Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fsfdgsfd

Ile trwa wasz przeciętny spacer z niemowlęciem?

Polecane posty

Gość fsfdgsfd

Bo u mnie to półtorej godziny. I ostatnio odkryłam że czasem mi się nie chce wychodzić właśnie dlatego że mam wzorzec takiej długości spaceru. A może czasem wychodzić na krócej?

Gość mammazaangazowana
w tygodniu krotko albo wcael bo pracuej a w weekendy ide na kilka spacerow ktore moga trwad od godziny do 3 godzin

Gość ej powiedz
my wychodzimy zwykle od 13 do 15. pozniej wracamy, mala idzie spac a ja gotuje obiadek. wieczorem jak jest ladnie to tez czesto wychodzimy po 17 zwykle na jakies poltorej godzinki.

Gość w weekendy 2-3h
raz, czasami ze dwa razy dziennie...w tygodniu różnie...godzinę...dwie...czasami wcale (bo coś mi wypadnie itd) to teściowa lub moja mama weźmie, albo otwieram balkon i sadzam ją w wózku na 2h (śpi albo bawi się, obserwuje)...

Gość fsfdgsfd
Uhmmm... Mi wychodzi podobnie ale ostatnio jakieś rozleniwienie mnie dopadło.

Gość O tej porze roku? :) - O tej
porze roku, to od jednego karmienia do drugiego, czyli ile wlezie. :P

Gość O tej porze roku? :)
Tzn. nie muszą to być takie typowe spacery. Wystarczy, że masz podwórko (pole) albo duży taras/balkon w bloku, wtedy możesz wystawić śpiące dziecko nawet na pół dnia. No problem.

Gość fsfdgsfd
No właśnie muszę zejść z dzieckiem z trzeciego piętra do piwnicy, w piwnicy zostawić dziecko, wywlec z niej wózek, po schodach, wrócić po dziecko... Bleee...

spacerowałam tak jak Ty,ale też jak mi pasowało,od 1 do 2h. Ważne,żeby codziennie,nawet jeśli krócej.

A mi sie nie chce na spacery chodzić, leniwa jestem. Ide z Gabi jak musze zakupy zrobic (wiec tak co 2-3 dni)a tak oprócz tego to codiznnie i tak z nią wychodze po starszą do przedszkola a wracając starsza chce zawsze na plac zabaw wiec i tak wychodzi z tego spacer 2 godzinny.....

My podobnie jak któraś z was pisała od karmienia do karmienia. Ale mój synek ma już 14 miesięcy i mamy ten komfort że mamy własne podwórko po którym synek sobie lata do woli :)

Gość fsfdgsfd
A to moja mama tak miała Z pierwszym dzieckiem wychodziła normalnie na spacery ale przy drugim, to już w związku z obprowadzaniem czy odbieraniem tego starszego. Cóż, życie. Idę czymś konstruktywnym się zająć. Dzięki za opinie!!! Jeszcze na pewno zajrzę.

Gość fiziak150
Zimą chodziłam po 2 godziny, a w cieplejszych miesiącach to i kilka godzin, bo szkoda dnia na siedzenie w domu, gdy jest ciepło w końcu ciepłych dni w naszym klimacie jak na lekarstwo;)

Gość niepotrzebnie kupilas wielki
niewygodny wozek. jak sie mieszka w blokach na pietrze i ma malo miejsca, do tego nikogo do pomocy, to sie kupuje chuste i lekką spacerowke parasolke z dopinanym fotelikiem. troche slabo kombinowalas przy zakupie wozka.

Rano 4 godziny od karmienia do karmienia od 10-14 a potem jak jest cieplo wychodzimy znowu na okolo2-3 godziny. Ja lubie spacery z moim synkiem i szkoda mi marnowac dnia na siedzenie w domu jak jest ladna pogoda. Jak kropi deszcz tez wychodzimy chyba ze bardzo leje.. W zime wychodzilismy raz dziennie na 2-3 godziny

Ja też myślę, że popełniłaś błąd przy wyborze wózka. Ja tez mieszkam w bloku (5 piętro) i jak urodziłam w lato ubiegłego roku to kupiłam na Allegro używany maleńki, lekki Quinny Zapp i od innej osoby Maxi-Cosi Cabrio. Po prostu wpinałam fotelik w stelaż i już. Stelaż był tak leciutki, że spokojnie wnosiłam go po schodach trzymając w jednym ręku, a w drugim fotelik. Do tego często wychodziłam na spacer z samym nosidełkiem na brzuch (kupiłam używany Baby Bjorn). Jak mały skończył 5 miesięcy, to sprzedałam Zappa i kupiłam wygodną trwałą lekką parasolkę Maclarena (też używkę), bo siedzisko w Quinny nie rozkładało się do leżenia, a do Maclarena z kolei nie można było wpiąć fotelika. Maclarena znoszę i wnoszę na górę od zawsze i robię to po dziś dzień. Jedną ręką. :P Jak się ma niewygodnie usytuowane mieszkanie i niewielki budżet, żeby kupić takie wygodne rzeczy nowe, to trzeba kombinować. Inaczej też starczyłoby mi jedynie na jakiś ciężki polski głęboko-spacerowy, nowy, no ale co mi po tej nowości, skoro rzecz jest totalnie niepraktyczna.

Zalezy od nastroju i pory spania córki. Czasami jest to 3 h a czasami 3 spacery po 1-1,5h, w zalezności od tego o której wstanie rano i od pogody :)