Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaca niewiedzaca 87

calodobowy klub malucha

Polecane posty

witam chce zalozyc calodobowy klub malucha, jednak staram sie o dotacje i chwilowo chce zorganizowac to u siebie w domu. mam 90 kw + duzy ogrodzony ogrodek.jestem mama 2 letniecho chlopczyka i koncze studia pedagogiczne (w czerwcu) czy sadzicie ze 500 zl + ok 200 na wyzywienie/ miesiecznie za 8-9 h dziennie to duzo? za mozliwosc nocowania (gdy rodzic chce wyjsc na impreze itp) chce brac 50 zl za nocleg.... na poczatek myslalam o max 3-4 dzieci w wieku 1-4l co o tym sadzicie??

?????????????????????

nikt sie nie wypowie???

Gość Babka Jaga 31mk
Myśle że to nie duzo :)

mam tylko nadzieje ze znajda sie chetni:)

Gość Babka Jaga 31mk
Napewno -Kiedys patrzyłam na cennik w takim klubie malucha to ponad 600zł kosztowało pare godzin chyba 4lub 5 ..a 8 to było 1000zł

no ja sie nie orientowalam bo u mnie w miescie nie ma takiego klubu... a ja narazie musze w domu bo staram sie o dotacje z uczelni wiec chwilowo nawet nie chce zakladac dzialalnosci tylko na umowe o dzielo :P

wiesz zeby utorzyć taki Klub Malucha nawet tymczasowo trzeba załozyć działalnośc i mieć odpowiednie warunki bo to wszystko sprawdza sanepid

Gość no przecieprzecie przecie
jeśli chcesz miec swoje jedzenie to musisz przyjac u siebie sanepid :)

no ale chwilowo to sie tak nie nazywa:P na razie tylko na umowe o dzielo lub zlecenie (tak jakby to robila sasiadka) a jak juz bede miala kase i lokum to wtedy wszystko chce zlegalizowac

Gość no przecieprzecie przecie
a to w takim razie uważam, że taka kasa za cos niezarejstrowanego i niesprawdzonego to bardzi dużo ;)

moim zdaniem to tez za dużo jak nie bedziesz miala zarejstrowanej tez dzialalnosci

Moim zdaniem to taka praca "na czarno", powinnaś to zgłosić normalnie jako działalność, sanepid i inne formalności... Ale z tymi nockami to nie będzie zbyt dużo chętnych.

no ok ale ja tak chce zrobic tylko jak juz dostane ta dotacje! bo teraz nie mam kasy na lokal + remont a chce zobaczyc czy bedzie duzo chetnych....

pomysl dobry ale za ten nocleg to za amlo!!! 1 godz po 22giej niania bierze od 20-35zl wiec 50zl to marna placa za cala noc :/ w dzien 500 ok :) nawet neizarejestrowana dzialanosc to warto ale czy tobie warto bo to duze problemy gdyby ktos doniosl na ciebie :/ ja bym na czarnoi sie nei odwazyla :/

no to jest kwestia kilku miesiecy... bo jak juz wspomnialam dostane dotacje z uczelni wiec max 6 mies

Gość Klub Maluszka Zgierz-Łódź
Prowadzę Klub Maluszka od 4lat ,opieka dla dzieci od6m do 4lat.Koszt pobytu w moim klubiku od 7-18 pon-piatek w abonamencie 800zł.Zaprzyjaźnieni rodzice rownież mogą zostawić maluszki na 24h.Proszę wiedzieć że koszty są dosyć spore nawet przy ilości6-8dzieci.Zatrudnienie pracownika to kwota ok2500,z podatkiem Zus.a przy 8 maluszków ,ja +2opiekunki zus pracodawcy to800zł,wynajem lokalu +związane z tym oplaty.Nawet jeśli jak w moim przypadku dom z ogrodem wszystkie oplaty wzrosły dwukrotnie gaz prąd wywóz nieczystości.Musisz to wlaściwie skalkulować żeby nie dokładać.Jeśli uda cisię dostać dotację to gratulację.Sanepid to trochę państwo w państwie.Powodzenia Ilona.

no to interes malodochodowy jesli trzeba wynajac lokal, zatrudnic pracownikow itd.. przy moim podliczeniu to koszt prowadzenia we wlasnym domu takiego klubu i zatrudnieniu jednej opiekunki to na max 6 dzieci ok. 4000zl plus wyzywienie ale to zakladam ze pokryja w 100% rodzice, czyli jak widac zysk zerowy :/

Gość KLUB MALUCHA
Witam ! Mam do sprzedania Klub Malucha gotowy do zarejestrowania, jako Punkt Przedszkolny.Klub Malucha znajduje sie w okolicy Piaseczna, na sprzedaż zdecydowałam się ze względu na koniecznośc pilnej zminy miejsca zamieszkania powiązanej ze sprawami zawodowymi męża. Wszyskie zainteresowane osoby proszę o kontakt drogą e-mailową: klubmalucha6@wp.pl bądź pod numerem telefonu: 606 982 928. Serdecznie zapraszam !

Klub Maluszka Zgierz-Łódź Od jakiegoś czasu myśle nad otwarciem klubu maluszka. Jako że jesteś Osobą znającą się na rzeczy bo przecież od 4 lat prowadzisz taki klub mam pare pytań: Gdzie zglasza się taki klub? JAkie muszą być spełnione wymogi jeśli chodzi o pomieszczenia, wymogi sanitarne? Czy do opieki nad dzieciaczkami w takim klubie musze zatrudnić opiekunke z wykrztałceniem pedagogicznym?

Gość rozwaznyrodzic
osobiscie nie polecam tego miejsca dla naszych pociech. kompletnie brak fachowej opieki co jest priorytetem w takim miejscu, panie nie ciepliwe zlowrogo nastawione do dzieci, brak profesjonalizmu a takze Pani właścicielka pozostawia wiele do zyczenia. ponadto brak jakiegokolwiek rozwijania sie maluchow. ludzie wybierajcie przedszkola gdzie nauczyciele musza posiadac wyksztalcenie i doswiadczenie aby pracowac Z DZIECMI.KOMPLETNA PORAŻKA!!!!!!!!!! LUDZIE UCIEKAJCIE Z TEGO MIEJSCA!