Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaskoczona1212

usłyszłam dziś coś takiego

Polecane posty

Gość zaskoczona1212

dzwoniła do mnie znajoma i mówi ze słyszła ze płatne szczepionki powodują autyzm w wieku 4,5 roku, wiec nie bedzie nimi juz szczepić, słyszeliście o czymś takim? to chyba smieszne, bo z autyzmen sie dziecko rodzi przecież a nie go nabywa

nie chodzi o płatne, tylko skojarzone MMRII (odra, świnka, różyczka) Niby nie ma zależności, sama szczepiłam nią dzieci, może dobrze,że nie wiedziałam tego co wiem dziś, bo może bym nie zaszczepiła ;) A poznałam wielu, naprawdę sporą grupę rodziców, która potrafiła udokumentować ten zbieg okoliczności - szczepienie, po nim cofanie się w rozwoju, aż do głębokiego autyzmu

Gość wwz
tez tak mysle

Gość do zaskoczona
Dziecko sie nie rodzi z autyzmem!!!!!! gówno wiesz o tej chorobie, dziecko moze byc calkowicie zdrowe a potem zachorowac, wiele dzieci zachorowalo po szczepionkach, moze to miec zwiazek z rtęcia czy metalami ciezkimi, ktore szczepionki zawieraja, wiele rodzicow opisywalo jak dzieci zaczely chorowac po szczepieniu, moj siostrzeniec jest chory i do dzis sie zastanawiamy czy po tym...najgorsze jest podawanie kilka naraz bardzo malym dzieciom. Etiologia autyzmu nie jest do konca poznana, dlatego sa rozne teorie na temat tego co go powoduje!

Gość joannaandr
NIE WINA TU SZCZEPIONEK MOJE DROGI TYLKO AUTYZM PECHOWO OBJAWIA SIE W OKRESIE W KTORYM DZIECI OTRZYMUJA DUZO SZCZEPIEN, PRZYCZYNA CHOROBY NIE EJST ZNANA a pierwsza grupa dzieci ktora zostala zbadana z objawami teraz zwanego autyzmu w 1943 roku kiedy szczepionek skojarzonych nie bylo. JEST TO PRZYKRE ZE DZIECI SA CHORE ALE PROSZE ZROZPACZONYCH RODZICOW O NIE PISANIE TAKICH GŁUPOT I NIE WINENIE SZCZEPIEN A POCZYTANIE O HISTORII CHOROBY ORAZ BADANIACH NAD NIĄ

Autyzm piojawia się w 13/14mc w tym czasie gdy jest szczepionka na ś/o/r. Nikt nie udowodnił i nie udokumentował ze ma to związek z tą szczepionką

Gość klolknn
U mojej sąsiadki dzieciak nigdy nie miał szczepień a gdy miał 6 lat z dnia na dzień stał się dzieckiem autystycznym... I też znalazły sie osoby co twierdziły że to od szczepień które akurat przypadają w tym wieku, ale gdy się okazało że szczepie nie było to i powstały teorie że to nie autyzm bo przecież gdzieś ktoś mądry inaczej powiedział że szczepienia i autyzm są nierozłączne...

Nikt tez nie udowodnil ze nie ma związku ze szczepieniem, natomiast to co obserwowali rodzice jest porażające, właśnie po szczepieniu! rodzice właśnie dużo się uczą o tej chorobie, muszą..w stanach byly robione badania które potwierdzily ze jest związek ze szczepieniami, ale ich oficjalnie nie uznano, ja tez sie boje tej skojarzonej...

klokln to nie jest pewne, bo teorii jest wiele, to jedno z przypuszczen, u jednego z dzieci mogl powstac od szczepionki a u innego od czegos zupelnie innego, mysle ze jest kilka czynnikow ktore go wywolują..

Gość zaskoczona1212
cyt."Rozwój dziecka zasadniczo od początku jest nieprawidłowy, zaburzenie wyraźniej może się ujawnić dopiero w drugim czy trzecim roku życia" czyli w okresie gdzie najwiecej szczepień, dlatego ludzie myślą ze to do szczepionek

cyt: "Rozwój dziecka zasadniczo od początku jest nieprawidłowy, zaburzenie wyraźniej może się ujawnić dopiero w drugim czy trzecim roku życia"

Gość zaskoczona1212
"Wykonano tzw. badania przeglądowe na bardzo dużych, milionowych populacjach. One jednoznacznie wykluczyły zależność szczepienia i autyzmu. Przebadano również dzieci z autyzmem. Okazało się, co stwierdzono na podstawie filmów nakręconych podczas uroczystości rodzinnych - najczęściej pierwszych urodzin dziecka, że dzieci te już w okresie niemowlęcym, a więc jeszcze przed podaniem szczepionki przeciwko odrze, śwince i różyczce, wykazywały typowe dla autyzmu objawy. Przyczyny autyzmu pozostają niestety nie do końca wyjaśnione." zródło http://wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35751,4479167.html

Gość nieprawda, nie dlatego
myślą, myślą ze od szczepien bo zauwazaja ze normalnie zachowujace sie dziecko po szczepieniu traci wszystkie umiejetnosci ktorych do tej pory sie nauczylo a takze daltego ze robiono badania i niekotrym dzieciom metale ciezkie zawarte w tych szczepionkach tak potrafia zaszkodzic! dziecko od poczatku rozwija się normalnie! nie widac zadnych oznak, pozniej wszystko sie cofa, wiec przestancie sie pocieszac ze to ze wzgledu na wiek i okres szczepien tak rodzice twierdzą, byly robione badania, to ze ich ktos nie podpisal jako oficjalne nie oznacza od razu ze to nieprawda!

