Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Emil i Ida

Łóżeczko Ikea Sniglar. To za 99,99. Opinie urzytkowników.

Polecane posty

Gość Emil i Ida

Poszukuję opinii o łóżeczku Ikea Sniglar. Czy mimo niskiej ceny jest trwałe? Czy często trzeba dokręcać śruby? Jak znosi okres kiedy dziecko zaczyna podnosić się i stawać w łóżeczku, szarpać szczebelki i skakać? Czy jego spód jest wytrzymały? I czy po zakupie czymś go jeszcze przeciągałyście (bejcą, lakierem, farbą)?

Gość Emil i Ida
** uŻytkowników (kurcze, ale paskudnego orta strzeliłam w temacie) sorry

Ja mam to łóżeczko i nie narzekam teraz córka mi zaczyna stawać. Nie powiem to ruchliwe i żywiołowe dziecko a łóżeczko jest jak najbardziej trwałe. Nie malowałam łóżeczka, kupiłam porządny materac i jestem zadowolona.

Gość Emil i Ida
A materac też kupowałaś w Ikei, czy nie?

Gość Emil i Ida
I czy musicie dokręcać czasem śruby jak się za bardzo chybocze, czy nie ma takiej potrzeby i łóżko jest cały cza stabilne?

Gość Emil i Ida
Ooo! Ten najdroższy? Wow. One kosztują 3x tyle co łóżeczko. Chodzi o Vyssa Smonat za 299,-?!

Gość Emil i Ida
Mój budżet pozwoli mi na taki max do 100 zł, bo muszę kupić dwa. A nawet przez chwilę zastanawiałam się nad tymi piankowymi za 60 zł, bo słyszałam że też jest ok.

ja tez mam to lozko i tak jak kolezanka wyzej materac najdrozszy.....lozeczko jest fantastyczne....niczym nie malowalam.....srub nie dokrecalam nigdy....uwazam ze sie oplaca

Gość elenkaa
Witam. Moje dzieci też mają to łóżeczko, najpierw córka, teraz syn, jestem bardzo zadowolona z niego, jest małe, nietypowy ma wymiar, przynajmniej ten co ja kupowałam 3 lata temu, materac do niego tylko w Ikei można kupić ze względu na nietypowy wymiar. Mam ten zwykły, piankowy, jest ok. Malowaliśmy go lakiero-bejcą Minusem może być to że ma niewyciągane szczebelki ale nam to nie przeszkadza. Jest bardzo stabilne, stelaż wytrzymały, nigdy nic nie dokręcałam, jest z buku a to dobrze bo te sosnowe są gorsze, bardziej kruche, drzewo na tendencję do łamania się, buk jest bardziej elastycznym drzewem. Generalnie jestem bardzo zadowolona z zakupu :) Pozdrawiam

Gość Emil i Ida
Dzięki za kolejne wpisy. Elenkaa, teraz one są sprzedawane już w standardowym, uniwersalnym rozmiarze. Ich materace też. A jaki dokładnie miałaś ten materac? Najtańszy za około 50 zł, czy taki troszkę droższy za 100 zł?

Gość xxxxxxyyy
Tez mam. Coreczka uzywa go juz od 13 miesiecy i jest super - nic nie trzeba dokrecac, proste, stabilne, funkcjonalne. Materac kupilismy w sklepie obok - w IKEI te lepsze byly zbyt drogie a te tanie wydawaly mi sie bardzo liche.

