Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bezzzz

Bierzmowanie

Polecane posty

Dostałam z mężem zaproszenie na bierzmowanie, mąż jest chrzestnym czy na taką okoliczność kupuje się jakiś drobiazg dla nastolatki?? Proszę o odpowiedź nigdy nie byłam w takiej sytuacji.

Gość że co ? że jak ?
no jasne że tak !!!!!!!

Tak czyli co? Co się daje na taką okoliczność?

Jeżu....ło matko. Już Komunia to "wyścig szczurów", teraz dobieracie sie do Bierzmowania... Nic sie nie kupuje! Dzieci Bierzmują się., ida do domu albo z kolegami na pizze. I już. Nie zaczynajcie robić teraz z Bierzmowania Wesela. Ludzie, za parę lat bedziecie pisać, że macie bierzmowanie i kupujecie samochody na prezent. Dajcie spokój, błagam:(

Ja też nic nie dostałam na bierzmowanie i też miałam zamiar nic nie dawać ale po mszy jesteśmy zaproszeni na kolację więc może głupio by było co??

Gość Komunista#
No to zjesz kolację i już. Zrobisz jak zechcesz, ale przeczuwam nowa mode na "przyjecia od bierzmowania" i prezenciki, koperty, ech....swiat oszalał.

u mnie po bierzmowaniu była własnie skromna kolacja w domu ale tylko dla rodzeństwa, rodziców, dziadków i świadkowej od bierzmowania. nie dostałam żadnych prezentów tylko świadkowa dała mi 100zł, zresztą nie oczekiwałam na prezenty i do nikogo nie miałam o to wyrzutów bo i nie miałam powodu.. ale gdybym to ja teraz była świadkiem na bierzmowaniu to również dałabym jakis prezent bądź kasę i to też 100-200zł max.

Ja również jestem przeciwna tym całym zamieszaniem z komuniami kiedyś tylko rower, zegarek i medalik się dostawało od chrzestnych al teraz więcej niż na wesela i ta nowa moda zawożenia dziecka do komunii limuzyną tym rodzicom to już w głowach się totalnie poprzewracało a później zdziwieni, że im dziecko na głowę na*srało. Macie rację, idę bez prezentu. Ale kwiatek jakiś to by chyba wypadało??

Gość pot
kup ładny kwiatek z przybraniem jak to jest dziewczyna

Gość Komunista#
Jezu... kwiatek? Chyba Biskupowi:) Dajcie spokój.

Gość no co Ty ;nie zartuj
bez przesady ;)

Gość aska322
ja dalam 1000 zl ale dziewczynka odklada sobie od 13 roku zycia na samochod -ma juz na koncie 5tys

No to nic nie dostanie ale jak inni w kościele będą mieli kwiaty dla dzieci to się spalę ze wstydu

Kwiaty- ale w jaki m celu? Rozumiem- urodziny, imieniny, obrona pracy mgr ale bierzmowanie i wręcznie bukietów:( To obciach, którzy ludzie sami sobie robią...prosze...

Gość Komunista#
Widzę, że już zaden sakrament nie przejdzie bez komerchy:( Tylko nie kupujcie nic na sakrament chorych- ostatnie namaszczenie....

Gość lady madonnna 2355
kup jej wille z basenem albo samochód. Przeciesz dlatego się idzie po sakrament żeby rodzina dawała prezenty. A na ostatnie namaszczenie proponuje bukiet kwiatów z czarna wstążka i gromnice

Gość lady madonnna 2355
skoro na komunie dzieci maja operacje uszu i jadą białymi limuzynami w drogich ciuchah to na bierzmowanie też trzeba cos dać nie możesz być gorsza! Wstyd to bez kwiatka albo czekolady się pokazać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D

Gość lady madonnna 2355
daj jej pamiątke a w środku pieniążki tak jak koleżanka wyżej powiedziała dostała 100 zł bez stówki się nie pokazuj

Gość krzysiek422
wstyd to stówkę dać - dajcie spokój co teraz za stówkę kupisz?? ja dalem chrzesniakowi 500zł

tak ale koleżanka dostała stówkę od swojej świadkowej bierzmowania a mąż nie będzie świadkiem (chrzestna) jest tylko zaproszony jako chrzestny

Gość palacz malboro
jak mąż bedzie chrzestną? Nie czaje?

Gość palacz malboro
jak mąż zaproszony jako chrzestna a jest chrzestnym? Ludzie nauczcie sie poprawnie pisać!

tak ale koleżanka dostała stówkę od swojej świadkowej bierzmowania a mąż nie będzie świadkiem jest tylko zaproszony jako chrzestny Może być

Gość i jest odpowiedź
sami sobie robimy bydło i tyle :/

Gość wielokrotnie przełożona :)
bez pieniędzy na bierzmowanie to wiocha!!! Siara!!! Obciach!!! Wstyd!!!!