Gość nieprawda, nie dlatego
mam w rodzinie chore dziecko i to jest bzdura, rozwijal sie normalnie, zaczynal mówić, byl wesoly i kontaktowy, pozniej jak ręką odjąl, przestal mowic i wszystko czego sie nauczyl przepadlo wiec nie pisz pierdul ze widac jakies objawy u roczniaka

Gość noooooooooo:)
takie farmazony i ploty pierdolą ludzie, którzy albo: nie mają o szczepionkach i chorobach zielonego pojęcia albo żal im dupę ściska, że inni szczepią, a oni nie', bo kasy nie mają albo są zacofani i powtarzają bzdury peace

Gość agnaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Autyzm ma bardzo wiele wspólnego ze szczepieniami, ale niekoniecznie tymi skojarzonymi. Autyzm poszczepienny badano bardzo bardzo dawno temu, kiedy to nie bylo owych skojarzonych. Uważam, że główną role odgrywa tutaj rtęć zawarta w szcszepionkach oraz inne składniki ją wiążące,a jak wiadomo przy szczepieniu skojarzonym mamy tylko jedna dawke rtęci, a przy 6 wkłuciach 6!!!! Odpowiedz nasuwa się sama. Poza tym to nie tak łatwo u nas nie szczepić dziecka, mi sie nie udało i po walce musiałam zaszczepić- niestety. Wybrałam skojarzoną. Ale po MMr synek bardzo nam gorączkował, strasznie się wtsey zmartwiłam. Ale to jest nasza Polska, lepiej wpychać ludziom chinskie szczepionki, gdzie już w większości cywilizowanych krajów szczepionki z rtęci zastąpiono innymi;/U naas koncerny farmaceutyczne nie pozwolą sobie na strate takiej ilości pieniędzy. Smutne to ale prawdziwe.

Dokładnie o rtęć chodzi. To ona atakuje układ nerwowy i może przyczynić się do wystąpienia objawów autyzmu. Ale poza rtęcią występuje też szereg innych przyczyn. Np osłabienie organizmu. Dlaczego żaden lekarz nie zaszczepi przeziębionego dziecka?? Albo dlaczego przed szczepieniem lekarz daje skierowanai na podstawowe badania??

Gość to sa bardzo rzadkie
przypadki panikary! nie siejcie zamętu ! nie tylko szczepienia szkodzą...ale nie chce mi się tu teraz wywodzić na ten temat...

Ale tutaj nikt nie panikuje!!!!

Gość zaskoczona1212
czemu lekarz kieruje na badanie przed szczepieniem?pytałam o to lekarza, powiedział tak, że jak dziecko ma infekcje wirusową to szczepionka moze nie zadziałać, ponieważ infekcja jednym wirusem nie pozwola na infekcję drugim dlatego oragnizm nie wyproduje przeciwciał przeciwko np. wirusom ze szczepionki

Ja mimo wielu obaw zaszczepiłam dziecko. I jest w porządku. Teraz w szczepionkach nie ma rtęci.

Nati, chyba jestes za malo doinformowana!!!!!!!!!!!!!!1Ktos ci glupot nagada z ta rtecial!!!!poczytaj sobie.

Gość zaskoczona1212
nati_1309 .................no ja tez szczepiłam, nie uważam zeby lekarz skazywał dzieci na jakieś straszne ujemne skutki szczpionek, które sa nie sprawdzone lub umyslnie chciał komus krzywde zrobić a tym bardziej za taka kasę, moja córka ma 2,5 roku a juz pewnie ok 2 tysiecy poszło na jej szczepienia

Ja się zastanawiam nad tą szczepionką ale ze względu na to ze występuje w niej kurze białko a moja córka miała bardzo silne wymioty po zjedzeniu żółtka. Konsultowałam to z 2 lekarzami i jeden radzi testy a 2 twierdzi ze testy nie wyjda bo skoro zwymiotowała 2 h po podaniu pół żółtka to nie zdązyła wytworzyć przeciwciał. O, to jest problem.

Gość to sa bardzo rzadkie
nie? wcaaale...ciągle straszycie inne mamy, opowiadacie o 1 na 100 000 przypadków jakby to każde dziecko miało zachorować lub było chore..niestety niektóre dzieci mają predyspozycje, że tak się wyrażę, nie wszystkich to dotyczy...

Gość zaskoczona1212
Autyzm i jego pochodne, jak podaje statystyka, występują raz na 500 osób i występuje cztery razy częściej u chłopców niż dziewczynek.

Fajna babka z forum zapytaj lekarza o priorix. Ja miałam tym szczepione swoje dziecko które jest alergikem. Na białko jajka kurzego również. Podobno w tej szczepionce go nie ma. A niektóre mamy są naprawdę przewrażliwione i uwierza w każdą bajkę jaką się im napisze.