Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość disdjos djpoaj

pytanie do mam w anglii!!!!!!!!!!!!prosze pomozcie

Polecane posty

Gość disdjos djpoaj

jestem w 25 tyg i okazalo sie ze mam w pochwie bakterie paciorkowca b:( polozna powiedziala ze teraz nie bedziemy tego leczyc tylko bo nie ma sensu tylko w trakcie akcji porodowej bedzie mi podany dozylnie antybiotyk by moje dziecko sie nie zarazilo.Juz nie wiem co myslec bo w polsce ginekolodzy juz w ciazy podaja kobieta antybiotyk bo moze to wywyolac porod przedwczesny!tutaj natomiast maja inne procedury.Czy jest tu jakas mama na forum ktora tez miala to paskudztwo w ciazy???????czy faktycznie dopiero przy porodzie podano wam antybiotyk????

Gość mala purejuice
podpisuje sie pod tym pytaniem tez mieszkam w anglii i niestety mam tego cholernego paciorkowca i to samo powiedziano mi ze nie lecz go w ciazy dopiero podczas akcji porodowej natomiast kuzynka w polsce u ktorej rowniez wykryto paciorkowca zacela dostawac antybiotyk juz w 20 tyg ciazy i badz tu madrym!!!!!!

Gość jak to co???
niestety nie mialam stycznosci z ta bakteria. wiesz sluzba zdrowia sie rozni i to bardzo, ale jakby bylo cos nie tak to podaliby Ci ten antybiotyk juz teraz. wiem, ze latwo sie mowi, ale jestes tutaj i takie sa tu procedury. moze poszukaj prywatnego lekarza jak sie tak bardzo boisz.

Gość w POlsce tez tak robią
jw

Gość 98689
nie prawda ja miala wykrytego paciorkowca w 25 tyg ciaza i gin mi przepisala penicyline i potem podczas porodu mialam podana dozylnie

Gość jak to co???
dziewczyny wiele jest roznic postepowania, ale w anglii tez rodza sie dzieci i sa zdrowe, jakby byla potrzeba to daliby wam ten antybiotyk. ja mialam konflikt serologiczny i w Polsce dostalabym przeciwciala dopiero po porodzie, a tu dostalam w 30 tc i po porodzie. kikut pepowiny w Polsce oczyszcza sie spirytusem, tutaj nie i wiecie co z reka na sercu wam powiem, ze maja racje bo jest to zbedne. ja czyscilam tylko woda i kikut odpadl po 4 dniach.

Gość disdjos djpoaj
wiem ze juz dzis byl taki temat dlatego zalozylam nowy i myslalam ze odezwa sie jakies mamy lub ciezarowki z UK ktore tez maja to paskudztwo bo ciekawa jestem co im powiedzialy polozne

Gość disdjos djpoaj
do uk to kupa gowna....to nie sa pocieszajace wypowiedzi:(

uk to kupa gowna tutaj wszystko bagatelizuja a ja miałam tu super opiekę w ciąży i podczas porodu, nic nie bagatelizowali, miałam dodatkowy skan państwowo, byłam hospitalizowana i położona pod KTG jak pojechałam do szpitala z plamieniami, oraz miałam normalne badanie na poziom cukru z krwi nie tylko z moczu bo w moczu im coś nie pasowało, ciężki poród przy którym było dwóch ginekologów, 3 położne jakiś specjalista od noworodków, czasem sie zastanawiam jak by mój poród zakończył się w PL, drugie dziecko też w UK planuję urodzić. Jak coś się dzieje to interweniują i to na 100%. Pacirkowca nie miałam wiec nie poradzę.

moja kolezanka rodzila miesiac temu z bakteriami paciorkowca porodem naturalnym wstrzykneli jej antybiotyk podczas porodu....wszystko nbylo ok dzidzius zdrowy mama tez....ja urodzilam tu dwoje dzieci-i fakt moze w GP siedza konowaly ktorzy tytul maja internisty ale w szpitalach wiedza co robia...pamietaj ze to ucywilizowany kraj pomijajac wiele mankamentow...ja mialam bardzo ciezkie porody...jeden mial sie zakonczyc cesarka po 8 h moich mek na sali 3 polozne,anestazjolog,ordynator,neonatolog,2 lekarzy pierwszego kontaktu,specjalista od cesarki,student,....i moj maz....ciezko ale dzidzius wyszedl bez krojenia....wiedza co robia....posluchaj poloznej a nie pozalujesz

Gość joijj pAJP
nie mieszkam w uk ale mysle ze powiinas zaufac poloznej nie denerwuj sie bo gorzej ten stres zacznie dzialac na twoje dziecko