Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agatek01k/s

O CO NAUCZYCIELE NAJCZĘŚCIEJ PYTAJA NA USTNYM POLSKIM??

Polecane posty

Gość agatek01k/s

Po prezentacji nauczyciele zadaja 3 pytania. o co najczęściej pytaja? moze ktos w tym roku zdawal juz ustny polski i mi powie? proszę

to zalezy z czego masz prace, i to zazwyczaj nie sa tylko 3 pytania, bardzo czesto zadaja wiecej, jesli masz lektury to tresci lektur, albo dlaczego akurat tą postać wybrałaś, itp ale to juz zalezy od tego co zawarlas w pracy

Gość taktaktak23
a jak ma się wiersze to zapytaja dlaczego je wybrałam? Jakie mogą zadać pytania z treści Medalionów Nukowskiej?

Gość ja na szczescie z ustnego
bylam zwolniona :D Bo chyba bym nie zdala :D

mogę zapytać o znaczenie tytułu albo o geneze utworu albo o cechy prozy reportażowej czyli w zasadzie o wszystko zwykle w szkołach praktykuje sie jedno pytanie tzw. luże typu dlaczego ten temat, ta lektura albo co z bibligorafii przydało ci sie do pracy albo w czym ta pozycja ci pomogła, czego sie dowiedziałeś z tej ksiazki pozostałe dwa pytania jednoa zwykle dotyczy tresci, jesli pada podejrzenie ze jje nie znasz a jesli nie oba problematyki albo genezy utworów.Czasem tego, co niejasno zdaniem komisji powiedziałas albo za mało. Wczoraj ku memu zdumieniu zapytano dziewczyne między innymi o pierwotny tyuł Granicy. Biedna nie mogła sobie przypomniec(osobiscie uwazam, ze pyatnie było raczej nieciekawe) ale drobnymi pytaniami naprowadzili ja na tytuł: Schematy. Wiec jak w lotto, można sie spodziewac prawie wszytskiego albo można napsiac ksiazke o tym, czego mozna sie spodziewac. Słuchajc tematu, czesto nie zadałabym takich pytan jak komisja, tylko zupełnie inne, cóz każdy ma swoje priorytety.

mogę zapytać o znaczenie tytułu albo o geneze utworu albo o cechy prozy reportażowej czyli w zasadzie o wszystko zwykle w szkołach praktykuje sie jedno pytanie tzw. luże typu dlaczego ten temat, ta lektura albo co z bibligorafii przydało ci sie do pracy albo w czym ta pozycja ci pomogła, czego sie dowiedziałeś z tej ksiazki pozostałe dwa pytania jednoa zwykle dotyczy tresci, jesli pada podejrzenie ze jje nie znasz a jesli nie oba problematyki albo genezy utworów.Czasem tego, co niejasno zdaniem komisji powiedziałas albo za mało. Wczoraj ku memu zdumieniu zapytano dziewczyne między innymi o pierwotny tyuł Granicy. Biedna nie mogła sobie przypomniec(osobiscie uwazam, ze pyatnie było raczej nieciekawe) ale drobnymi pytaniami naprowadzili ja na tytuł: Schematy. Wiec jak w lotto, można sie spodziewac prawie wszytskiego albo można napsiac ksiazke o tym, czego mozna sie spodziewac. Słuchajc tematu, czesto nie zadałabym takich pytan jak komisja, tylko zupełnie inne, cóz każdy ma swoje priorytety.

Gość _bvxvc
jednym z najczesciej powtarzajacych sie pytan jest: dlaczego wybral/a pan/i taki, a nie inny temat....

Gość Ustny już za kilka dni
A żeby nie zdać wystarczy się tylko nie spodobać komisji? Mam na myśli to: czy np. mogą uznać, ze prezenatcja słaba, nie podoba się nam i dziękujęmy, niezaliczone?

Gość ustna to pikuś

Medaliony NUKOWSKIEJ??? kurwa dajecie czadu, nie ma co :D :D :D

Gość faktotum
komuś się nuknęło :D zdarza się :D

mogą uzać co najwyzej,ze masz za malo tresci w pracy znaczy utworor jesli masz z lekturami. NAuczyc sie trzeba koniecznie slow trudnych ktore sie uzywa albo dat zdarzen jakie sie mowi, jesli sa historyczne i szczegolnie tresc lektur.

Gość wrrrrruuuu
matko kochana,to jest dzisiejsza młodzież??!! Medaliony Nukowskiej??!! olej o co Cię będą pytać na ustnej,naucz się nazwisk najpierw!!sorry ale jesteś ciemna;p

Gość matyjaszczyk
faktotum - nuknęło się?;D nuknąć to można jedną literkę ale to było cholerne przekręcenie nazwiska!!;P