Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ewela1777

Zupki ze sloiczkow

Polecane posty

Boze kochany jak mozna dawac dziecku takie swinstwo!!!! 3 razy kupilam mojej corce takie obiadki byla to zupka z dyni , spaghetti i jarzynka z kurczakiem. To jest ochydne!!! Powiedzcie tak szczerze smakuje wam to??

Gość a fuuujjj
Nie smakuje mi to, ale papki, które gotuje dziecku czyli zupka z mięsem i warzywami- bez soli i przypraw też uważam, że jest obrzydliwa

ja jak gotuje to zupki sa pyszne zawsze resztki zjadam malej tez smakuje ale juz jej sie chyba przejadly te warzywa:D Niemoge sie doczekac kiedy bede mogla ugotowac jej pomidorowa ogorkowa zalewajke itp:D

Gość hxgs9080
a fuuuj ma rację a dziecko nie powinno jeść soli i cukru a zioła też powinno się wprowadzać w danym wieku dziecka. jak ty gotujesz z solą, pieprzem i bóg wie z jakim innymi przyprawami albo nie daj boże karmisz tym co sama jesz to nie dziwo ze ci nie smakuje.

Gość czemu świństwo
mnie tam smakują - nawet jak dzieci nie miałam to sobie kupowałam - jak mi się gotować nie chciało :D ja lubię bobovitę albo babydream z Rossmana - -Gerber jest moim zdaniem barwiony czymś i nigdy mi nie smakował.... teraz mój młodszy syn ma 10 miesięcy gotuję mu w domu ale głównie ze względu na koszt - zjada ok330-350ml - czyli 1,5 słoiczka prawie - mozna by zbankrutować - blendowanie wychodzi dużo taniej!

a niby czemu dziecku nie wolno dawac soli?? moja lekarka uwaza ze dziecku mozna dawac soli do smaku .

Gość ewella ty jełopko
spoko idiotko, dawaj dziecku sól, co tam....najwyzej niezle obciazy mu nery i za pare lat bedziesz latac po nefrologach.....szkoda dzieciaka ze ma matke debilke....

Gość hnxjkshjk80987
sól nie dość że obciąża nerki dziecka to jeszcze w przyszłości powoduje nadciśnienie nie tętnicze i dlatego zalecana jest jak najpóźniej w menu dziecka dorośli też powinni ją używać w ograniczonych ilościach. A co ty masz za lekarza który mówi że można dawać sól ja sie jeszcze nie spotkałam z takim lekarzem.

zamykam temat. Nie rozmawiam z ludzmi o takim poziomie kultury osobistej. Narka

Gość pytająca mamusia
dzieciaki z Indii wpierdzielają diabelsko ostre curry i wiele innych mocno przyprawionych potraw a Wy się kłócicie o szczyptę soli do obiadu? :) haha Boże kochany kafeteria naprawdę mnie bawi :) mój syn ma 10 miesięcy, gotuje mu sama, w sezonie z warzyw z działki od dziadków, sama robię mu też soki, desery itp i nie wyobrażam sobie ich delikatnie nie przyprawić. Nie mówię absolutnie o kilogramach soli w jednej zupce :) bo tak sie tu ktoś oburzył na wzmiankę o soleniu :) ale daję ciut soli, cukru, łagodne zioła i mały nie ma problemów brzuszkiem. Tyle ode mnie :)

Sol jest w tak mlodym wieku niewskazana, bo odciaga wode. Tak male dziecko latwo odwodnic przez troche soli.

Osobiscie wole dac malej obiad wlasnej roboty (nie daje przypraw - gotuje na parze). Zdarza sie. ze je ze sloikow obiady. Jak dla mnie nic specjalnego, ale jestem juz przesiaknieta sola i innymi przyprawami, takze i smak mam inny :)

popieram pytajaca mamusie! Wy jestescie takie panikary jak moja rodzona matka!! i nie zamierzam tego komentowac bo dzieki moim sposobom moje dziecko jest ciagle zdrowe i ZACHARTOWANE! a wasze dzieci pewnie jak beda mialy 2 lata i zjedza np ogorkowa SOLONA:) to beda plakac z bolu bo takie jestescie glupie amusie ze dziecku wszystkiego zabraniacie i pewnie mleko modyfikowane dajecie do 2-3 roku zycia bo tak kaza:D

Gość olabogaaaa
odciaga wode??? co to znaczy odciaga wode....???? matko, ludzie zastanówcie sie troche zanim cos palniecie... sol ZATRZYMUJE wode, czesto przy wymiotach i biegunce aby zapobiec odwodnieniu podaje sie napoje ze szczypta soli...bo ZAPOBIEGA odwodnieniu....wszystkie płyny nawadniajace np Orsalit maja sól w skladzie.... tyle w temacie..

Gość o rany ranyy :)
ewella a twoje dziecko jest psem ze jest zaCHartowane???

Gość o rany ranyy :)
karzą???? kogo karza?? jaka kara??? boze jaka z ciebie idiotka.....

Gość terazme
Ja gotowałam sama,ale mała ma skazę i lekarz powiedział,że lepiej dawać słoiczki ,chociaż ja jestem przeciwna i sama nie wiem co robić.Mówi,że skoro nie wiem skąd pochodzi marchewka ,ziemniak itd... lepiej nie narażać małej :( mnie bardziej wszystko smakuje jak zrobię sama na masełku bo to ze słoika mała się krzywi :( może jak będzie troszkę starsza to zaryzykuję i sama będę gotować...

Gość buahahahahahahhaahahah
no wiec chyba KAŻĄ A NIE KARZĄ, CO mądraloooo????????? ja pierdole jakas ty naprawde jest jebnieta i debilna....:O:O

Ile tego szukalas na internecie co? Ja jestem tylko czlowiekiem wiec moge popelnic czasem blad.

Gość pytająca mamusia
ale po co tak na siebie bluzgacie? kochane bardzo proszę wyżyć się na mężu w nocy a nie na Bogu ducha winnych kafeteriankach :)

Gość ola_z_bloku
Dzieciom nie powinno się nic ani dosalać ani dosładzać - chociaż Tobie wydaje się że to szczypta, dla dziecka jest szkodliwe. Dzieci mają bardzo wyczulone kubki smakowe i polepszacze są zbędne. Mleko matki i to modyfikowane równiez jest niesmaczne a jakos dziecku nie przeszkadza.

Dajcie juz spokoj z ta sola! Zawsze zdania beda podzielone. Jedni gadaja ze ci co pija mleko krowie beda jezdzic na wozku inwalidzkim a jedni ze beda miec mocne i zdrowe kosci! :/

Gość mamma malinkiii
A moja corcia ma 14 miesiecy i je juz wszystko.Od 6 miesiaca je melko zwykle z kaszka manna.Obiady robie od samego poczatku sama.Teraz to je na OBiad to co ja. Dzis zrobilam makaron z sosem i miesko.Cala miche zjadla.Jest zdrowa, rosnie jak na drozdzach.Nie przesadzajmy.Kiedys zadnych sloiczkow, tego wszystkiego dla dzieci nie bylo.I co jestem zdrowa,wszystk ze mna ok.

ok ale co smazonego kotleta tez jej dajesz?? Zupe zaprawiana barszczem, zurkiem smietana??