Gość elenkaa
Faktycznie teraz są inne wymiary tych łóżeczek ;) teraz lepsze Weszłam na stronę Ikei, materace też teraz inne, ja płaciłam ok 100zł, ja akurat jestem zdania że lepsze zwykłe, te np z kokosem czy trawą morską nie przemawiają do mnie (nawet nie wiem czy ikea takie ma). Ten zwykły materac u nas się sprawdził. Myślę że nie trzeba go malować czy bejcować, wykonane bardzo porządnie. W sumie z ikei mam mało rzeczy ale polecam też ochraniacz do łóżeczka bo jest na całe łóżeczko a moje dzieci lubiły "wędrować", kręcić się na spaniu

Gość Emil i Ida
Dzięki. :) Nie, w Ikei nie ma materacy z trawą morską, ani kokosem, ani gryką. Są tylko piankowe, albo piankowe z kieszeniami sprężynowymi. Ale te ostatnie kosztują około 200-300 zł... więc trochę dużo. Ochraniacze też oglądałam. Podobają mi się :) ale też upatrzyłam podobnie długie w Mothercare i nie wiem jeszcze na które się zdecyduję.

Gość getgetg
Mam takie łózeczko. Na razie się sprawdza choć fakt że dziecko jeszcze głównie leży. Ja się mogę oprzec i łóżeczko się nie chwieje. Pomalowaliśmy lakierobejcą. Natomiast co do materaca to kupiłam rewelacyjny, z gryką i kokosem, na Allegro za bodajże 70 zł z wysyłką.

Gość o rany ranyy :)
nie oszczedzaj na materacu bo dziecku spieprzysz kregosłup!!!! tak jak pisze osoba wyzej,szukaj na allegro i olej ta badziewna ikee...

Gość Emil i Ida
Ikea nie jest taka badziewna jak piszesz. Dzięki, ale słyszałam że materac nie musi być z trawy czy nie wiadomo jakiego zielska, tylko po prostu odpowiednio twardy. :)

Gość werkaa
nie musi byc z trawy:O:O idiotko.....gryka to trawa według ciebie?? kokos tez????? pojebana niezle jestes....za 10 lat bedziesz z bachorem po ortopedach latac i mu kręgosłup prostowac......

Gość Emil i Ida
Nie bój się, bardzo dobrze wiem o czym piszę. Napisałam o tej trawie ironicznie. Wiesz co to jest ironia? :P PS Nie gorączkuj się tak, bo twój stres źle wpływa na twoje otoczenie (dziecko/dzieci ...o ile je posiadasz). 🖐️

autorko ja nie mam tego łóżeczka z ikei ale odnośnie materaca to chciałam Ci polecić materacyk kokos-pianka-gryka. na allegro ja po 50 zł chyba kupowałam (cena z przesyłką). dla maluszka strona kokosowa, jest twarda, a potem odwracasz i jest bardziej miękka gryczana. nie kupiłabym piankowego na co dzień! mamy taki na wyjazdy i zdecydowanie na tym gryczanym lepiej się małemu śpi :)

Gość Emil i Ida
Dziękuję mała_agatko. :) Czytałam o tych materacach. Jednak z moich obserwacji wynika, że w materacach chodzi głównie o odpowiedni stopień twardości (co wyjaśniałoby brak "trawiastych" materacyków w innych częściach świata). Oczywiście jeśli taki kokosowy okaże się tańszy od tego z Ikei i nie będzie od niego cieńszy, to wybiorę kokosowy, ale nie jest to dla mnie priorytetem. Wiem już na co zwracać uwagę.

dokładnie chodzi o twardość :) a te piankowe (o tanich mówię) są dość cienkie i miękkie. ja tam z mojego jestem na prawdę zadowolona :) powodzenia z bliźniakami :D

Gość Emil i Ida
Dzięki Agatko, z pewnością bardzo nam się ono przyda! ;) Jeszcze w temacie materacyków: nie wszystkie piankowe są cienkie (oglądałam takie piankowe w Ikei oraz w Mothercare i były tam również egzemplarze o bardzo solidnej budowie, grubości i twardości, ale i automatycznie odpowiednio droższe).

Gość gość
Nie mam krzywego kręgosłupa a spałam na sianie, moja mama miała taki wkład ko którego ładowało się słomę i siano układało w łóżeczku i wszyscy się na tym wychowaliśmy nikomu si nic nie stało nikt nie ma problemów z kręgosłupem.