Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość poczatkujaca malowarka

Chce sama pomalowac przedpokój - do tych cos sie znają

Polecane posty

nie chce czekac az maz się za to wezmie bo prosze go juz rok zeby pomalowal przedpokoj:o kupilam farbe i chce sama pomalowac chociazwczesniej nie malowałam:D jakies rady ? czym lepiej walkiem czy pędzlem malowac ?

Gość ,.....................,
Ja wole osobiście pędzlem ale musisz uważac na zacieki żeby ich nie było... wałkiem jedziesz szybko tylko też musisz uważac na nadmiar farby na wałku

poza farba kup jeszcze grunt (jesli z ciemnego koloru na jasny malujesz to kup bialy) i najpierw zagruntuj wedlug info podanej na opakowaniu a potem otworz farbe, dobrze ja wymieszaj (kilak minut) i maluj pedzlem. zacznij od czesci ktora np jest niewidoczna to zobaczysz ile farby nabierac itd

Gość hehehehhe
po 1 tasma klejaca musisz okleic rogi sufitu od sciany.tak zeby bylo rowno. bierzesz wałek namaczas w farbie i heja :D:D na koniec rogi scian pedzlem i gotowe.odklejasz tasme;)

nie pedzlem a walkiem :D ja osobiscie wole malowac walkiem, pedzlem robia sie smugi

no i jasna sprawa tasma malarska oddzielasz czesc do malowania

hmm ale do wałka msuze meic ta taka kratke zeby farba sciekla nie ?:P

no tak ale to sa raczej groszowe sprawy i nie do sciekniecie farby a do "odwalkowania" nadmiaru

teraz kolor jest szarobury jakis taki ale jasny w miare a chce zolty:)

to lepiej kup bialy podklad, wtedy ladnie pokryje ten zolty

zakupy, oprócz farby: taśma malarska na oklejenie sufitu, podlogi, futryn, kontaktów, właczników folia na podłogę, albo nazbieraj papieru/gazet wałek, szeroki i wąski, uchwyty do obydwu, ew. teleskop tacka do odciskania farby pędzelek do detali drabinka/stołek taka rada praktyczna - posmaruj twarz tłustym kremem, na włosy coś nałóż (chustka, czapka) i używaj rękawiczek co prawda emolsja to nie olejna ale jednak...

Gość rozkoszny anioł 1988
EWA EWA

Gość kiuyrsdfghjnktyfvgyhn
najlepiej kup jeden sredni walek, jakis malenki pendzelek w domu masz pewnie, do pociagniecia zakonczen, jak nie masz drabiny to krzeslo wystarczy a na podloge pare gazet no i papierowej tasmy do oklejenia np futrym i odzielenia sufitu, mniej mycia potem, wcale nie musisz gruntowac, farby masz na pewno tyle ze spokojnie mozesz pomalowac 2 razy na zolto i bedzie cacy

a ja ci mowie kup grunt, inaczej bedziesz najpierw umyc sciane z kurzu, brudu itd a grunt sobie sam wszystko zwiaze i farba bedzie lepiej wygladac zreszta zrobisz jak uwazasz, grunt kosztuje parenascie zlotych