Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Emil i Ida

Smoczki uspokajające i butelki z szeroką szyjką z Mothercare. Ma któraś?

Polecane posty

Gość Emil i Ida

Czy któraś mama kupowała może smoczki uspakajające, butelki i smoczki do butelek marki Mothercare? Czy się opłaca? Oglądałam je ostatnio, widziałam, że są łudząco podobne do Aventu i Mam, ale nie wiem jak z ich jakością, w końcu są aż o 1/2 tańsze o markowych. Czy ktoś mi pomoże, fachową uwagą? :) Spodziewam się bliźniąt, stąd szukam jakichś dobrych niedrogich substytutów markowych produktów, bo będę musiała kupić 2x tyle rzeczy, więc muszę liczyć się z kasą. Piszcie!

Gość aaabcia
avent i mam to cos markowego? :D chyba tylko w polsce ;) śieszne to okreslenie MARKOWE :P a mothercare to nie MARKA? p.s jezeli mothercare ma takie smoczki jak avent to odradzam poniewz są za twarde!

Gość Emil i Ida
No markowe, w sensie że zajmują się wyłącznie określoną gałęzią produktów, a Mothercare sprzedaje pod swoim logo "mydło i powidło". Do tego ich butle i smoczki kosztują o połowę mniej, co z jednej strony szalenie mnie zachęca, a z drugiej zastanawia, mimo że jak pewnie wiesz wyglądają naprawdę solidnie. A ty masz może te rzeczy?

Gość Emil i Ida
Smoczków pewnie nie masz, co wynika z twojego postu, a butelki? Wiesz może czy warto je kupić? :)

Gość Emil i Ida
Up! :)

Gość aaabcia
mialam na mysli smoczki do butelek... :D mothercare jest ok wiec smialo kupuj..ja mojej malej musialam kupic DR BROWN to sa takie butelki anty kolkowe..ale ich nie polece jezeli dzieci nie maja kolek poniewaz byly 'ciezkie' w uzyciu, zle na wyjscia bo z nich kapało.. a do tego cena... pozniej przeszlam na takie zwykle wysokie butle z disneya i ja i corka byla zadowolona :D

Gość Emil i Ida
Ja wiem, że Mothercare jest ok i chcemy kupić stamtąd trochę rzeczy. :) Dzięki za opinię. A czy któraś z twoich znajomych ma może smoczki i butelki tej firmy? :) Po wypowiedzi typuję, że jesteś w UK albo Irlandii, mam rację? No to zapytam może tak: czy jak zachodzisz do tego sklepu, to widzisz że lokalne mamy biorą te produkty, czy raczej same Aventy, Tommee, Brown'sy itd.?

Gość Emil i Ida
Trudno mi jeszcze cokolwiek powiedzieć, czy dzieci będą miały kolki czy nie, ale wiem na pewno że będzie ich aż dwie sztuki ;) więc próbuję jakoś zaoszczędzić na wydatkach i pomyślałam, że te niedrogie drobiazgi Mothercara mogą być wspaniałym substytutem rozreklamowanych produktów.

Gość aaabcia
tak mysle ze mamusie czesto kupuja produkty mothercare poniewaz jest to duza siec sklepów i np jezeli ci cos nie pasuje w produkcie mozesz go smialo zareklamowac i dostac zwrot pieniedzy...

Gość aaabcia
po promocji wychodzi na to ze mothercare jest drozasza od przecenionego aventu, a czemu przeceniony bo na bank im nie schodzi... malo mamusiek tu uzywa aventów i ja szczerze zawsze uwazalam avent za tanioche ...

Gość Emil i Ida
Dzięki aaabcia. Znam ich stronkę. :) Asortyment w Polsce różni się nieco od tego w UK (nie ma tylu rzeczy i kolekcje są trochę spóźnione), ceny też zupełnie inne, ale zauważyłam że butelki, smoczki do butelek i smoczki uspokajające są nieco tańsze od "markowych" odpowiedników, ale nie widziałam w Polsce nikogo kto by je brał, dlatego pytam na forum. Panie z obsługi sklepu też są raczej mało zorientowane, bo nawet nie potrafiły mi odpowiedzieć czy ludzie często kupują u nich te produkty... Ech. Szkoda, że nikt nie ma bezpośrednich doświadczeń, czy są miękkie, czy twarde, czy butelki się zapowietrzają, czy plastik matowieje itd.

Gość Emil i Ida
Fajna babka, wieżę i zazdroszczę, jednak z dwójką może to być coś z klimatów "mission impossible". ;) Podejrzewam, że mimo szczerych chęci będę dokarmiała dzieci butlą i uciszała je smokiem. Mam tylko dwie łapki. :)

Gość Emil i Ida
Aaabcia, porównałam ceny butelek Mothercare z innymi i wychodzi na to że nawet w porównaniu z promocyjnymi cenami wychodzą taniej. Antykolkowa Mothercare 240 ml kosztuje 4,33 GBP, a Avent 260 ml na promocji (!) 5,99 GBP, a w normalnej cenie 6, 75 GBP. Tommee Tippee 260 ml 4,99 GBP. Zwykła nie antykolkowa Mothercare z szeroką szyjką 240 ml kosztuje tylko 3,25 GBP/szt. Smoczki uspokajające Mothercare 2,99-3,99 GBP i dla porównania Mam 4,49. Smoczki do butelek z szeroką szyjką Mothercare 2,99 GBP, a cała reszta po 3,79 aż do 4,49 GBP (wszystko po 2 szt.). W Polsce ten rozstrzał cenowy jest jeszcze większy, dlatego poważnie myślę o zakupie tych tańszych.

Gość oliwia88
dziewczyny ja polecam butelki i smoczki z Tommee Tippee. Jestem z nich bardzo zadowolona. Maja bardzo fajne smoczki, które przypominają pierś mamy :):) Kupiłam je nawet w fajnej cenie w sklepie rajrodzica.pl Przesyłam filmik odnośnie tych butelek i smoczków. http://odpowiedzialnyrodzic.pl/p12,butelki_i_smoczki_antykolkowe_tommee_tippee.html