawać kastrować nauczyć się odpowiedzialności i tak jak z płucami na fajkach tak zdjęcia tych wszystkich katowanych zwierząt powinni umieszczać!!

no włąsnie skupmy się na ludziach zero odpowiedzialności,wyobraźni tak samo domy dziecka--okropne warunki,brak pieniedzy,prawo adopcyjne kuleje

no nie tylko w polsce tak jest z tym że u nas dużo się pisze o chceniu.....o planach i na tym niestety się kończy

Posmamuję trochę bo znalazłam świetny blog pisany przez psa wziętego ze schroniska :) Czyta się (świetnie!) od konca - jak każdy blog. Przeczytajcie i podajcie dalej, moim zdaniem ktoś mógłby po przeczytaniu zrozumieć, że jego przyjaciel czeka za kratkami... http://www.jak-bylo-jak-jest.eblog.pl/