Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

maamaa Matuśka

KRZESEŁKO DO KARMIENIA

Polecane posty

Jakie krzesełko do karmienia polecacie dla niemowlaka ,chodzi mi o drewniane takie wysiokie które mozna dosunąc do stołu i jesć obiadek z rodzicami ;-) a potem zrobic z niego osobny stolik i krzesełko

Gość masz głosik
trąbka trąbka-->>dlaczego uważasz,ze jest niepraktyczne?? Moj syn jak juz pisałam ma 2 latka i jeszcze długo będziemy go uzywac

Gość masz głosik
te które pokazalas sa fajne ale domyslam sie ze są dośc drogie??

Gość hxgs9080
ja też chciałam drewniane ale zaczęłam karmić maluszka jak miał skończone 4 miesiące i choć siedział z podtrzymaniem to jednak nie chciałam by miał obciążony kręgosłup w czasie jedzenia (a jednak karmienia trochę trwało) i zdecydowałam się na takie którego oparcie jest uchylne a poziom góra dół jest regulowany i można je dosunąć do stołu moja bratowa takie ma i jest zadowolona jej synek ma 3 latak i jeszce z niego korzysta.

Gość masz głosik
tak drwenianych krzesełek na pewno nie poleca sie gdy dziecko ma dopiero 4 m-cy ale dla starszego dziecka takiego które już siedzi samodzielnie i stabilnie

To trzecie jest najtańsze. Dlaczego uważam, ze są gorsze? Dlatego, bo są wąskie i dziecko szybko z nich wyrasta. Jak jest wyższe to nie może siedzieć swobodnie przy stole, nie ma na czym oprzeć nóg, nie można zdjąć mu tacki, żeby dziecko jadło bezpośrednio przy stole jak reszta domowników. A to że robi się z niego krzesełko ze stolikiem, to też jak dla mnie bez znaczenia, bo bardzo tanie stoliki i krzesełka (i dużo większe i wygodniejsze od tego w krzesełku ze zdjęcia) można kupić w Ikei.

Gość masz głosik
nie wiem ale moje dziecko ma na czym oprzec nogi i tackę tez mozna zdjąc wystarczy ją odkręcic :) ja tam mam takie i sobie chwalę a po co pozniej kupowac stolik i krzesełko jak mozna miec 2w1 :)

Dlatego, że osobny stolik i krzesełka są dużo większe. I tyle. :) A o co dziecko opiera nogi? Podkurcza je jakoś? Pytam z ciekawości, bo w tych drewnianych nie ma żadnych podpórek na nóżki, tylko jeden drewniany szczebelek i to bardzo wysoko.

A no i jest zbudowane w taki sposób, że nie da się go chyba dosunąć do stołu tak, żeby dziecko siedziało oparte o oparcie siedziska i jednocześnie sięgało do talerza leżącego na stole. Zwróć uwagę, że konstrukcja tych 3 wyżej na to pozwala.

Gość masz głosik
przy złozonym jeszcze krzesełku jest na czym oprzec nożki jest dosc szeroki podnozek i dziecko nie podkurcza nog normalnie siedzi nie wiem czy dosc janso to napisałam??

Gość masz głosik
Masz rację :) te ktore pokazałas na pewno są lepsze ale to o którym pisze ja tez jest OK! Mowie ja je mam i jestem zadowolona i synek chyba tez bo chętnie w nim siedzi :) tzn najchętniej to by siedział a naszych krzeslach ale ma swoje wiec... Pozdrawiam

Ok, a gdzie jest ten podnóżek? Widzę tylko szczebelek wysoko pod siedziskiem. Jak dziecko rośnie, to szczebelek przecież się nie obniża?

Gość martuuulka
ja dziecko jest większe to opiera nogi na podłodze a obok ma stolik.Mam takie i jestem zadowolona.